TRAP JARIEN NAAR DE TOP!

In Evenementen

 

Het zoveelste goede doel zou je denken, maar niets is minder waar. Jarien’s passie voor racefietsen is niet klein te krijgen en daarmee leert ze ons allemaal een bijzonder les.

Wie is Jarien?

Jarien Sinke is 59 jaar oud en werd 8 jaar geleden geconstateerd met PSMA. Een mildere variant van het bekendere ALS. Het komt eigenlijk op hetzelfde neer: ze kan steeds minder goed bewegen. “Maar tot nu toe gaat het goed. Op vervelende handen en armen na, kan ik nog goed vooruit”, aldus de positieve Jarien.

“Ik heb altijd gefietst en mijn man ik en ik waren heel fanatiek”, vertelt Jarien ons. “Nu nog steeds, alleen ik kan niet meer op mijn handen steunen. Mijn man en ik gingen op zoek naar oplossingen waarbij ik niet hoefde te remmen. We vonden een Tandem.” Toen dat Jarien het gewicht op haar polsen niet meer kon dragen, veranderde haar man het achterste stuur. Een normaal stuur was namelijk onmogelijk. Haar man ontwierp een stuur waar ze op haar onderarmen kon leunen. “Een soort ossenkop stuur die naar binnen is gedraaid”, zegt Jarien.

facebook

Ons team 

“Ik heb de Mont Ventoux al twee keer eerder beklommen voor ‘Tour du ALS’ samen met mijn man. Dat kon ik door samen te trainen op de tandem. Voor de derde keer gaan we een stapje verder en daarvoor wil ik ook zelf kunnen trainen, zonder hulp.” We hebben meer mensen nodig en een aangepast stuur voor de indoor cycle. Voorheen trainde Jarien altijd bij Club Vief in Vlissingen. “Dat wil ik weer kunnen” vertelt ze fanatiek. “Mijn hulphond neemt me al veel zorgen uit handen en helpt enorm, maar hierbij kan hij me niet helpen.”

Jarien wil trainen en daar heeft ze een aangepast BODY BIKE stuur voor nodig. En die krijgt ze! Maar er is meer: voor de derde rit naar de top van de Mont Ventoux willen ze namelijk een team samenstellen. Op haar Facebook pagina roept ze mensen op om zich aan te sluiten bij team ‘Trap Jarien naar de Top”.

Haar doel? Laten zien dat je het kan

“Het is leuk om die berg te beklimmen en aan mezelf te bewijzen dat ik het nog kan ondanks alles, maar wat misschien nog wel het mooiste is dat ik anderen hierbij ook iets kan laten zien. Ik wil zeggen: als je graag fietst, vindt een manier en blijf het doen!”

 Wil jij ook helpen?als Jarien met trainen. Dan kunnen jullie samen de berg op!

img_5051

Jarien bedankt voor je inspirerende gesprek en enorm positieve vibes. We hopen dat je je plezier in fietsen behoud en dat we hele mooie foto’s bovenop de Mont Ventoux terug zien!

Laatste berichten