Hoe zorg ik ervoor dat ik als ondernemer in deze tijden zichtbaar blijf?

In Fitness

Fitnessclubs hebben de afgelopen tijd door de coronacrisis veel voor hun kiezen gekregen. Zij hebben geprobeerd om hun leden aan zich te blijven binden door het aanbieden van verschillende mogelijkheden, waardoor zij ook tijdens de crisis zoveel mogelijk aan de slag konden.

Nu de clubs weer een aantal weken open zijn, blijft het echter van belang om zichtbaar te blijven. Niet alleen moeten clubs proberen om weer nieuwe leden te werven, maar ook is het heel belangrijk om hun huidige leden te behouden. Fitnessclubs dienen zich momenteel natuurlijk aan allerlei nieuwe regels en maatregelen te houden en dat vergt ook van leden een aantal aanpassingen.

Clubs moeten dus niet denken dat de huidige leden zullen blijven, want als zij niet fijn en veilig kunnen sporten, lopen die alsnog weg.

Vertrouwen

Als clubs zich willen richten op de aanwas van nieuwe leden, dan zijn er tientallen manieren om hen te bereiken. Maar het is ook erg belangrijk om je huidige leden te behouden. Hoe doe je dat? Door hun vertrouwen terug te winnen. En daar moet je als club wel iets voor doen.

Je huidige leden zijn de ambassadeurs van je club. Als zij positief zijn, zullen ze dat ook laten weten aan vrienden en kennissen, die daardoor eerder geneigd zijn om lid te worden van jouw club. Het is dus belangrijk om hun vertrouwen te winnen. Laat je leden dus zien wat je doet om hen zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten sporten in je club.

Communicatie

Door duidelijk te communiceren naar je leden over de huidige situatie kan er al enorm veel winst geboekt worden. Dat was tijdens het hoogtepunt van de crisis zo, maar ook nu nog. Clubs moeten dus gewoon doorgaan met de communicatie naar buiten. Laat zien wat je allemaal doet om je leden veilig te laten sporten, welke maatregelen er gelden en hoe dit in de praktijk werkt. Het thema gezondheid is belangrijker dan ooit, dus mensen investeren daar ook in. Zij gaan er vanuit dat het sporten zelf geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Laat ook aan de ‘buitenwereld’ zien waar je als club mee bezig bent. Als je de mogelijkheid hebt om buiten te sporten bij je club op bijvoorbeeld een parkeerplaats of een grasveld, zien mensen hoe het eraan toe gaat en hoe je als club omgaat met de huidige maatregelen. Ook dat is zichtbaar zijn, en ook nog eens op een speelse manier. Nodig desnoods een lokale journalist uit om een artikel te schrijven over de maatregelen in de club. Het zijn ludieke manieren om makkelijk zichtbaar te zijn.

Lokaal

Denk ook verder dan de gebruikelijke kanalen. Zoek eens contact met andere lokale ondernemers met wie je kan samenwerken, ook al is het maar éénmalig. Laat bijvoorbeeld een lokale groenteboer een mand appels neerzetten bij je club en leg andersom bij zijn zaak flyers neer. Puur om het gezonde element te onderstrepen en de link te leggen tussen gezondheid en jouw fitnessclub.

Kijk dus wat je als lokale ondernemers voor elkaar kan betekenen. Je mag best een beetje out of the box denken, dat is de afgelopen maanden ook al veelvuldig gebeurd. En de focus van veel mensen is tijdens de crisis ook steeds lokaler geworden, dus maak daar gebruik van. Het kan een originele manier zijn om extra op te vallen, want elke club zal de traditionele media inzetten om onder de aandacht te komen.

Eén aspect

Dat betekent natuurlijk niet dat je moet stoppen met deze (online) kanalen. Ga vooral door met de mogelijkheden die je al tot je beschikking hebt. Denk aan coaches die online vragen beantwoorden, een video met tips, webinars… Allemaal dingen waarmee je zichtbaar kan blijven. En laat je leden gerust zelf een video maken voor hun eigen social mediakanalen, moedig dit desnoods aan. Zij zijn immers je ambassadeurs.

Maar let vooral op één aspect: het vertrouwen terugwinnen van je leden. Laat zien wat je doet om de veiligheid en de gezondheid van je leden te waarborgen, zodat je vanuit een stabiele basis verder kan bouwen aan je club.

Laatste berichten