De kracht van bedrijfscultuur: Hoe onderscheid jij je van andere fitnessclubs?

Bewegen wanneer het je uitkomt en speciale talenten heb je niet nodig: geen wonder dat fitness een van de populairste sporten is van dit moment. Zo’n 20 procent van alle Nederlanders ouder dan 15 doet aan fitness, ruim 3 miljoen mensen.

De fitnessmarkt blijft echter een verdringingsmarkt. Grote ketens en lowbudgetformules domineren de branche en de marges in het midden- en topsegment in vooral het mkb staan onder druk. Hoe houd jij je als fitnessclub staande in deze massa en hoe zorg je ervoor dat je opvalt?

Cultuur
De cultuur, ook wel attitude genoemd, binnen jouw bedrijf hangt wat mij betreft nauw samen met de visie die je uitdraagt en de ‘look and feel’  van je club in combinatie met alle hardware. Natuurlijk heb je veel tijd, geld en energie geïnvesteerd in je concept, de zalen en materialen. Maar is dat wel genoeg? Je collega om de hoek heeft namelijk ook flink geïnvesteerd in producten en materialen. Hoe zorg je dan dat consumenten toch voor jouw club kiezen? De manier waarop jij je club aanstuurt is een belangrijke factor voor succes.

Het Waarom
Waarom zouden klanten voor jouw club kiezen? Voordat ik deze vraag beantwoord, wil ik je graag eerst over het volgende laten nadenken. Waarom ben je een fitnessclub begonnen? Met welke gedachtegang en met welke passie? Als je deze vragen kan beantwoorden, dan is de volgende vraag; Wat wil je bereiken? Gevolg door; Voor wie doe je het? Wie wil je graag bereiken?

Het beantwoorden van de Waarom en Wie vragen, vormt de cultuur van jouw onderneming, welke je moeten uitdragen binnen jouw fitnessclub. Een grote groep mensen kiest namelijk niet met het hoofd, maar met het hart. Ze kunnen vaak niet uitleggen waarom ze voor jou kiezen, ‘het voelt gewoon goed’. Dit kun je bereiken door te blijven communiceren vanuit het waarom.

Hoe zorg je dan dat consumenten toch voor jou kiezen?
De fitnessmarkt blijft nog steeds een verdringingsmarkt  de manier waarop jij je studio aanstuurt en bepaal daarmee je succes. Jouw klanten komen voor een unieke, vertrouwde sfeer en net dat stukje extra aandacht wat jouw studio anders maakt dan anderen. Jij bent als ondernemer hét rolmodel voor de trainers en instructeurs die bij je werken. Consumenten zijn voornamelijk op zoek naar een stukje herkenning, erkenning en vertrouwen. Het is daarom van belang dat jouw medewerkers de bedrijfscultuur exact kopiëren, zodat elke klant op dezelfde vertrouwde manier wordt geholpen en behandeld.

Loop ik hierdoor dan juist geen nieuwe leden mis?
Het fijne van het communiceren van de cultuur van jouw club is dat je leden aantrekt die dezelfde waarden en interesses hebben. Hiermee maak je automatisch een selectie in de doelgroep, waardoor er ongetwijfeld mensen zijn die afhaken omdat ze zich niet kunnen identificeren met jouw studio. En dat is goed, want je kan niet iedereen in de markt pleasen. Je hoeft geen prijsstunter te zijn of duizend USP’s of fancy apparatuur te hebben wat jouw club mooier, cooler of beter maakt. Het is uiteindelijk de cultuur die doorslaggevend is, waardoor je een hechte community in en rondom jouw club kan opbouwen.

Hoe pak ik dit aan?
De vraag die je jezelf moet stellen is wat je wilt uitstralen binnen jouw club. Hoe vertaal jij je visie naar zichtbare details waardoor jouw leden deze cultuur kunnen ervaren? Hoe zou een lid een bezoek moeten ervaren en hoe moet hij of zij zich daarbij voelen? Wil je een gezellige huiskamersfeer neerzetten waar mensen graag blijven hangen voor een praatje en een bakje koffie, of straalt jouw club een stukje mindfulness en rust uit? Wil je liever een toegankelijke en familiaire sfeer, of ga je voor een exclusieve setting waar kwaliteit en service voorop staan? Heb je een specialisatie in voeding, dan kun je het ‘health’ aspect verwerken in je cultuur. Je kunt het helemaal zelf bepalen, het is belangrijk om dit goed te documenteren. Dus door de belangrijkste waarden goed vast te leggen en hier ook kritisch op te zijn en eraan herinnerd te worden. Ook tijdens het werven van personeel is het belangrijk om mensen te selecteren die van nature al dezelfde waarden en affiniteit hebben met jouw bedrijfscultuur. Zo kun je de bedrijfscultuur perfect in stand houden en jouw club uitbouwen tot een groot succes.

Laatste berichten