Branding in de fitnessbranche

In Fitness, Trends

Tegenwoordig zien zowel grote als kleine bedrijven het belang van branding in. Waarom is branding zo belangrijk geworden? Vooral omdat de technologische ontwikkelingen en innovaties steeds sneller gaan. Social media kanalen als YouTube, Facebook en Instagram zijn toonaangevende kanalen geworden in de verkoop van jezelf als club.

Door de enorme mogelijkheden om in contact te komen met je doelgroep worden mensen overspoeld met keuzes, maar hebben ze maar heel weinig tijd. De consument is steeds kritischer geworden in wat hij of zij bekijkt en er zijn te veel bedrijven die hetzelfde product aanbieden. Je moet er niet naar streven om een van de vele te zijn.

Of je nu een personal trainer, fitnessclub eigenaar of een groepsfitnessinstructeur bent, personal branding bepaalt wie je bent in de fitness sector. Personal branding is essentieel als je je wilt onderscheiden van de massa.

Om je eigen merk te ontwikkelen, moet je precies weten wie je bent en wie je niet bent. Wie wil je zijn en wie wil je niet zijn? Daarnaast moet je ook beslissen wat je als professional wilt doen en wat niet.

 

Personal branding: wat en waarom

Wat
Hier is een vrij duidelijke definitie van personal branding: “Personal branding is het volledige proces van activiteiten die een persoon onderneemt om zijn eigen toegevoegde en onderscheidende waarde ten opzichte van zijn omgeving te ontdekken, te verkennen en zichtbaar te maken, met als doel een positieve houding te creëren in de hoofden van andere mensen”.

Waarom
Stel je voor dat je de CEO van je eigen bedrijf bent. Dan is een belangrijke taak om hoofd marketing te zijn voor het merk JIJ. Op welke manieren is personal branding belangrijk voor jou?

  • Het helpt je om je te onderscheiden. Als je in staat bent om te werken aan een sterke persoonlijkheid met een duidelijke visie, heb je een concurrentievoordeel ten opzichte van de individuen en merken die vergelijkbare producten hebben. Jouw personal branding zal opvallen in de markt.
  • Werk aan je zelfbewustzijn. Naarmate je je personal brand ontwikkelt, krijg je een beter inzicht in wat jou uniek maakt en breng je je sterke en zwakke punten onder de aandacht. Dit kan je helpen om te ontdekken wat er uniek aan je is. Als Apple oprichter Steve Jobs er niet was geweest, kun je dan het verschil zien tussen een iPhone of een andere smartphone?
  • Geef je bedrijf persoonlijkheid.
  • Help je prospects. Maak de beslissing voor je leden of klanten gemakkelijker. Als je een professionele profielfoto hebt en waardevolle content op je LinkedIn pagina creëert en beheert die relevant is voor je doelgroepen, dan verkoop je jezelf effectief.
  • Verhoog je sales. Als je niet alleen uniek bent, maar ook een geweldige experience levert, kun je daar een hogere prijs voor vragen.

 

Ontwikkel je personal brand: hoe

Bij het ontwikkelen van een personal brand zijn de volgende vragen belangrijk om te beantwoorden:

  • Wat zijn je waarden? Je persoonlijke waarden staan centraal in wie je als individu bent. Je richt je op je waarden als je beslissingen neemt, of het nu gaat om familie, vrienden of een organisaties.
  • Wat is je passie? Wat interessant is aan passie is dat het zowel persoonlijk als professioneel kan zijn. In bijna alle gevallen begint een gerenommeerd personal brand met de vraag “waar heb ik een grote passie voor? En waar kan ik de beste in de wereld in zijn?
  • Wat zijn je vaardigheden? Een passie voor voetbal is één ding. Een professionele voetballer worden is iets anders. Misschien ben je niet goed genoeg om in de Eredivisie te spelen, maar misschien heb je wel een ongelooflijk talent om voetbalcoach te worden.
  • Wat zijn je belangrijkste persoonlijkheidskenmerken? Voordat je kunt bepalen wie je bent, moet je eerst enkele voorbeelden van persoonlijkheidskenmerken begrijpen.
  • Stel jezelf de volgende vragen. Hoe zou ik mezelf omschrijven? Wat brengt mij vreugde? Wat is mijn grootste droom? Wat is mijn grootste angst?

Begin met een personal brand statement
Zoek naar een of twee woorden die je kunt gebruiken bij je brand statement. Dit statement moet duidelijk maken wie je bent, wat je precies doet en hoe je je onderscheidt van anderen. Een slogan die gebruikt wordt als een interne leidraad, maar ook om klanten te werven.

 Bijvoorbeeld:
“Ik ben personal trainer, gespecialiseerd in weight training.”

