HAAL MEER UIT JE CYCLING STUDIO!

In Fitness, Indoor Cycling

Vanuit de HDD GROUP Academy organiseren we maandelijks workshops om clubs op verschillende vlakken te inspireren. Eén van de workshops is ‘Cycle Opportunities’. In deze workshop geven we inzicht in hoe je meer uit je cycling studio kunt halen. Veel indoor cycling studio’s staan namelijk voor 80% van de openingsuren leeg. 

Gespecialiseerde boutique clubs zijn het grootst gedeelte van de tijd maximaal bezet en trekken honderden klanten aan die premium prijzen betalen. Zij bieden vaak minder uren les per dag aan dan andere clubs. In Nederland en België zijn de eerste Cycle boutique clubs een feit. Met name de millennials (leeftijd 18-35 jaar) worden aangetrokken door boutique clubs. Vooral vanwege de sophisticated marketing & branding en de totaalbeleving winnen boutique clubs snel aan klanten.

RE-FOCUS OP JE CYCLING STUDIO
Door je als multifunctionele fitnessclub te re-focussen op je bestaande cycling studio kun je de deelnemersaantallen in je indoor cycling lessen vergroten, de millennial doelgroep aanspreken (welke volgens het Nielsen onderzoek 50% van je potentiele klanten zijn!), de waarde van je lidmaatschap verhogen en high-end boutique clubs uitsluiten in je markt. Creëer een Cycle club in je eigen club door de marketing, programmering en uitstraling van de studio aan te pakken. We zien in de markt steeds meer clubs die dit oppakken. Soul Cycle uit New York is hier een goed voorbeeld van, of in Nederland SportCity met hun SuperCycle concept.

Een aantal tips:

1 – ZORG VOOR DE ULTIEME EXPERIENCE

Klanten willen het gevoel krijgen dat ze naar een speciale bestemming gaan; een gewilde plek waar alles cool is. Het creëren van deze omgeving is gebaseerd op veel meer dan simpelweg de images op de muur. Denk aan het decor en sfeer van de ruimte, de verlichting en het geluid, de kwaliteit van de fietsen, hoe het ruikt, wat de receptioniste draagt ​​en zegt bij binnenkomst, hoe het boekingssysteem werkt en hoe de website en (digitale) marketing eruitzien. Als je van je cycling studio dé ultieme experience wilt maken, raden we je aan dit allemaal aan te pakken!

2 – BIED VERSCHILLENDE CYCLING PROGRAMMA’S AAN

Bied meer variatie in je aanbod en programma’s. Vul je aanbod aan door een 30-minuten HIIT training, zoals SPRINT, toe te voegen. Dit programma kan vaker aangeboden worden dan een 45-minuten les. Bovendien trek je een andere doelgroep aan die anders niet naar een cycling les zou komen. En overweeg virtuele lessen, zoals de Les Mills virtual workouts: leden houden van live lessen en het groepseffect, maar vinden virtual een acceptabel alternatief als ze de live lessen niet kunnen volgen. Door een mix aan te bieden van verschillende live en virtuele lessen, kun je de deelnemersaantallen aanzienlijk laten groeien.

3 – ZORG VOOR WORLD CLASS INSTRUCTEURS

Je instructeurs zijn het gezicht van je business. Het is daarom belangrijk dat je een world class team opbouwt en dit team ook als zodanig profileert op social media. Organiseer bijvoorbeeld een fotosessie waarin je je instructeurs op een ‘coole’ wijze vastlegt en plaats deze op je website.

Laat ook je instructeurs een actieve rol spelen in de social media van je cycle lessen.

Steeds vaker kiezen clubs ervoor dat de instructeur de social media voor hun eigen les verzorgt.

4 – WERK MET DE NIEUWSTE TECHNOLOGIE

Het gebruik van technologie kan een onderdeel zijn van het creëren van een unieke omgeving en het verhogen van de experience. Sporters willen tegenwoordig hun prestaties volgen (bijvoorbeeld via een app) en voelen zich aangetrokken tot workouts met gave verlichting, grote schermen en beelden. Zo is bijvoorbeeld het IMMERSIVE cycle concept ‘THE TRIP’ bij verschillende clubs in Europa heel succesvol.

Wil je meer informatie over de workshop Cycle Opportunities en je direct inschrijven?

Ga dan naar de website van HDD GROUP Academy!

Laatste berichten