Het geheim van een goede FunXtion trainer

Het geheim van een goede FunXtion trainer laat zich niet eenvoudig ontrafelen. In de ene club wordt van een trainer verwacht dat hij of zij een entertainer is en in andere clubs is een goede FunXtion trainer meer een allround persoon die zowel groepslessen, small group training als personal training kan geven. Toch is er een aantal gemeenschappelijke punten te ontdekken, waar elke goede instructeur aan voldoet.

Enthousiasme
Een goede FunXtion instructeur moet mensen kunnen vermaken. Enthousiasme hebben en uitstralen, een fysiek rolmodel zijn en goed kunnen coachen.

Karakter
Misschien nog wel belangrijker dan de skills zijn karaktertrekken. Een FunXtion instructeur moet bereid zijn zich in een onderwerp of trainingswijze te verdiepen. Maar als iemand passie heeft voor het vak, is de interesse zo groot dat iemand zich eigenlijk al automatisch in die richting ontwikkelt en dingen uitprobeert. Het is een kwestie van talent: je hebt het of je hebt het niet, maar je kunt dat talent natuurlijk wel verder ontwikkelen. Training is belangrijk om dat talent uit te bouwen en te ontwikkelen om zo een echt goede FunXtion trainer te worden.

Verdere belangrijke eigenschappen die een FunXtion trainer moet hebben zijn:

  • Kennis van motivatie- en gedragsverandering om leden nog beter te kunnen helpen
  • Member interaction in het kader van behoeftebepaling van leden
  • Kennis om met leden aan de slag te gaan om ervoor te zorgen dat leden deel gaan nemen aan functionele training

Er is wat instructeurs en trainers betreft schaarste op de arbeidsmarkt en dat maakt het er niet makkelijker op. Maar het is wel essentieel: de juiste instructeur op de juiste plek in jouw club, scheelt heel veel in deelnemersaantallen in de functionele trainingszone.

Hoe werf je de juiste trainers?
Het uitnodigen van kandidaten lijkt de eerste stap, maar het plan vooraf komt eerst. Hier volgen de stappen om de juiste functionele trainers te werven:

Stap 1: Doelen stellen

Bedenk wat de doelen zijn voor de komende periode en wie en wat je daarbij nodig denkt te hebben. Het afvinken van de gestelde doelen maakt je succes meetbaar en dat merk je meteen! Bij het vaststellen van de doelen moet je aan het volgende denken:

  • Hoeveel FunXtion trainingen wil je wekelijks minimaal geven?
  • Hoeveel small group trainingen en hoeveel personal trainingen?

Stap 2: Een recruitment event of standaard solliciteren?

Nu je weet naar wie je zoekt (en hoeveel trainers je zoekt), kun je beslissen hoe je de nieuwe trainer(s) binnen gaat halen.

Recruitment event
Een creatieve recruitment bijeenkomst in de club is niet alleen een effectief, maar ook een super leuk idee. Organiseer een gave bijeenkomst op uitnodiging, die maximaal 2,5 uur duurt en zowel informatief als sportief is. Nodig enkele geschikte kandidaten uit: trouwe, hele fitte clubleden, fanatieke leden of sportstudenten uit de buurt. Je weet tenslotte wie je zoekt en zo’n event is hoe dan ook waardevol voor de club!

Het geheim van een goede FunXtion trainer laat zich niet eenvoudig ontrafelen. In de ene club wordt van een trainer verwacht dat hij of zij een entertainer is en in andere clubs is een goede FunXtion trainer meer een allround persoon die zowel groepslessen, small group training als personal training kan geven. Toch is er een aantal gemeenschappelijke punten te ontdekken, waar elke goede instructeur aan voldoet.

Solliciteren
Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van standaard sollicitaties en één op één in gesprek gaan met potentiële kandidaten. Dit is altijd leerzaam en zo kun je meteen dieper doorvragen naar hun ervaring!

 

Stap 3: Doelgroep en promotie recruitment event

Als je weet wie je zoekt en je trainers wilt selecteren met een recruitment event, is het tijd voor promotie. Maar waar vind je de doelgroep die je zoekt?

In de club

Via via werkt nog steeds!
Heb je al een aantal goede instructeurs of trainers rondlopen? Zorg dat ze van je recruitment plannen af weten en laat ze op fanatieke deelnemers letten. Combineer het eventueel met een beloningsactie voor je huidige personeel, dat maakt het nog leuker. Een fanatieke deelnemer of clublid is tenslotte al betrokken bij de club!

We want you!
Maak een ‘Wanted’ campagne en wees creatief in het vinden van de geschikte kandidaat. Verspreid posters en flyers op de open dag of tijdens de nieuwe releases. Find them! 

De website
De website speelt een belangrijk onderdeel in online recruitment. Zorg dat elke communicatie-uiting doorgelinkt is naar de website van de club. Maak het inschrijven of aanmelden zo laagdrempelig mogelijk en zorg dat je bereikbaar bent! Plaats een nieuwsitem met de aankondiging en de eventuele datum voor het event. Vergeet de social media pagina’s van je club niet. 

Mailen mag
Maakt jouw club gebruik van een wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief? Vermeld een enthousiast berichtje hierin en geef duidelijk aan hoe iemand zich aan kan melden. 

Buiten de club

Waar moet je hangen?
Trainers en instructeurs (to be) kun je vinden in plaatselijke sportverenigingen (via hun clubblad bijvoorbeeld), tijdens sportevenementen en door te promoten in sportzaken of culturele centra. Een oproep in de plaatselijke krant is een optie, evenals online vacaturesites. Denk ook aan studenten van sportopleidingen: je biedt tenslotte de perfecte bijbaan om ervaring op te doen, toch? 

Socializen online
Social media is niet nieuw meer en waarschijnlijk volgen veel van de leden de pagina van jouw club of de personeelsleden van jouw club. Dat maken jouw social media kanalen de ideale manier om je netwerk te bereiken en tegelijkertijd te vergroten. Zorg dat je privacy instellingen goed staan en sta open voor nieuwe likes!

Er zijn ook verschillende Facebook groepen waar instructeurs en trainers lid van zijn en waar ze elkaar op de hoogte houden. Post een berichtje op een pagina naar keuze en get noticed! Grote kans dat dé kandidaat er tussen zit!

Een event pagina aanmaken op Facebook voor het recruitment event, met daarop alle informatie om kandidaten uit te nodigen is ook een goed idee. Zo weet je meteen wie er aanwezig is!

Alle mogelijkheden
De mogelijkheden om trainer(s) te vinden met het meeste potentieel zijn oneindig. Vooral online kun je het zo bont maken als je wilt. Ons advies? Kijk eens verder dan je normale gang van zaken. Blijf jezelf, maar sta open voor nieuwe ideeën!

Laatste berichten