Health Center Bodyworkx: “Door Pink Boxing & Cross Boxing trekken we veel nieuwe leden aan”

Health Center Bodyworkx in Margraten is meer dan alleen een sportcentrum. Het is een trendy, multifunctioneel beweeg- en gezondheidscentrum waar professionele begeleiding en gezellige sfeer voorop staan. Bodyworkx heeft een compleet aanbod op het gebied van gezond leven: beweging, voeding, fysiotherapie en personal training, waarbij het realiseren van persoonlijke doelen centraal staat.

In de zoektocht naar meer diversiteit binnen het aanbod in de club kozen zij voor Pink Boxing en Cross Boxing. Wij spraken met Vincent Hermans, eigenaar en clubmanager bij Health Center Bodyworkx.

Nieuw concept
“In september 2017, waren we op zoek naar meer diversiteit in het aanbod. We zochten naar een nieuw concept. Zelf ben ik altijd al een fan geweest van vechtsporten en ik heb ook jarenlang privéles gehad in meerdere vechtsporten. Toch wilde ik niet de traditionele boks lessen toevoegen aan het rooster, omdat ik bang was dat ik daarmee niet de juiste doelgroep zou aantrekken. We waren eigenlijk al in gesprek met een andere partij, toen we een e-mail van Boxing Company voorbij zagen komen. Het Pink Boxing en Cross Boxing concept sprak ons direct aan; het concept viel op door de goede marketingondersteuning en de merchandising die erbij zit. De verdieping bij de opbouw van de lessen en de innovatie van nieuwe lessen waren belangrijke redenen voor ons om te kiezen voor dit concept.”

Uniek & Toegankelijk
“Het goede maar vooral leuke contact dat we hadden met de accountmanager, de manier van lesgeven en de enorme hoeveelheid passie, gepaard met het unieke concept waarbij je niet hoeft te sparren, en dus niet bang hoeft te zijn voor blauwe ogen of blessures, was doorslaggevend voor onze beslissing. Het is toegankelijk voor iedereen, ongeachte het tempo, niveau of de leeftijd!”

Enthousiasme bij leden
“In januari 2018 hebben we Pink Boxing en Cross Boxing gelanceerd, we zijn nu net een jaar bezig. We merkten dat het de eerst 3 à 4 maanden echt een hype was op de club, daarna hebben we een wat rustigere periode gehad. Nu na onze verbouwing, merken we weer een topdrukte. We hebben momenteel 3 uur Pink Boxing en 3 uur Cross Boxing op het rooster staan, zowel in de avonden als in het weekend. Daar willen we heel graag de ochtenden aan toevoegen, omdat we merken dat het animo stijgt.”

Kansen voor je club
“We merken als voordeel vooral dat dit concept veel nieuwe leden aantrekt. Als je het vergelijkt met het aanschaffen van nieuwe fitness apparatuur, zul je zien dat dit concept echt iets teweegbrengt. Niemand komt per se naar jouw club omdat je nieuwe apparatuur hebt, maar wél omdat je nieuwe en toffe lessen aanbiedt. Het maakt onze club toegankelijker en we hebben een groter aanbod aan lessen binnen de club. Elke 3 maanden worden de instructeurs bijgeschoold, je merkt dat dit heel belangrijk is voor de kennis en motivatie van de instructeurs. Daarnaast organiseren we minimaal 1 keer per jaar een masterclass in de club. Wij proberen dit te doen voor al onze lessen; zo organiseren we bijvoorbeeld ook elk (half) jaar een indoor cycling marathon. Mijn advies naar andere clubs is om deze masterclasses vooral te organiseren om huidige leden te inspireren en nieuwe leden aan te trekken. Laat je leden bijvoorbeeld een vriend of vriendin meenemen! Zo krijg je enthousiaste leden, vollere lessen en vooral een groter ledenbestand.”

 

Making fitness professionals successful
HDD GROUP helpt fitness professionals succesvol te zijn door het bieden van totaaloplossingen voor (groeps)fitness, indoor cycling, functional training, personal training en clubmanagement.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met HDD GROUP via telefoonnummer +31 (0)416 33 43 15 of stuur een e-mail aan info@hddgroup.com.

Laatste berichten