FunXtion bij Boutique club Optimal Gym Gouda

Optimal Gym Gouda is een kleinschalige club met een gespecialiseerd concept waar persoonlijke aandacht centraal staat. In deze boutique club kunnen mensen terecht voor training onder begeleiding van een professionele coach. De apparatuur in de club is modern en geavanceerd, waardoor leden precies kunnen meten wat de vorderingen zijn. 

Optimal Gym is in 2016 opgericht door Carolien Groeneweg. Op dit moment runt zij de club helemaal in haar eentje, van receptie tot begeleiding en van marketing tot schoonmaak. Gelukkig vond ze in haar drukke leven nog even tijd om over haar club en over FunXtion te vertellen.

Small Group Training
Carolien: “Mijn club is anders dan traditionele fitnessclubs, een stuk kleinschaliger en met meer persoonlijke aandacht. Het is net geen personal training, maar eerder small group training in hele kleine groepen. Leden sluiten een abonnement af voor drie maanden of voor een jaar en kunnen daarmee gebruikmaken van alle faciliteiten. De gemiddelde leeftijd bij Optimal Gym ligt tussen de 50 en 60 jaar. Circa 10% van de leden is jonger dan 30 jaar en het oudste lid is 80 jaar.”

“Ik werk met FunXtion en eGym en heb enkele apparaten voor cardio-training. Leden kunnen constant rouleren, dit houdt het afwisselend en leuk.”

FunXtion concept
“Sinds de oprichting van de club maken we gebruik van het FunXtion concept. Ik ben helemaal weg van FunXtion; het biedt heel veel mogelijkheden en is nooit saai. De producten zien er ook allemaal super mooi uit. Tijdens de FunXtion lessen gebruiken we veel verschillende materialen.”

“Elke dag geef ik FunXtion lessen, maar niet geprogrammeerd in een lesrooster. Ik vraag of leden mee willen doen met een FunXtion les. Daarbij bedien ik dan meestal zelf de FunXtion Experience Station.”

“Er zijn ook mensen die sporten ‘omdat het moet’ en willen dan een leuke training die niet te lang duurt en snel resultaten geeft. Ook voor deze mensen biedt FunXtion uitkomst!”

Carolien: “Of ik nog een verbeterpunt voor FunXtion kan noemen? Nou niet echt… als ik toch iets moeten noemen dan misschien de muziek. In mijn club trainen veel senioren en soms vinden zij de muziek bij FunXtion iets te heftig en vragen ze of de muziek uit mag. Zelf draai ik in de club meestal nummers uit de jaren 70 en 80, waaronder Queen en Tina Turner. Lekker herkenbaar!”

Wij bieden met ons concept cruciale voordelen ten opzichte van andere sportscholen. Voordelen die sporten makkelijker, effectiever, efficiënter, leuker, mooier en de hele beleving vooral beter maken! Maak kennis met de nieuwe manier van sporten.

Proef de sfeer en ervaar de training onder begeleiding van onze professionele coach. Ook zijn ze jouw motivator op de momenten dat je even de prikkeling mist om te komen sporten. Dit in combinatie met moderne en geavanceerde apparatuur, zodat we ook precies kunnen meten wat jouw vorderingen zijn. Meten is weten!

Laatste berichten