Coronacrisis: welke opties zijn er voor fitnessclubs?

In Fitness

Het mag geen verrassing heten dat ook onze klanten en wijzelf getroffen worden door de coronacrisis. Een situatie waarop we helaas geen invloed hebben. We moeten deze simpelweg accepteren en daar zo goed mogelijk mee omgaan. Niet alleen voor ons bedrijf, maar zeker ook voor onze klanten.

Op het moment dat de impact van de coronacrisis en de door de regering aangekondigde maatregelen duidelijk werden, zijn we gaan kijken wat de impact was voor onze klanten. Zij worden hard getroffen, want fitnessclubs moeten voorlopig gesloten blijven. Toch is er voor hen momenteel een goede optie om hun leden te bereiken en hen in hun behoefte te voorzien. Hoe kunnen zij dat doen?

Online fitness

De mogelijkheid was er al en er werd ook al even gebruik van gemaakt: online fitnesslessen. De roep hierom is door de coronacrisis echter enorm gestegen en dus is dit een goed moment voor fitnessclubs om hier vol op in te zetten. Instructeurs kunnen hun lessen geven via een livestream aan de leden thuis, zodat clubs hun lessen kunnen blijven geven en waardoor leden kunnen blijven sporten. Want juist in deze tijd is het belangrijk om zo gezond mogelijk te blijven.

On demand-programma’s

Naast de lessen via een livestream zijn er ook mogelijkheden om on demand-programma’s te volgen. Deze programma’s waren al vaak tegen een meerprijs beschikbaar voor leden van fitnessclubs. Maar ook dit is tijdens de huidige crisis natuurlijk een hele goede manier voor clubs om hun leden verschillende fitnessmogelijkheden aan te bieden.

Door deze online mogelijkheden kunnen clubs hun leden ook in tijden van crisis bereiken en houden zij hen daarmee betrokken. Dat is enorm belangrijk voor de clubs, want het gevaar ligt op de loer dat tijdens de huidige crisis veel mensen hun abonnement op een fitnessclub opzeggen. Uiteraard is het dan wel van belang dat clubs hun leden via hun eigen kanalen informeren over alle mogelijkheden die zij momenteel aanbieden.

Webinars

Verschillende fitnessclubs waren al volop bezig met alle online mogelijkheden. Maar dat is nog lang niet het geval met alle clubs. Door de huidige crisis is het echter wel noodzakelijk om dit te doen, omdat het momenteel de enige mogelijkheid is om je leden te bereiken en te activeren. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat het voor clubs en instructeurs even omschakelen is en dat een beetje extra ondersteuning en training hierin wenselijk is.

Daarom hebben we voor hen in korte tijd een aantal webinars ontwikkeld. Die zijn bedoeld voor onze klanten en richten zich op alle online mogelijkheden en hoe daarmee om te gaan. Denk aan onderwerpen als het opzetten van een goede livestream en waarmee je rekening moet houden. Maar ook over hoe je het beste in contact kan blijven met leden of hoe clubs zich online het beste kunnen profileren.

Trend

Door zich nu als fitnessclub goed online te profileren, hebben zij straks na de crisis bovendien een voorsprong. Bestaande leden behoudt men sneller en potentiële leden kan men straks misschien ook aan zich binden. Bovendien kunnen clubs nu goed zien welke online mogelijkheden er voor hen zijn. Die beperken zich niet alleen tot de periode van de coronacrisis, maar spelen in op de stijgende trend van het thuisfitnessen. Clubs kunnen zich daar nu volledig op focussen en zo alle ins en outs hiervan leren kennen. Deze online mogelijkheden versterken bovendien het effect van een fitnessclub. Die combinatie kunnen clubs na de crisis dus ook blijven aanbieden aan hun leden.

Uiteindelijk vergt deze situatie voor alle betrokkenen een aantal aanpassingen. Maar dat betekent wel dat zowel de fitnessclubs als hun leden toch door kunnen gaan met hetgeen wat zij graag doen. En het belangrijkste: Dat natuurlijk zoveel mogelijk mensen fit en gezond blijven.

Laatste berichten