The Boxing Academy: “Door Pink Boxing & Cross Boxing is onze club sterk gegroeid”

The Boxing Academy in Vlaardingen is opgericht in 2017 en bestaat uit een team van enthousiaste professionals die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Het doel van The Boxing Academy is mensen helpen om betere en bewustere keuzes te maken met betrekking tot voeding en beweging, om zo een gezonde en actieve levensstijl te ondersteunen. Ze leveren maatwerk en gepersonaliseerde programma’s, passend voor iedereen en alle omstandigheden. De programma’s die worden aangeboden zijn zo opgebouwd dat ze een gebalanceerde combinatie zijn van plezier en toewijding. The Boxing Academy biedt onder andere Personal Training, Pink Boxing & Cross Boxing, Kidsboxing, Kickboxing en Padstraining aan.

We spraken met eigenaar Simion Baauw en vroegen hem naar de sleutel tot zijn succes.

Simion: “Het begon allemaal 2 jaar geleden. Destijds werkte ik als accountmanager bij een uitzendbureau en kwam via via in contact met Arwin Haring van Boxing Company. Ik werd door hem benaderd om eens een lesje mee te doen bij Boxing Company in Oud-Beijerland. Hier leerde ik het Pink Boxing & Cross Boxing concept kennen, en kwam ik in contact met de founders van Boxing Company; Rudy en Bart. Ik was erg enthousiast en zag hier zeker een markt voor in Vlaardingen. Daarom besloot ik een eigen gym te openen in Vlaardingen met Pink Boxing & Cross Boxing als licentiemodel.”

Compleet pakket
“Ik ben begonnen in een kleine gymzaal, eigenlijk net als Rudy en Bart. Pink Boxing & Cross Boxing is een geweldig en compleet pakket; je maakt gebruik van de landelijke naamsbekendheid, er zit goede merchandise bij die je veel voordelen brengt, je krijgt maandelijks nieuwe lessen aangeboden en je bent er weinig tijd en administratie aan kwijt. Daarnaast krijgen je trainers elk kwartaal clinics en masterclasses waarbij nieuwe technieken aangeleerd worden en telkens weer worden geïnspireerd. Ik heb erg goede ervaringen met het concept, het is zeer vernieuwend en door de naamsbekendheid en landelijke vindbaarheid stromen de aanvragen voor vooral Pink Boxing binnen. Dat is echt super!”

Geen fysiek contact
“Het unieke aan Pink Boxing & Cross Boxing is dat er geen sprake is van fysiek contact. We merken dat dit vooral voor vrouwen echt een bepalende factor is. Weinig vrouwen staan open voor fysiek contact, maar willen wel een full body workout. Pink Boxing is daarom ideaal voor deze doelgroep. We hebben momenteel 8 uur Pink Boxing en 3 uur Cross Boxing op het rooster staan. De reden waarom wij meer uren Pink Boxing aanbieden, is omdat 80% van onze leden vrouw is. Maar we zien een significante stijging in de interesse in Cross Boxing, omdat de mannelijke leden in onze club het concept beginnen te ontdekken én omdat een aantal dames het aandurft om over te stappen van de Pink Boxing lessen naar Cross Boxing. De meeste mannen op onze Academy zijn momenteel nog te vinden in de Kickboxing lessen.”

“Ik ben erg enthousiast en dankbaar dat ik deze concepten vanaf het begin heb mogen gebruiken. Mede door de naamsbekendheid van het concept is onze club sterk gegroeid en heb ik een eigen ruimte kunnen openen. We hebben al veel successen geboekt en dit zal alleen maar meer worden!”

Making fitness professionals successful
HDD GROUP helpt fitness professionals succesvol te zijn door het bieden van totaaloplossingen voor (groeps)fitness, indoor cycling, functional training, personal training en clubmanagement.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met HDD GROUP via telefoonnummer +31 (0)416 33 43 15 of stuur een e-mail aan info@hddgroup.com.

Laatste berichten