Hoe belangrijk is het blijven aanbieden van livestreaming?

In Fitness

De coronacrisis heeft veel dingen in de maatschappij veranderd, waarbij sommige veranderingen ook blijvend zullen zijn. Ook het gedrag van mensen verandert daardoor. Voor fitnessclubs heeft dat ook gevolgen waarmee zij om moeten zien te gaan. Zo zullen clubs steeds meer een omni-trainingsbeleid gaan voeren.

Eén verandering die te wijten is aan de crisis is het capaciteitsprobleem waar veel clubs nu mee kampen. Je kan niet meer zoveel mensen in de zaal kwijt als voorheen, omdat je met social distancing en de anderhalvemeter-maatregelen te maken hebt. Totdat er een vaccin is, zal die situatie voorlopig niet veranderen. Clubs veranderen daardoor hun werkwijze en bieden bijvoorbeeld meer lessen aan verspreid over de hele dag (ook virtuele lessen helpen daarbij), waardoor de capaciteit in een club beter wordt benut.

Thuisblijvers

Daarnaast vinden sommige mensen het nu niet meer prettig om naar een fitnessclub te gaan. Die groep zul je dan ook kwijtraken als je je als club alleen maar richt op de mensen die fysiek in je club aanwezig zijn. Je wil de groep ‘thuisblijvers’ daarom toch iets aanbieden waardoor zij gebruik kunnen blijven maken van de diensten van je club, want je wil natuurlijk wel dat ze lid blijven.

Doorgaan met livestreams

Ook nu de clubs weer open zijn, blijft het aanbieden van livestreams belangrijk. De leden die zich nog niet prettig voelen bij sporten in de club kan je daarmee toch een goed alternatief bieden waarmee ze thuis kunnen sporten. Door het aanbieden ervan hou je als club ook die leden betrokken en dus kan je daarmee voorkomen dat zij hun abonnement opzeggen. Zij hebben anders namelijk geen reden meer om lid te blijven.

De situatie waarin we nu zitten verandert nou eenmaal het consumentengedrag van mensen, en daar wil je als club op inspelen. Het ontwikkelen van een omni-trainingsbeleid helpt daarbij, want daarmee bereik je de meeste mensen. En dat is wat je wil in een tijd waarin clubs toch te maken hebben met veel opzeggingen. Ook livestreaming hoort bij dat beleid. Livestreams zijn bovendien geen concurrentie voor de fysieke lessen. Een ‘live’ connectie wint het toch altijd wel. Als leden echt de behoefte hebben om naar je club te komen, dan komen zij ook wel.

Voordelen

Met het aanbieden van een aanvullende service als livestreams kan je mensen ook juist naar je club lokken. Je kan er zelfs een nieuwe doelgroep mee bereiken. Die beginnen thuis, maar als ze de smaak te pakken krijgen en merken dat ze iets leuk vinden, kunnen ze overwegen om naar je club te gaan, met alle voordelen daarvan. Als je bovendien voor dezelfde prijs meer diensten aanbiedt dan je concurrenten, zullen zij eerder geneigd zijn om naar jouw club te komen.

Probeer als club dus zoveel mogelijk van de beschikbare opties aan te bieden, zodat leden kunnen sporten op een manier waar zij zich het meest prettig bij voelen. Niet voor niets was het aanbieden van online mogelijkheden en livestreams al een opkomende trend. Door de crisis is dit alleen in een stroomversnelling geraakt.

Veranderingen

Als ondernemer is het misschien lastig om een omni-trainingsbeleid als vaste oplossing aan te bieden. Veel ondernemers zijn angstig om iets anders te doen dan zij altijd hebben gedaan. Zij hebben nieuwe manieren en mogelijkheden moeten bedenken om de crisis door te komen. Die ontstonden als oplossingen voor de korte termijn, maar nu zijn het oplossingen voor de lange termijn geworden. Je kan wel willen dat je leden weer naar je club moeten komen, maar wat als zij iets anders willen? Als je niet naar hen luistert, dan verlies je gewoon leden. Het gaat uiteindelijk om hun behoeftes, en die zijn de afgelopen tijd blijvend veranderd.

Laatste berichten