skip to Main Content

Copywriter

Schrijf jij graag boeiende teksten? Is fitness je passie en wil je fitness professionals inpakken met doelgerichte content? Als je het leuk vindt om journalistiek te werk te gaan en het niet erg vindt dat je soms afhankelijk bent van collega’s voor inhoudelijke input, dan is dit een baan voor jou.

Een eerste indruk van Les Mills

Les Mills is dé maker van ‘s werelds populairste fitnessworkouts en verandert daarmee miljoenen levens, dag in en uit, altijd en overal. Wij creëren real-life motiverende fitnessbelevingen voor in een fitnessclub, maar ook daarbuiten (digitaal). Zo maken wij van moeten sporten, willen sporten. Elke beleving bestaat uit een inspirerende workout en world-class marketing- en managementsupport. Bovendien zijn we een kei in het inrichten van inspirerende fitnessruimtes. Wij weten als geen ander hoe je fitness professionals commercieel succesvol kunt maken! Les Mills, Studion, FunXtion, Pink Boxing en Cross Boxing zijn onderdeel van HDD GROUP.

Functieomschrijving

Onze marketingcontent en -communicatie kan niet zonder een ijzersterke teksten. Jij bent als Copywriter voornamelijk bezig met de tekstuele contentproductie. Je schrijft allerlei teksten, zoals blogs, whitepapers, klantcases, SEO-teksten, nieuwsbrieven en direct mails. Elke tekst heeft een doel, zoals informeren, vermaken of aanzetten tot actie. Voordat jij gaat schrijven, verdiep jij jezelf goed in het onderwerp, de doelgroep en wat er bereikt moet worden met jouw tekst. Hiervoor ga je zelfstandig op zoek naar input. Je zet je speurneus op en gaat als een échte onderzoeksjournalist al je potentiële bronnen benaderen voor waardige inhoud. Bijvoorbeeld door online te zoeken, maar ook je collega’s het hemd van het lijf te vragen. Je doet er alles aan om kwaliteit te leveren en ervoor te zorgen dat jouw tekst het gewenste doel bereikt. Naast Les Mills, doe je dat ook voor de andere merken van HDD GROUP. Soms komen je collega’s naar jou toe met een verzoek of neem je deel aan een brainstormsessie waarin je plots inspiratie opdoet voor een artikel. Jij ziet overal mogelijkheden in om met nieuwe, creatieve content ons publiek te boeien. Om je werk afwisselend te houden, ontferm jij je zo nu en dan ook over andere relevante marketingwerkzaamheden.

Kom jij ons team versterken?

Hebben wij je al enthousiast gemaakt? Wil jij ‘die éne, nieuwe’ collega worden. We hebben een wensenlijstje opgesteld voor wat wij minimaal aan kennis en ervaring nodig hebben.

 • Je hebt affiniteit met (groeps)fitness en/of sport;
 • Je hebt relevante ervaring en/of een diploma op zak;
 • Je bent een expert in de Nederlandse taal. Engels is een pré;
 • Je hebt een vlotte (en uiteraard foutloze) schrijfstijl;
 • Je bent 32 tot 40 uur per week beschikbaar.

Wie ben jij?

Enthousiasme, aangevuld met passie voor (groeps)fitness vinden wij het belangrijkste. Je bent kwaliteitsgericht; zorgvuldig en geeft een tekst de aandacht die het verdient. Je schrijft alles met purpose. Hiervoor neem je een goed inlevingsvermogen mee, want door de doelgroep en het onderwerp echt te begrijpen, bereik jij het schrijfdoel. Je bent vlot en energiek, wat je gebruikt in jouw schrijfstijl als tone-of-voice. Je bent creatief met taal; een echte woordenkunstenaar die overigens op de hoogte is van de laatste trends op het gebied van content. Dat neem je natuurlijk mee om de communicatie boeiend te houden. Omdat je aan uiteenlopende projecten werkt, ben je goed in het bijhouden van een overzicht wat je wanneer moet opleveren.

De collega’s, de sfeer en de mogelijkheden

Work hard, play hard! Samen met een hecht team van meer dan 40 gepassioneerde medewerkers bouw je aan een innovatief bedrijf met veel kansen en mogelijkheden. We staan bekend om onze (Brabantse) gezelligheid en toffe personeelsuitstapjes. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en zelfontwikkeling. Leren en doorgroeien vinden we belangrijk. In onze omgang naar elkaar zijn we open, informeel, houden we van korte lijntjes en maken we graag mooie herinneringen.

Wat we je te bieden hebben

 • Passend salaris
 • Laptop van de zaak
 • 8% vakantiegeld
 • Een pensioenregeling
 • Gratis fitnessabonnement
 • Reiskostenvergoeding
 • Een zit-sta bureau op kantoor
 • Gedeeltelijk thuiswerken
 • Een warm bad: geweldige collega’s!

Is dit jouw droombaan?

Sta jij te springen om als onze Copywriter aan de slag te gaan? Stuur jouw motivatiebrief en CV naar Cindy Fleuren (HR Manager) via vacatures@hddgroup.com. Wij nodigen de meest overtuigende sollicitanten uit voor een kennismakingsgesprek. Je ontvangt altijd bericht.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Robert van Dieën (Marketing Manager) via +31 (0)416 33 43 15.

+31 (0)416 33 43 15