Niek Aink van ABC Fitness Elburg: “Ik hoop dat FunXtion een bijdrage kan leveren aan de retentie en onderscheidend vermogen van ABC!”

In Club Reviews

ABC Fitness is een multifunctioneel fitnesscentrum en gevestigd in Elburg. Sinds september heeft ABC Fitness gekozen voor het FunXtion concept. We spraken met eigenaar Niek Aink over zijn club en de voordelen van FunXtion.

Niek: “In 1992 heb ik samen met mijn ouders ABC Elburg opgericht. Ik ben begonnen met het geven van zwemlessen. We hadden destijds 1 fitnesszaal die we verhuurden. Na vijf jaar zijn we zelf gestart met fitness. In 2011 hebben wij enorm uitgebreid en we beschikken nu over een prachtige accommodatie met 2 fitnesszalen, 1 grote groepsleszaal in de kelder, ruime kleedkamers met infraroodsauna en een instructiezwembad. We hebben ongeveer 250 kinderen op zwemles en intussen al meer dan 10.000 zwemdiploma’s uitgereikt! Daarnaast hebben we ook 12 aquarobic-groepen en geven we diverse groepslessen in de groepsleszaal, waaronder Pink Boxing. In de functionele ruimte geven we circuit-fitness, Vitaal+ (55+) groeplessen én FunXtion.”

“De zwemlessen en het heerlijke zwembad met water van 32 graden zijn de unieke kenmerken van ons sportcentrum, maar ook de vele trouwe leden; ruim 150 leden zijn al tussen de 15  en 27 jaar lid.  We beschikken over maar liefst 12 eGym toestellen die in combinatie met het Fle-xx concept, veel klanten een super goed en motiverend kracht-programma geeft. We proberen onze klanten zo goed mogelijk te helpen door veel begeleiding aan te bieden en veel keuzemogelijkheden te geven. We bieden ook Personal Training en gewichtsbeheersing cursussen en EMS gaan we uitbreiden. Klanten krijgen gratis koffie/thee of Yanga drank.”

FunXtion concept
“We zijn erg blij met het FunXtion concept. Via FunXtion kunnen we professionele en motiverende HIIT lessen aanbieden die via de FES worden getoond. Via de FES krijgen deelnemers duidelijke instructies via mooie filmpjes waardoor leden meteen weten wat ze moeten doen en hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. De 7-minutes workouts en Move-it zijn heel populair!”

Welke doelgroepen doen FunXtion?
We hebben een aantal leden die alleen 1x per week met de FunXtion Move-it les meedoen, maar de meeste deelnemers hebben een all-in abonnement en volgen naast de FunXtion Move-it les ook ander groepslessen of doen aan individuele krachttraining. We proberen leden die individueel trainen enthousiast te maken met de 7 minutes workout mee te doen.”

Hoe hebben jullie FunXtion onder de aandacht gebracht?
“Wij hebben een bestaande zelfbedachte core les vervangen door de Move-it les. Die mensen zijn dus allemaal overgestapt. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk mensen op het FES te krijgen voor de individuele trainingen. Zeker leden die eGym doen hebben in mijn ogen veel profijt van het doen van bijvoorbeeld een 7-minutes workout. Op deze manier trainen ze ook functioneel.”

Hoe reageren de leden op FunXtion?
“De leden vinden de Move-it les erg leuk. Omdat de les waar FunXtion voor in de plaats is gekomen altijd 45 minuten duurde, plakken wij er wel altijd een 7-minutes workout achteraan. Het zijn bijna allemaal fanatieke dames en die willen die extra 7 minuten er graag achteraan doen. Daarnaast vinden de individuele sporters de mogelijkheden van de FunXtion Experience Station erg fijn.”

“Ik hoop dat FunXtion een bijdrage kan leveren aan de retentie en onderscheidend vermogen van ABC. Het geeft ons extra én professionele mogelijkheden om mensen die te weinig functioneel trainen extra begeleiding en een betere training te geven!”

 

Laatste berichten