Goede voornemens en onze invloed daarop

In Fitness

Ruim 48% van de Nederlandse vrouwen en zelfs 52% van de mannen heeft (ernstige) gewichtsproblemen. Het is niet gek dus, dat afvallen nog steeds een van de meest genoemde goede voornemens is.

Wij zijn ervan overtuigd dat beweging veel invloed heeft op het fysieke veranderingen, maar de rol van voeding hierin is groter dan 50%.

Als je wist dat 85% van bestaande en nieuwe clubleden graag wil afvallen en/of het figuur wil verbeteren, in hoeverre worden clubleden geholpen op het gebied van voeding?
retentie

Fitnesscentra richten zich vaak voornamelijk op ‘bewegen’, terwijl de juiste balans tussen voeding, training en ontspanning tot het gewenste figuur- en gewichtsresultaat leidt. Belangrijke vragen voor fitnesscentra zijn:

  • Hoe belangrijk is voeding op dit moment binnen mijn clubconcept?
  • Hoe is de verdeling binnen mijn club als het gaat om trainingsmogelijkheden versus voedingsbegeleiding?
  • Hoeveel van mijn leden zouden er bij gebaat zijn wanneer ze meer worden gecoacht op hun voeding?

Hoewel we het belang van voeding allemaal weten, speelt training nog steeds de hoofdrol. Dat is de core business. Maar leg de kansen voor fitnessclubs op het gebied van voeding naast elkaar en bekijk het eens van de andere kant.

Kansen voor de club

  • Veel (potentiële) klanten hebben hulp nodig op het gebied van voeding en afvallen.
  • Begeleiding op het gebied van voeding leidt tot betere resultaten en dus tevreden klanten.
  • Tevreden klanten praten graag over ‘wat’ hen geholpen heeft. Online reviews/aanbevelingen en mond tot mond reclame blijken één van de belangrijkste communicatiemiddelen.
  • Niet-leden krijgen zo belangstelling voor het concept en de club.
  • Het levert geweldige content op voor social media. Succesvolle ‘before & after’ foto’s hebben een enorm bereik en ontvangen de meeste likes.
  • Het genereert secundaire inkomsten.

De kansen op het gebied van voeding voor de club zijn de moeite waard om te bekijken. Wil je meer weten over de implementatie van een passend voedingsconcept en waar je op moet letten? Neem dan contact met ons op via info@hddgroup.com.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het thema Voeding in jouw club? Neem dan contact op!

Voorgestelde insights