De zomer voorbij!

In Fitness, Training, Trends

Tip 1: Maak al een afspraak voordat iemand op vakantie gaat

Twee weken op vakantie? Hou er maar rekening mee dat je je lid vijf weken niet in je club ziet. Veel drukte in de week vóór de vakantie en weinig motivatie in de weken na terugkomst. Het valt gewoon niet mee om het ritme van regelmatig sporten vast te houden. Je kunt je lid helpen door al voor de vakantie een afspraak in te plannen voor direct ná de vakantie. Dan hebben jij én je clublid een stok achter de deur om weer aan het sporten te gaan!

Tip 2: Bespreek met je leden hoe ze tijdens hun vakantie gaan bewegen

Niet iedereen zal er evenveel zin in hebben om in de vakantie veel aan sport te doen, maar door het bespreekbaar te maken hou je je leden in ieder geval enigszins in een actieve stand en stip je aan dat je wel begrijpt dat het een lastige periode is. Het zal er ook toe leiden dat ze na de vakantie weer eerder de draad oppikken omdat ze het belang begrijpen.

Tip 3: Ga mensen bellen als ze vier weken of langer niet geweest zijn

Er zijn niet veel mensen die langer dan drie weken op vakantie gaan. En zoals gezegd: vakantie van de club mag best nog een weekje langer duren. Als je in de vakantieperiode dus ervoor zorgt dat je regelmatig een bellijst maakt van leden die vier weken niet geweest zijn, dan kun je een aantal situaties tackelen. Als ze net terug zijn van vakantie dan kun je ze motiveren om de draad weer op te pakken en een afspraak te maken. Het kan dan ook blijken dat iemand nog op vakantie moet, en toch al enige tijd niet is komen sporten. Dan is het extra belangrijk dat je voorkomt dat leden niet nog langer afwezig blijven. Het telefoongesprek kan dan een mooi aanknopingspunt zijn om over motivatie tijdens de vakantie te beginnen en samen een plan op te stellen.

Tip 4: Wees extra alert op leden die gestart zijn tussen januari en maart

De meeste mensen hebben de eerste zes maanden nog geen stabiele bewegingsagenda. Dat betekent dat je deze in de zomermaanden (met een ‘vakantie-break’ van zo’n week of vijf) makkelijk kwijtraakt; ze hebben het ritme van regelmatig sporten nu eenmaal nog niet in hun systeem.

Tip 5: Organiseer aan het eind van de zomer een barbecue

Zomer voorbij en de meeste mensen weer thuis? Het is een idee om een leuke welcome back-party of barbecue te organiseren om het nieuwe seizoen mee af te trappen.

Tip 6: Zorg voor een nieuwe activiteit tijdens of kort na de vakantie

Ben je toe aan een nieuw toestel of een leuke nieuwe activiteit in je club? Je creëert een aantrekkelijke waarde als je dit tijdens of kort na de zomervakantie doet. Met een beetje slimme marketing maak je je leden weer nieuwsgierig en breng je je club en lekker sporten tegelijkertijd onder de aandacht.

Tip 7: Maak het abonnement tijdens de zomervakantie overdraagbaar

Een lid dat op vakantie gaat, die mis je gewoon een paar weken. Maar het abonnement kan hij of zij wellicht voor die paar weken doorgeven aan een vriend of buurvrouw, die wel geïnteresseerd is om in je club te komen sporten. Zo laat je iemand kennismaken met je club en als het even meezit, heb je na de zomer nog een nieuw lid binnengehaald ook! Om twee vliegen in één klap te slaan maak je met de ‘introducee’ de afspraak dat ze ook na de vakantie nog een keer samen met het bestaande lid mag komen trainen. Zo zorg je ervoor dat ook de introducee meehelpt om je lid weer naar de club te krijgen.

Laatste berichten