FunXtion geeft in heel veel opzichten enorm veel vrijheid

Ingmar van Oeveren van Health & Sports Club Westduin: “FunXtion geeft in heel veel opzichten enorm veel vrijheid”

In maart vorig jaar zijn de deuren van een volledig verbouwd en vernieuwd Health & Sports Club Westduin opengegaan. Bij het Haagse Westduin kunnen leden terecht voor topsport, revalidatie, groepslessen én FunXtion!

We spraken met eigenaar Ingmar van Oeveren over zijn club en natuurlijk over FunXtion.
Ingmar: “Bij de verbouwing hebben we ook rekening gehouden met een grote functionele area. FunXtion paste hier perfect bij!”

Health & Sports Club Westduin heeft vooral om de volgende redenen voor FunXtion gekozen:

  • Het Funxtion concept geeft veel vrijheid en richting aan de lessen
  • FunXtion kan uitstekend gebruikt worden voor personal training sessies
  • Handig om diverse systemen aan elkaar te koppelen
  • De ‘7 minutes workouts’ zijn erg populair bij de leden om even tussendoor te doen
  • FunXtion geeft extra variatie aan de trainingen van leden

Ingmar: “De fysiotherapeuten in onze club werken met FunXtion voor het samenstellen van revalidatietrainingen. Ook veel topsportselecties (onder andere een eredivisie handbalteam en de nationale rugby selectie) trainen bij ons met FunXtion. Het is heel eenvoudig en handig om via het FunXtion Experience Station (FES) een training samen te stellen. Je kruipt even achter de laptop en kunt binnen een handomdraai verschillende trainingen voor meerdere weken samenstellen. De instructeurs zijn ook heel enthousiast om met de FES te werken om trainingen voor leden samen te stellen.”

Senioren en FunXtion
Bij Health & Sports Club Westduin trainen ook veel senioren met FunXtion. Ingmar: “De Move It  training is voor de meeste senioren en ouderen iets te pittig. Met FunXtion is het heel eenvoudig om het programma te downgraden door enkele aanpassingen te maken. Het sociale aspect is voor ouderen erg belangrijk en door samen met FunXtion te trainen wordt het saamhorigheidsgevoel groter. We hebben vaste FunXtion trainingstijden in de ochtend en het is meestal volle bak!”

FunXtion tijdens clubtour
“Het is erg belangrijk om FunXtion tijdens de clubtour aan potentiële leden goed te promoten en voldoende informatie hierover te geven. Bij ons in de club krijgt elke consument die eventueel lid wil worden de FES en de FunXtion zone te zien. We leggen alles uitgebreid uit en dat werpt zijn vruchten af. Binnen de club zijn er ook erg veel leden die gebruikmaken van FunXtion.”

Populairste programma’s
Ingmar: “Bij Westduin maken we vooral gebruik van de Move It training, de revalidatietrainingen en de 7 minutes workout. FunXtion geeft zoveel vrijheid om trainingen samen te stellen en aan te passen. Zowel de instructeurs als de leden zijn er erg enthousiast over!”

Laatste berichten