Hoe ervaart je personeel de nieuwe coronamaatregelen?

In Fitness

Fitnessclubs zijn sinds 1 juli weer open en dat zorgt bij leden voor blije gezichten. Maar ook personeel zal ongetwijfeld blij zijn om weer ‘normaal’ aan de slag te zijn. Alhoewel, normaal… het nieuwe normaal.

Door de coronacrisis zijn er zoals bekend een hoop nieuwe regels waar clubs en leden zich aan dienen te houden als het gaat om hygiëne en veiligheid. Maar weet je ook hoe het personeel die nieuwe regels ervaart? En werken de nieuwe maatregelen ook?

Het nieuwe normaal

Voor medewerkers van fitnessclubs is alles weer een beetje bij het oude, maar natuurlijk niet zoals voor de crisis. Nieuwe regels en maatregelen moeten ervoor zorgen dat leden veilig kunnen sporten. Maar ook het personeel moet veilig kunnen werken. Iedereen dient zich aan de nieuwe maatregelen te houden, zowel personeel als leden.

Het personeel is hierbij soms afhankelijk van de leden en dat kan natuurlijk leiden tot problemen of discussies. Hoe strikt wordt er omgesprongen met alle nieuwe maatregelen? Mag een personeelslid iemand vragen om het pand te verlaten als diegene zich niet aan de regels houdt? En wat moet je doen als iemand hoestend binnenkomt? Hoe ga je om met iemand die zegt dat hij/zij chronisch verkouden is of veel niest en een loopneus heeft, maar zegt dat hij/zij last van hooikoorts heeft?

Duidelijk beleid

Duidelijke instructies en beleid zijn voor het personeel erg belangrijk, zodat zij weten wat ze wel en niet kunnen en moeten doen in bepaalde situaties.

Als eigenaar of clubmanager is het daarbij belangrijk om je medewerkers ook te steunen. Zij moeten veilig kunnen werken en als het beleid is dat zij iemand mogen wegsturen als hun veiligheid en gezondheid in het gedrang komt, dan gaan zij er vanuit dat eigenaren hen daarin steunen. Instructies en afspraken hierover zijn dus erg belangrijk.

Evaluatie

Nu clubs weer een paar weken open zijn en met nieuwe maatregelen werken, is dit ook het moment om eens te praten met je medewerkers. Hoe ervaren zij de nieuwe regels? Zijn deze werkbaar en worden deze voldoende nageleefd? Tegen welke problemen lopen zij aan en vinden ze dat hun gezondheid en veiligheid genoeg gewaarborgd is?

De nieuwe regels zijn er natuurlijk niet voor niks, maar als ze niet goed werken, heeft niemand er iets aan. Dan wekken deze alleen irritatie en onbegrip op bij zowel leden als personeel. Welke regels worden goed nageleefd en welke niet? En houdt je personeel zich ook aan de maatregelen?

Scherpte

Het zijn allemaal zaken die op dit moment erg belangrijk zijn om te weten van je medewerkers. Ook zij moeten scherp blijven op de nieuwe maatregelen. Want het gaat niet alleen om de gezondheid van leden, maar ook hun eigen gezondheid.

Vraag dus actief aan medewerkers hoe zij de afgelopen weken hebben ervaren. Plan bijvoorbeeld een evaluatiegesprek met hen in om alle zaken te bespreken. Je wilt immers weten wat er speelt bij je personeel, en zij willen op hun beurt gehoord worden.

Eventuele problemen kunnen op die manier snel aangepakt worden, zodat iedereen daar zo min mogelijk last van heeft. En laat het ook een moment van scherpte zijn voor je personeel als het gaat om het naleven van de regels. Goed voorbeeld doet immers volgen.

Laatste berichten