It’s all about inspiration, education & motivation!

De FIBO is weer achter de rug! Misschien ben je ook geweest en heb je een bezoek aan onze Les Mills stand gebracht. De stand was ingericht in verschillende zones, zodat je een customer journey kon maken via de onderdelen inspiration, education en motivation. Over deze onderdelen sprak ook Phillip Mills op de FIBO. Graag wil ik enkele highlights uit de presentaties vanuit Les Mills International met je delen.

Motivatie is de sleutel tot succes!

Om concurrerend te blijven, moeten clubs de leden een motiverende workout experience (blijven) bieden. Motivatie komt in vele vormen: een inspirerende omgeving, muziek en beelden, een geleidelijke start (zie punt hieronder), sociale activiteiten, competitie/doelen, educatie, rock-star instructeurs, een mooie branding, resultaten en leuke activiteiten.

Ik zie steeds meer clubs die regelmatig interessante workshops geven voor hun leden. Geef bijvoorbeeld eens een workshop over gezonde voeding! Dit is, naast het geven van belangrijke informatie aan je leden, wellicht meteen een kans om een voedingsconcept aan te bieden.

Maak gebruik van Les Mills SMART START

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat nieuwe leden langer lid blijven als ze rustig aan beginnen en de intensiteit langzaam opbouwen.

Als mensen een slechte start hebben, is er minder kans dat ze doorgaan. Als een nieuw lid bijvoorbeeld voor de eerste keer met BODYPUMP meedoet en hij kan een paar dagen met moeite tanden poetsen door de spierpijn dan bedenkt hij zich mogelijk voor een volgende deelname.

Generatie Z, consumenten in de huidige leeftijd van 8 tot 23 jaar, komt eraan!

Om aan de wensen van zowel Generatie Z als de Millennials te voldoen, zul je je als club moeten blijven ontwikkelen. Kleine veranderingen in je club en marketing kunnen een significant verschil maken! Huur bijvoorbeeld een hip reclamebureau in dat jouw verhaal kan vertellen op een manier waardoor het de jongere doelgroep aanspreekt.

Kijk ook eens zo objectief mogelijk naar je eigen website. Spreek je hiermee deze doelgroepen aan? Ik zie vaak in clubs dat de faciliteiten wel zijn geüpdatet maar dat dit online niet naar voren komt. Zonde want dit is toch vaak de eerste plek waar potentiële leden met je club in aanraking komen.

 We moeten beweging, sociale interactie en educatie aan onze leden aanbieden: “Where they want it and when they want it!”

Clubs moeten nog meer inspelen op het digitale tijdperk en hier hun voordeel uit halen.

Uit onderzoek kwam naar voor dat steeds meer clubleden niet alleen in de club sport, maar ook thuis. Bij een aantal clubs in Nederland en België heb ik al gezien dat zij binnen het lidmaatschap ook enkele  online workouts aanbieden.

Debbie Koekkoek, Senior Consultant HDD GROUP