Het belang van een launch event na de coronacrisis

In Fitness

Voordat de coronacrisis begon, werden er regelmatig launch events georganiseerd. Die events zijn een ideaal middel om nieuwe programma’s te introduceren en onder de aandacht te brengen. Nu de clubs weer open zijn, is het een goed idee om die events opnieuw te organiseren. En dat hoeft niet per se in de club; dat kan ook prima online.

Door een (launch) event te organiseren, breng je mensen bij elkaar. Denk bij zo’n event aan bijvoorbeeld gratis trainingen of groepsfitnesslessen, meet-and-greets met instructeurs, challenges, wedstrijden of prijzen. Met zo’n feestelijke introductie kan je leden enthousiast maken voor nieuwe lessen, maar ook nieuwe leden aantrekken en niet-actieve leden heractiveren.

Vooral na enkele maanden van sociale isolatie verlangen veel leden naar het sporten met anderen. Dat sociale aspect is belangrijk, en een launch event past daar prima bij. Mits het aan alle coronamaatregelen voldoet natuurlijk.

Wees daarbij niet bang om je niet-actieve leden aan te schrijven, uit angst dat je reminder de aanleiding wordt dat zij zullen opzeggen. Deze groep zal, indien zij niet opnieuw geactiveerd worden, uiteindelijk toch wel opzeggen. Het slechtste wat je kan doen is om die groep helemaal niet te benaderen. Je kan beter proberen om hen te enthousiasmeren door ze te wijzen op een nieuwe release.

Publiciteit

De launch events zijn belangrijk voor de motivatie bij zowel leden als niet-leden, en uiteraard zorgt het voor extra publiciteit voor je club. En dat is geen overbodige luxe na de afgelopen maanden. Bovendien brengt het mensen bij elkaar, en ook dat sociale aspect hebben leden de afgelopen maanden enorm gemist.

Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis zijn er nauwelijks launch events geweest. De clubs waren toch dicht, dan heeft het geen zin. Daarom is het des te belangrijker om te laten zien dat de clubs weer open zijn. Clubs kunnen nu weer laten zien waar het bij hen om draait. Dat begint uiteraard bij veilig sporten, dat heeft meer prioriteit dan ooit. Laat zien dat je club zich aan de hygiëneregels houdt. Maar ook de gezelligheid, het groepsgevoel en het sociale aspect zijn belangrijk. Het consumentenvertrouwen moet terugkomen en daar is zo’n event uitermate geschikt voor.

Veiligheid

Het belangrijkste is om te laten zien dat je zo’n event veilig organiseert, want dat zal het grootste struikelblok vormen voor geïnteresseerden. Je kan daarom een launch event over bijvoorbeeld een weekend of week verspreiden, het hoeft echt niet allemaal op één dag. Zo kan je je doelgroep ook optimaal wijzen op een nieuwe release of een nieuw programma. Zelfs een online event via bijvoorbeeld een livestream behoort tot de mogelijkheden.

Voordelen

Met een launch event kan je je doelgroep ook alle voordelen laten zien die sporten in de club heeft ten aanzien van thuis sporten. Want voor de motivatie is het vaak beter. Maar ook om resultaten te verhogen, het verbeteren van techniek en het communitygevoel. Dat is thuis allemaal vaak een stuk lastiger. En neem daarbij ook de social distancing in acht, want anders word je daarop afgestraft. Mensen willen momenteel vooral veilig sporten. Kunnen ze dat niet, dan komen ze niet meer.

Laatste berichten