Hoe kom ik erachter waar mijn leden behoefte aan hebben?

In Fitness

Als fitnessclub wil je natuurlijk altijd weten waar je leden behoefte aan hebben. Als je als club niet inspeelt op de behoeftes van leden zullen zij hun lidmaatschap snel opzeggen. Maar de oplossing ligt voor de hand. Een groot gedeelte heeft simpelweg met goede communicatie te maken.

Onderzoek

In de fitnessbranche wordt onder meer door brancheorganisaties volop onderzoek gedaan naar de behoeftes van ondernemers in deze branche. Bijvoorbeeld met een online enquete waarin simpelweg vragen worden gesteld als: waar heb je behoefte aan in deze crisistijd? Tegen welke problemen loop je aan en waar heb je precies behoefte aan?

Fitnessclubs kunnen dat zelf natuurlijk ook doen. Vraag gewoon aan leden wat zij vinden en willen op dit moment. Stel je belangrijkste vragen in een enquête. Stel niet meer dan vijf vragen, anders wordt die enquête te lang en haken mensen af. En beloon ze voor het invullen: geef een klein presentje, korting of verloot iets.

Contact

Clubs moeten daar dus wel actief in zijn. Daarom is het contact onderhouden met leden ook zo belangrijk. Veel clubs komen zelf al regelmatig met nieuwe initiatieven, maar leden hebben ook altijd ideeën. Zorg er als club voor dat je die ideeën opvangt, het maakt niet uit hoe. Besteed dus aandacht aan reacties via e-mails, op social media of desnoods via de telefoon. En stel je ook open voor die ideeën.

Als de behoeftes van leden uiteindelijk in kaart zijn gebracht, wil je daar als club natuurlijk ook iets mee doen. Leden moeten zich namelijk wel gehoord voelen. Vooral in deze tijd en de daarmee gepaarde veranderingen zijn de behoeftes aan verandering onderhevig.

Veranderingen

Momenteel is er bijvoorbeeld meer vraag naar groepslessen in dal- en schouderuren, aangezien de werktijden van veel mensen nu flexibeler zijn en zij vaker vanuit huis werken. En men wil meer buiten sporten. Doordat mensen zoveel mogelijk thuiswerken en de werkuren binnen bedrijven meer worden verspreid, hebben zij ook meer tijd om op andere momenten te trainen.

Omdat clubs nu ook sneller aan hun maximale aantal bezoekers per tijdstip komen te zitten, is het verstandig om na te denken over manieren waarop mensen tijdens die dal- en schouderuren ook hun favoriete workout kunnen volgen. Denk bijvoorbeeld aan een virtueel trainingsprogramma.

Denk als club dus na over die veranderende behoeftes en speel daar op in. Fitnessclubs mogen bijna weer open en dat betekent opnieuw een verandering voor leden. En hun behoeftes veranderen mee. Maar als je niet actief vraagt naar hun behoeftes, dan kom je dat natuurlijk niet te weten.

Laatste berichten