“Maak gebruik van de vele mogelijkheden van de workout creator!”

Sport-Natural is in 2012 opgericht en wordt gerund door Nick Helsloot en zijn team van managers. Deze fitness & health club realiseert persoonlijk succes door de juiste training, coaching en tools aan te bieden die bij de levensstijl en persoonskenmerken van een persoon passen. Vanuit deze visie is een breed aanbod aan kennis, aanbod en expertise nodig.

Sinds 2015 heeft Sport-Natural FunXtion opgenomen in het aanbod. We hadden onlangs een leuk gesprek met Nick over zijn club en natuurlijk over FunXtion.

Hoe onderscheiden jullie je als club?
“Het meest lastige voor een fitness & health club is om elk persoon op dezelfde persoonlijke professionele manier te kunnen begeleiden. Dit is erg arbeidsintensief werk, maar door gebruik van de nieuwste en up to date technologie maakt Sport-Natural het mogelijk om dit op een uiterst efficiëntie manier te bereiken. We zien dit in onze cijfers terug. Ons opzegpercentage is erg laag. Zowel het management als het team is erg jong en daardoor erg gretig om steeds maar weer te innoveren.”

Waarom hebben jullie voor het FunXtion concept gekozen?
“We waren op zoek naar een toegankelijke manier van functioneel trainen. We boden al het een en ander aan, maar we merkten dat mensen het minder comfortabel vonden om dit in de algemene fitness ruimte te doen. We hebben hierdoor samen met FunXtion een hele mooie aparte ruimte gecreëerd waarin zowel de beginnende als gevorderde sporter zich thuis voelt. Door de afgesloten ruimte kun je daarnaast de hele sfeer bepalen, of het nou dag of nacht is.”

Welke workouts worden er met FunXtion gegeven?
“Een heleboel, waaronder Move-it, Rumble, Absolutely core, virtuele workouts en onze eigen lessen gebaseerd op de challenges. Dit is zowel personal training als small group training.”

Welke doelgroepen maken er gebruik van FunXtion?
“We bieden FunXtion aan als onderdeel van de customer journey. De trainers sturen dus iedereen, waarbij zij denken dat FunXtion een welkom onderdeel is van het trainingsprogramma, door naar de lessen of individuele training in de functionele ruimte.

Hebben jullie ook nieuwe doelgroepen aangetrokken met FunXtion?
“Af en toe hebben we aanvragen vanuit verenigingen om meer te trainen voor een bepaalde sport. Denk aan handbal, voetbal en hockey clubs. Daarnaast begeleiden we diverse scholen in de omgeving vaak in de FunXtion ruimte.”

Hoe hebben jullie FunXtion binnen en buiten de club gepromoot?
“FunXtion is in onze club een vast onderdeel van de customer journey. We hebben de functionele zone op de begane grond gerealiseerd. Hierdoor krijg je bij binnenkomst direct een wow-effect!”

Heb je nog tips voor andere FunXtion clubs?
“Maak gebruik van de workout creator! Wij hebben in de club hele mooie lesconcepten bedacht die erg goed aanslaan. Wees creatief!”

Laatste berichten