Exercise = medicine, dit is een stelling die je tegenwoordig vaak hoort. Onder meer het American College of Sports Medicine (ACSM) heeft hierover een wereldwijde promotie opgestart. Exercise, training en fitnesstraining hebben een positieve invloed op de gezondheid en daar is inmiddels flink wat wetenschappelijk bewijs voor.

Tijdens dit PT event komen zowel de wetenschap als de praktijk uitgebreid aan bod. Bijvoorbeeld hoeveel exercise heb je nodig om gezondheidsfactoren te beïnvloeden en praktische onderwerpen als het opstellen van een effectief trainingsschema voor diverse doelgroepen.

Dit event, met diverse topsprekers uit de branche, is een must voor fitness en health professionals, zoals personal trainers, groepsfitness instructeurs, fysiotherapeuten en vele andere vakgenoten.

SPREKERS

drs. Gerard M. van der Poel

Gerard is Bewegingswetenschapper (VU Amsterdam) en werkt sinds 1992 als ondernemer. Hij is een ervaren en succesvolle senior-docent, presentator, redacteur en auteur. In de afgelopen 20 jaar heeft hij duizenden instructeurs en fysiotherapeuten helpen opleiden.

prof. Alfonso Jimenez

Professor Jimenez is internationaal wetenschapper. Jimenez’ wetenschappelijke onderzoeken zijn met name gericht op gezondheid en fitness, klinische (fysio)therapie, een actieve levensstijl en verbetering van gezondheid op de werkplek. Naar aanleiding van deze uitgebreide professionele achtergrond heeft Professor Jimenez meer dan 200 seminars, conferenties en lezingen gegeven in meer dan 18 landen.

Peter Wolfhagen

Peter is opgeleid als leraar Lichamelijke Opvoeding op de CALO in Arnhem en behaalde in 1989 zijn doctoraal in de Bewegingswetenschappen aan de Universiteit in Maastricht. Hij was jarenlang werkzaam bij verschillende organisaties,  zoals High Five Health Promotion, NOC*NSF en FitLinxx, de marktleider in Fitness Netwerken. Sinds februari 2011 is hij zijn eigen bedrijf, Activity Workx, gestart en begeleidt hij personen en organisaties in de fitnessbranche in het behalen van resultaten.

Chi Lueng Chiu

Hij is directeur van Chivo hét kennisinstituut voor vitaliteit, fitness en leefstijl. Het afgelopen decennium heeft Chivo op landelijk niveau leefstijl(beweeg)programma’s met duizenden deelnemers succesvol gemaakt. Hij is voormalig personal trainer, voormalig strength & conditioning coach, maar werkt tegenwoordig vooral nog als vitaliteitscoach waarbij hij mensen helpt met stress en leefstijl.

PROGRAMMA

TIJD ONDERDEEL ONDERWERP
12.30 – 13.00 ONTVANGST
13.00 – 13.10 OPENING
13.10 – 13.50 GERARD van der POEL THE SCIENCE OF FLEXIBILITY
13.50 – 14.30 PETER WOLFHAGEN THE SCIENCE OF FITNESS TRAINING
14.30 – 14.45 PAUZE
14.45 – 15.45 ALFONSO  JIMENEZ EXERCISE PRESCRIPTION
15.45 – 16.30 CHI LUENG CHIU MOVEMENT SCREENING, NUTTIG OF ZINLOOS?
16.30 – 17.15 PANEL DISCUSSIE
17.15 – 18.30 NETWERK BORREL

INSCHRIJVEN

PT EVENT MOTIVATION – 2/2017

  • De kosten voor het PT Event MOTIVATION bedragen € 76,- voor LAPT members (basis membership) en € 95,- voor Niet LAPT members.
  • Na de uiterste inschrijfdatum (dinsdag 2 mei 2017) kan het inschrijfgeld niet meer gerestitueerd worden.
  • LAPT is niet verantwoordelijk voor de aankomst van je inschrijving. Je verklaart op eigen risico deel te nemen aan het PT Event.
  • Je gaat akkoord met eventueel gebruik van een beeltenis in druk, op foto, film, DVD e.d. voor promotionele doeleinden van LAPT, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  • De organisatie accepteert geen aansprakelijkheid wanneer het evenement door overmacht afgelast of verschoven zou moeten worden.
  • LAPT biedt een breed aanbod van workshops en heeft het recht bij te weinig inschrijvingen workshops te annuleren.
  • LAPT zoekt bij annulering altijd naar een passende oplossing.