Les Mills viert 25 jaar BODYPUMP met grootste barbell workout ter wereld!

BODYPUMP bestaat 25 jaar! Deze mijlpaal wordt wereldwijd op zaterdag 14 januari 2017 gevierd met de grootste workout ter wereld. Op 14 januari gaan miljoenen fitness fans dezelfde BODYPUMP workout doen. Ook in Nederland en België kan iedereen op deze datum bij honderden fitnessclubs terecht voor de BODYPUMP 100 lancering.

BODYPUMP bestaat 25 jaar!

BODYPUMP bestaat 25 jaar!

Hoe het begon
Het begon allemaal in een huiskamer in 1989. De eerste BODYPUMP les vond plaats in 1990 in een kleine club in Auckland-City (Nieuw-Zeeland) en telde 20 deelnemers. Het programma sloeg enorm aan en werd groter en groter. Vandaag de dag hebben ruim 15.000 fitnessclubs BODYPUMP op het lesrooster staan, verdeeld over 100 landen. Wekelijks volgen ongeveer 2.000.000 mensen een BODYPUMP les. BODYPUMP maakt de wereld fitter en sterker. Klik HIER om een video over 25 jaar BODYPUMP te bekijken.

Over BODYPUMP
Bij BODYPUMP worden alle belangrijkste spieren onder handen worden genomen. De nadruk bij BODYPUMP ligt op krachttraining, maar niet met het doel om eruit te zien als een bodybuilder. Het lichaam wordt wel binnen afzienbare tijd strakker. Tijdens een BODYPUMP les wordt er spiermassa opgebouwd. Hoe groter je spiermassa, hoe meer calorieën je verbrandt. Het belangrijkste kenmerk van BODYPUMP is ‘Het Rep Effect’: veel herhalingen met een (relatief) licht gewicht om de spieren te vermoeien. Het is die spiervermoeidheid en niet de spierbelasting waardoor je strakker en gespierder wordt. Tijdens een BODYPUMP les worden er wel 800 tot 1000 herhalingen gedaan. De muziek en de choreografie van BODYPUMP wisselt elk kwartaal. Daarom vieren we met het 25-jarig bestaan van BODYPUMP ook meteen de 100ste workout!

Phillip Mills (CEO Les Mills International): BODYPUMP heeft er een kwart eeuw geleden voor gezorgd dat vrouwen krachttraining leuk zijn gaan vinden en mannen aan groepslessen zijn gaan deelnemen.”

Geen hype
Fitnesstrends volgen zich vaak in rap tempo op. Was jaren geleden Tae Bo razend populair, nu kun je in vrijwel geen enkele fitnessclub meer terecht voor deze workout. BODYPUMP is naar alle waarschijnlijkheid een blijvende workout en is momenteel uitgegroeid tot het populairste groepsfitness programma ter wereld. Wekelijks doen miljoenen mensen in meer dan 15.000 fitnessclubs over de wereld aan BODYPUMP. In Nederland en Vlaanderen hebben bijna 1000 fitnessclubs BODYPUMP op het lesrooster staan en dit aantal groeit nog steeds.

Ook meedoen?
Iedereen kan meedoen met de grootste BODYPUMP workout ter wereld. Op www.bodypump100.com vind je een overzicht van alle deelnemende BODYPUMP clubs in Nederland en Vlaanderen. Je hoeft geen lid te zijn van een fitnessclub om deel te nemen aan de grootste BODYPUMP workout ter wereld en deelname is gratis. Neem contact op met een fitnessclub naar keuze om een plaats te reserveren.

Voorgestelde insights