FLITSENDE START VOOR LES MILLS BARRE!

Les Mills BARRE, het nieuwste programma van Les Mills, is afgelopen maart in de Benelux gelanceerd en stelt fitnessclubs in staat hun bestaande leden een aantrekkelijke, veilige en effectieve barre les van hoge kwaliteit te geven. Uiteraard in hun eigen fitnessclub. Tientallen fitnessclubs in de Benelux zijn onlangs met Les Mills BARRE gestart en de reacties zijn erg positief!

De grote barre trend
Het is bijna onmogelijk om de impact van barre, een van de grootste trends van de afgelopen jaren in de fitnessbranche, gemist te hebben. Deze workout haalt zijn inspiratie uit ballet, gebruikt onderdelen uit pilates en yoga en speelt in op huidige trends. Vooral consumenten die op zoek zijn naar een intense workout met een lage impact, vinden barre geweldig.

Les Mills BARRE: een introductie
Zonder de traditionele barre voor ondersteuning ligt de focus van de workout op de spieren die de kracht en het evenwicht van het lichaam ondersteunen. Een reeks van eenvoudige, gecontroleerde bewegingen tot sierlijke combinaties die de hartslag verhogen en het hele lichaam versterken. Het is een elegante en effectieve workout die deelnemers helpt om de kracht, het evenwicht en het strakke figuur van een balletdanser(es) te ontwikkelen. Deelnemers hebben geen danservaring nodig, waardoor het voor iedereen beschikbaar wordt.

De les van 30 of 45 minuten is gemakkelijk uit te voeren, ongeacht de ruimte in je studio. Er is namelijk geen barre nodig. De focus ligt op oefeningen met het eigen lichaamsgewicht, waarbij lichte handgewichten of SMARTBAR schijven de enige materialen zijn.

Met Les Mills BARRE kunnen clubs de tevredenheid onder de leden vergroten, deelname aan groepslessen verhogen, nieuwe leden aantrekken en concurreren met boutique clubs.

Barre in boutique clubs en reguliere fitnesscentra
Naast boutique clubs, zien we ook steeds meer full-service clubs inspelen op de barre trend. De uitdaging? Het is een specialistisch gebied: het zal moeilijk worden om een veilige, effectieve, aantrekkelijke freestyle les te creëren als je instructeurs geen achtergrond in dans of ballet hebben.
Les Mills BARRE is wetenschappelijk onderbouwd en uitgebreid getest, zodat leden altijd een veilige en effectieve workout krijgen.

Diana Archer-Mills
Diana Archer-Mills – Creative Director van onder andere BODYPUMP, BODYCOMBAT en BODYBALANCE  – heeft Les Mills BARRE ontwikkeld. Met haar uitgebreide ervaring op het gebied van kracht en body & mind,  zag ze dat BARRE uitstekend zou passen in het aanbod van Les Mills.

Diana: “Hoewel het programma is aangepast aan groepsfitness en op moderne muziek wordt uitgevoerd, wil ik ervoor zorgen dat Les Mills BARRE de atletische resultaten van echte ballettraining biedt. Het ziet er prachtig uit, maar onderschat het brandende gevoel niet! Balletdansers zijn een van de sterkste atleten ter wereld en hun sierlijkheid en elegantie wordt vormgegeven door gefocuste, intensieve training. Door deze resultaten is het programma zo populair.”

Les Mills BARRE succesverhalen
Enkele weken geleden was de lancering van Les Mills BARRE bij Max Health Club in Den Haag. De launch werd gegeven door Charlie Grijspaardt en Marjolein van Eck.

Charlie: “Maar liefst 60 mensen hebben de eerste les vol enthousiasme meegedaan. Na afloop reageerde iedereen enthousiast! Enkele reacties waren: ‘Het is zó leuk om weer ballet te doen, net als vroeger’, maar ook: ‘Ik heb nooit ballet gedaan, dus dacht dat het niets voor me zou zijn, maar ik vond het super leuk!’ en misschien wel de leukste reactie: ‘Ik merkte ineens dat ik een glimlach op mijn gezicht had tijdens het sporten, dat heb ik nooit!’ 

Alicia Jacobs, Les Mills BARRE instructrice bij Bent Sports in Zevenaar: In april zijn we begonnen met 2 lessen Les Mills BARRE in de week (try-outs). De deelnemers waren erg enthousiast! In mei gaan we Les Mills BARRE echt lanceren door een week lang elke dag Les Mills BARRE aan te bieden, zodat onze leden veel mogelijkheden hebben om het programma uit te proberen. Het is echt een aanwinst op ons lesrooster!”

Linda Ramsteijn van Family Fit Kaatsheuvel: ‘’We hebben Les Mills BARRE uitgebreid in onze club gelanceerd en hoewel de leden nog nooit een Les Mills BARRE les hadden ervaren, waren ze erg positief. Een lid kwam naar me toe en zei: “Ik heb voor de eerste keer in mijn leven een pirouette gedaan en ik vond het geweldig!”

Chantal van GirlPower Bunschoten – Spakenburg: “De leden zijn erg enthousiast, enkele deelnemers hebben vroeger gedanst en kunnen nu weer de basis oppakken.  Een van de leden zei: ‘Het is weer echt even heerlijk om te dansen met verzuring, je voelt je spieren’. We hebben nu al 10 Les Mills BARRE lessen op het lesrooster staan. De leden zijn er erg blij mee!”

Een boost voor je fitnessclub
Phillip Mills, Managing Director van Les Mills zegt: “We hadden in 2006 al een Barre les ontworpen, maar we waren nooit tevreden met de performance tijdens de testen. Ik denk dat we het deze keer echt goed hebben gedaan. Het is een prachtige combinatie van kracht en elegantie. Het programma heeft bij de pilot clubs in meerdere landen echt voor een hype gezorgd.”

“Wereldwijd zien we een duidelijke kans voor clubs om met dit programma nieuwe leden aan te trekken – met name jongere deelnemers. Door nieuw aanbod aan het rooster toe te voegen, biedt Les Mills BARRE ook een kans om meer bestaande leden te betrekken bij een activiteit die de retentie verhoogt, namelijk groepsfitness.”

 “Maar dat is niet alles. Door deze innovatieve trend aan het lesrooster toe te voegen, kunnen fitnessclubs concurreren met lokale boutique clubs door de boutique ervaring te bieden in een traditionele fitnessclub.”

Meer informatie over Les Mills BARRE? Neem dan contact op met Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail aan info@lesmills.nl.

Laatste berichten