Jouw brand position statement
Houd er altijd rekening mee dat jouw brand statement weliswaar over jou gaat, maar dat je klanten dit ook moeten weten. Daarom moet je statement je (potentiële) klanten informeren over waarom je anders bent dan de concurrentie.

Bijvoorbeeld:
(Merknaam) stelt (klant) in staat om (wat) te ervaren (wat)

Uber levert jou eenvoudig en handig een ‘taxi’ met één druk op de knop.

Een position statement moet kort zijn zonder het gebruik van te veel woorden en te veel specifiek jargon. Gebruik werkwoorden in plaats van zelfstandige naamwoorden.

Bepaal je merkidentiteit
Een goede manier om je te onderscheiden van de concurrentie is het opzetten van een eigen unieke merkidentiteit met een unieke naam. Dit omvat het hebben van een logo, een pay-off, lettertypen die passen bij het merk en een uniek kleurenpalet. De professionele manier zou een identiteit zijn die beschreven en bewaakt wordt met een stijlgids of een brand manual. Je merk moet op elk niveau consistent zijn (website, sociale media, e-mail, op je T-shirts, etc.). Consistentie verhoogt de naamsbekendheid van je merk.

Wie is je doelgroep?
Het bepalen van je doelgroep is noodzakelijk als je wilt weten hoe je jezelf het beste kunt positioneren. Het bepalen van je doelgroepen begint met de vraag wie jouw producten of diensten kan gebruiken.

Focus je je op een lokale markt of wil je internationaal gaan? Dat is een van de vele vragen die je jezelf moet stellen. Om je doelgroepen te bepalen moet je weten welk type klant bereid is om te betalen voor jouw product of dienst. Wat zijn de kenmerken van deze doelgroepen?

 Het opzetten van je website
Een persoonlijke website is de perfecte plaats om je bio, een cv, enkele blogs, een online portfolio, kennis en de links naar al je social media accounts te delen. Je kunt je website in eerste instantie eenvoudig houden en in de loop van de tijd uitbreiden. Zorg ervoor dat het hoofddoel van je website is om op een eenvoudige manier met je in contact te komen.

Google moet jou kennen
Je website is een geweldige manier voor het opbouwen van je online aanwezigheid. Maar voor Google heb je geen enkele bevoegdheid op de dag van de lancering van je website. In de eerste maanden is Google totaal niet bekend met de structuur van je website, de diensten die je aanbiedt en de waarde van je website. Om dat tegen te gaan, is het belangrijk om profielen aan te maken op social media sites die hoog scoren op bijvoorbeeld Google, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter.

Zoekwoord onderzoek is cruciaal
Het is zeer nuttig om onderzoek te doen naar de key words die met jou geassocieerd kunnen worden. Waarom? Omdat Google je zo zal vinden wanneer mensen een zoekopdracht op Google starten. Als je bijvoorbeeld een lifestyle coach bent met een focus op personal training en gezonde voeding, dan zou je misschien het zoekwoord “lifestyle coach” kunnen overwegen om te gebruiken op je website. Als je eenmaal een paar verschillende zoekwoorden hebt gevonden die relevant zijn voor je merk en dienst, moet je ze gebruiken op je website, in blogposts en op social media profielen.

Social media
Maak ook social media profielen aan. Kies de platforms waarop jouw publiek actief is. De kans is groot dat je in ieder geval een LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter profiel nodig hebt.

Participeer in groepen en forums
Of het nu online of offline is, door met de juiste groep geassocieerd te worden, kan je personal brand sterker overkomen. Als je bijvoorbeeld een personal trainer bent, dan kan het lid zijn van een bekende en gerespecteerde vereniging als de NASM of EREPS je reputatie meer geloofwaardigheid geven.

E-mail: de ultieme brandingtool
Als je iemands e-mailadres krijgt, moet je het als goud behandelen. Beschouw e-mailmarketing als een van de beste brandingtools. Het is de perfecte plek om mensen over jezelf te vertellen, om nuttige tips en ideeën te delen en om een inspirator en trainer te zijn.

Altijd je merk updaten
Houd je merk relevant door het up-to-date te houden. Zorg ervoor dat je actief blijft, dat je de aanwezigheid van je merk blijft uitbreiden en dat je al je relevante professionele informatie bij de hand hebt.

Wat betreft marketing en sales in de fitness sector is personal branding een hot en trending topic dat door fitnessprofessionals niet mag worden gemist. Of je nu een personal trainer, club eigenaar of een groepslesinstructeur bent, personal branding bepaalt wie je bent in de fitness sector. Personal branding is een levenslang proces dat regelmatig aangepast en bijgesteld zal worden, maar het is essentieel als je je wilt onderscheiden van de massa.

Laatste berichten