Tesqua Health & Sports Centre – uit Ede: FunXtion club van het eerste uur!

Tesqua Health & Sports Centre uit Ede is van een tennis- en squashcentrum uitgegroeid tot een multifunctioneel sportcentrum. Marieke Schimmel-Stuivenberg en haar broer Maarten zijn de eigenaren van Tesqua. De club biedt vele faciliteiten zoals fitness, groepslessen, tennis (indoor en outdoor), squash, zwembad, sauna, kidsclub en vergaderruimtes. Vanaf de start van FunXtion in de Benelux werkt Tesqua met FunXtion.

Marieke: “We kenden Mendel en Ernst al heel lang. In 2012/2013 vroegen ze aan ons of we een pilot club voor FunXtion wilden worden. We geloofden erg in hun visie van functioneel trainen en het terugbrengen van plezier in fitness. We hoefden er dus niet lang over na te denken!”

“Een groot voordeel van FunXtion is dat er veel verschillende mensen aan dezelfde les mee kunnen doen. Je kunt altijd opties geven voor dezelfde oefeningen. Van jong tot oud maakt bij ons gebruik van FunXtion. We hebben kids lessen vanaf 7-8 jaar, de Move-it lessen worden vooral gedaan door leden in de leeftijd van 20 tot 50 jaar en we hebben speciale lessen voor 60+ leden.

“We hebben 15 tot 20 vaste lesuren per week voor FunXtion. Natuurlijk kunnen leden buiten deze tijden ook gebruikmaken van de FES. Ik kan niet anders zeggen dan dat we al 7 jaar heel tevreden zijn over FunXtion!

Tot slot deelt Marieke nog enkele tips voor FunXtion clubs:

  1. Zorg voor goed gemotiveerde instructeurs. Zij kunnen het concept echt boosten als ze altijd 200% energie geven.
  2. De setting van de functionele zone is erg belangrijk. Kies voor zoveel mogelijk experience!
  3. Maak FunXtion onderdeel van de customer journey. Vertel nieuwe leden uitgebreid over het concept. Wat kun je ze aanbieden? Past het in de doelstellingen van het nieuwe lid? Mijn ervaring is dat leden in de basis vaak graag in een groep willen trainen.

 

 

 

Laatste berichten