Sport- en DansStudio Dokkum: “Les Mills BARRE is voor iedereen!”

In Alles, Club Reviews

Sport- en DansStudio Dokkum: “Les Mills BARRE is voor iedereen!”

We spraken met Cindy en Joyce van Sport- en DansStudio Dokkum over Les Mills BARRE! SportStudio Dokkum en DansStudio Dokkum zijn twee clubs die samenwerken en elkaar aanvullen. Beide studio’s zijn gevestigd in hetzelfde gebouw. Hoewel Les Mills BARRE valt onder de tak ‘sport’, wordt deze les vooral ook gepromoot bij de dansers en danseressen van DansStudio Dokkum, omdat het management vindt dat BARRE een hele goede aanvulling is op de reguliere danslessen. Het is belangrijk om zowel ervaren danseressen te enthousiasmeren, als de doelgroep die geen danservaring heeft of zelfs nog nooit heeft gedanst!

Wie zijn jullie en wat is jullie rol binnen SportStudio Dokkum?
Cindy (eigenaar van Sport- en DansStudio Dokkum): “Als eigenaar ben ik eigenlijk met veel verschillende dingen bezig, van de administratieve taken tot achter de bar staan en zelf lessen geven. Helaas geef ik geen Les Mills BARRE, maar dat is in mijn ogen ook niet nodig, aangezien we met Joyce iemand binnen de club hebben met de juiste expertise en affiniteit. Zelf geef ik wel SH’BAM, CXWORX, BODYPUMP en Les Mills GRIT.”

Joyce: “Ik ben dansdocent en artistiek leider dans bij DansStudio Dokkum. Daarnaast geef ik groepslessen bij de SportStudio. Voordat ik hier werkte heb ik een dansopleiding gedaan in Leeuwarden en zo ben ik hier terecht gekomen; eerst als dansdocent en daarna ook voor groepslessen. Sinds kort ben ik Les Mills BARRE instructeur.”
Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Les Mills BARRE?

Cindy: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe trends en bepalen dan of deze trends bij ons centrum passen. Via Les Mills kregen we te horen dat Les Mills BARRE eraan kwam en we vonden het meteen een goede aanvulling op ons aanbod. Daarnaast past het ontzettend goed bij ons sportcentrum omdat je zowel sport als dans aanbiedt. De combinatie was perfect!”

Hoe reageerden de leden?
Joyce: “Onze leden reageerden super verrassend; veel mensen dachten dat ze danservaring moesten hebben of helemaal weg moesten zijn van dansen. We hebben de leden duidelijk gemaakt dat het echt een workout is die geïnspireerd is op ballet, maar dat het geen balletles is. Je doet wat je kunt, en wanneer je geen pirouette wilt doen dan doe je hem niet.”

“We hebben onze leden uitgelegd wat het draaien van een pirouette met je doet. Het gaat er niet om dat je de mooiste pirouette ooit draait, maar het gaat om de training. Je traint je balans en je core tijdens een pirouette. De leden zijn dit zelf gaan ervaren en waren ontzettend verrast over wat je voelt. Het ziet er rustig uit, maar het zorgt voor veel spierpijn.”

“Veel leden gaven aan erg blij te zijn met de opties. Vooral de wat oudere deelnemers hoeven de wat lastigere bewegingen niet te doen en krijgen opties hiervoor. Leden ervaren Les Mills BARRE als een fijn programma, zonder dat je een prima ballerina hoeft te zijn. Daarnaast is het geen reguliere training; door de houding die je aanneemt train je hele andere spieren.”

Cindy: “De combinatie van muziek, bewegingen en intensiteit maakt Les Mills BARRE uniek. Het programma is echt onderscheidend ten opzichte van andere programma’s. Sommige leden dachten dat het op BODYBALANCE of CXWORX zou lijken, maar dat is helemaal niet het geval. Het is écht een aanvulling, een programma voor iedereen. Onder onze leden hebben we ervaren dansers die meerdere malen per week danslessen bij ons volgen. Zij gaven aan dat BARRE een perfecte aanvulling is op het aanbod en een goede basistraining is voor dansers. Les Mills BARRE is dus geschikt voor iemand die al veel uren in de week als danser traint én voor leden die nog nooit zo hebben getraind óf zelfs hebben gedanst. Dat maakt volgens ons het programma leuk, voor iedereen!”

Waarom hebben jullie voor het FunXtion concept gekozen?
“Wij wilden de beleving van fitness aantrekkelijker maken en daarom kozen we voor FunXtion. Vaak vinden leden alleen fitness saai en groepslessen een te grote stap. Door FunXtion toe te voegen aan ons activiteitenprogramma is er een brug tussen fitness en groepslessen.”

“De doelgroepen die gebruik maken van FunXtion zijn heel divers, van jong tot oud. Ook personal training sessies vinden vaak plaats in de FunXtion zone. Iedere avond om 19.00 uur staat Move It! op het lesrooster. Wij verzinnen zelf elke week originele challenges waar iedereen aan kan deelnemen.” 

Hoe hebben jullie FunXtion gepromoot?
“Vooral online, via onze website en social media en natuurlijk met het promotiemateriaal van FunXtion zelf. De FunXtion zone bevindt zich in onze club centraal in de fitnessruimte, waardoor het erg opvalt en leden snel enthousiast worden!”

Laatste berichten