“FunXtion is een echt volwaardig onderdeel van onze club!”

In Club Reviews

JARON BAERT VAN LAGO CLUB ZWEVEGEM FIT:

“FunXtion is een echt volwaardig onderdeel van onze club!”

LAGO CLUB Zwevegem Fit: dat is sporten op het leukste niveau! Het aanbod is zo gekozen dat zowel jong als minder jong er hun hart kunnen ophalen in het sportbad, warme lagune, peuterbad, sauna, speeltuin, Rest-eau-café en… natuurlijk de fitness! Met deze laatste heeft Zwevegem Fit meteen een heuse primeur in handen; de nadruk binnen dit LAGO CLUB-concept ligt, zoals de naam doet vermoeden, op het clubgevoel. Met gekwalificeerde trainers die steeds aanwezig zijn om de leden met advies bij te staan, is het ongeacht leeftijd of niveau mogelijk om naar je vooropgestelde doel toe te werken. Leden hebben daarbij de keuze tussen het innovatieve BIOCIRCUIT, functioneel trainen met FunXtion, fitnessen onder begeleiding of superleuke groepslessen. 

LAGO CLUB Zwevegem Fit opende haar deuren op 29 juni 2019. Het is één van de inmiddels 9 vestigingen van LAGO, bekend om zijn subtropische zwemparadijzen. LAGO CLUB Zwevegem Fit is de eerste LAGO CLUB met focus op fitness, groepslessen en zwemmen.

We hadden een leuk gesprek met Jaron Baert, Fitness manager, bij LAGO Zwevegem Fit over FunXtion.

Jaron: “Sinds de opening van onze club zijn we onmiddellijk gestart met FunXtion. Onze (vierkante) functionele- en krachtzone van 10 op 12 meter is geïntegreerd in onze fitnessruimte.” 

“In onze club krijgen alle leden een persoonlijk fitness programma, aangevuld met functionele oefeningen. Vooral jongeren en de meer sportieve mensen gebruiken op zelfstandige basis het FunXtion Experience Station. Maar nagenoeg alle doelgroepen binnen onze club maken gebruik van onze FunXtion small group trainingen: man, vrouw, sportief, minder sportief, jong, ouder (zelf tot 72 jaar!).” 

“Small group trainingen zijn erg populair. De FunXtion move-it trainingen en zelfgemaakte circuit trainingen worden dagelijks gegeven. Met in totaal 8 geprogrammeerde circuit trainingen per week nemen er per week gemiddeld 60 leden deel aan onze FunXtion small group trainingen.”

Jaron: “We hebben zowel binnen als buiten de club promotie gemaakt voor FunXtion. Intern via narrow casting en digitale schermen, het opzetten van een group training rooster in de FunXtion zone en door mond-tot-mondreclame via onze eigen instructeurs. Om mensen buiten de club te bereiken, hebben we social media posts geplaatst en geadverteerd.”

Tips van Jaron:
Jaron: “Door verschillende vast geplande FunXtion small group trainingen in te roosteren, creëer je meer interactie en binding met de leden. De positieve groepssfeer die er heerst slaat bovendien over naar andere leden die aan het sporten zijn waardoor ook zij aangetrokken worden tot de FunXtion zone en circuit trainingen. Met de FunXtion move it trainingen en eigen gemaakte circuit trainingen richten we ons op verschillende doelgroepen in onze club.” 

“Integreer indien mogelijk je FunXtion zone als volwaardig onderdeel van de club. Bij ons worden alle FunXtion trainingen, samen met de geregistreerde fitness- en groepslesactiviteiten, geïntegreerd in ons ledenbeheersysteem die onze leden zelf kunnen raadplegen via een mobiele app. Aan de hand van persoonlijke fitness uitdagingen stimuleren we zo veel mogelijk leden met het bereiken van hun doel!”

 

Laatste berichten