PERSONAL BRANDING ALS SPORT, FITNESS OF HEALTH PROFESSIONAL

In Fitness

DEEL 1: STAP 1 & 2 IN PERSONAL BRANDING

Als sport, fitness of health professional ben je vooral klanten aan het trainen, begeleiden en ondersteunen om hun doelen te realiseren. Of je nu zelfstandig tennisleraar, zwemleraar, personal trainer, golfleraar of sportcoach bent of een trainer in loondienst, in alle gevallen verkoop je eigenlijk jezelf in enige of zelfs in grote mate. En dus is het van belang om jezelf als ‘’sterk merk’’ neer te zetten. Tijd voor personal branding!

 

STAP 1: VERDIEP JE IN DE BASIS VAN PERSONAL BRANDING

Branding bestaat uit een mix van onderdelen. Hierbij gaat het in eerste instantie vaak om zaken als een logo, een identiteit of een product. Maar branding is veel meer dan dit. Branding is vooral een persoonlijk gevoel bij een product, service of organisatie!

Personal branding beschrijft het proces waarin personen (en kleinere ondernemingen) zich onderscheiden van anderen; standing out from a crowd! Personal branding heeft als doel om bij klanten een unieke waardepropositie te realiseren.

Drie basisprincipes

Bij jouw personal branding als sport, fitness of health professional zijn er drie basisprincipes voor branding.

  • Consistentie: zorg dat jouw branding iedere keer weer aansluit bij jouw visie en missie en zorg ervoor dat je dit keer op keer op dezelfde manier communiceert!
  • Helderheid: leg jouw klanten en potentiële klanten telkens weer uit waarom jouw brand er toe doet en welke waarde het heeft. Doe dit in een eenvoudige taal en simpele communicatie.
  • Authenciteit: de kracht van jouw brand stijgt enorm als je dicht bij jezelf en de realiteit blijft. Inspireer en voorkom dat je manipuleert. Kies voor de lange termijn en blijf altijd eerlijk.

STAP 2: WERK AAN JE EIGEN VISIE, MISSIE EN STRATEGIE

Om je eigen brand te ontwikkelen moet je precies weten wie je bent en wie je niet bent. Wie je wilt zijn en wie je niet wilt zijn. Ook bepaal je als koppel wat je wel en niet wilt doen.

Om dit te bepalen ontwikkel je een visie, missie en strategie. Een visie is kortweg jouw zienswijze op jouw vakgebied, jouw klanten en jouw bedrijf. In jouw visie zeg je bijvoorbeeld iets over hoe jij denkt dat de markt zich gaat ontwikkelen.

Bij jouw missie geef je aan wat jij voor jouw klanten wilt betekenen. Liefst kort en krachtig. Uit je visie en missie komt jouw strategie voort; oftewel hoe je een en ander gaat doen.

Dit is deel 1 van de serie ‘Personal branding als sport, fitness of health professional’.  De overige stappen komen in de volgende delen aan bod. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de HDD GROUP via telefoonnummer +31 (0)416 33 43 15 of stuur een e-mail aan info@hddgroup.com.

 

Meer informatie?

Heb je nog vragen hierover? Neem dan contact op met HDD GROUP via telefoonnummer +31 (0)416 33 43 15 of stuur een e-mail aan info@hddgroup.com.

Voorgestelde insights