Volop beleving, energie en innovatie tijdens FIBO 2017

Van 6 t/m 9 april stond ons team op FIBO 2017 in Keulen. Bloggers Maarten & Milou bezochten de stand van FunXtion, spraken verschillende bezoekers én schreven onderstaande terugblik.

Wat is de meerwaarde van FunXtion voor fitnessclubs en hun leden? Welke innovaties zijn er en hoe werken de oplossingen in de praktijk? Dat ontdekten geïnteresseerden van donderdag 6 t/m zondag 9 april tijdens FIBO 2017 in Keulen. Een terugblik.

Energie, interactie, sfeer, plezier en volop beleving. In de ruime en kleurrijke FunXtion-stand op ’s werelds grootste fitnessbeurs ervaarde je het allemaal. Bezoekers maakten er kennis met onder meer de vernieuwde huisstijl, de FunXtion Experience Stations (FES), verschillende work-outs, lessen en mogelijkheden voor online coaching en white label.

Kennismaken met nieuwe FES
De 4 grote FunXtion Experience Stations springen bij aankomst van de stand direct in het oog. Bezoekers konden ze zelf uittesten: inchecken, challenges aantikken en instructies bekijken. Nieuw hierbij is de frisse FunXtion-huisstijl en ‘swipable’ interface. Alles werkt voortaan nog intuïtiever. Gebruikers swipen eenvoudig door het menu, net als op een smartphone, iPad of tablet.

Demo’s, vol enthousiasme
Via de vloer van de stand maakten de bezoekers kennis met de verschillende FunXtion-zones, die coaches in de groepslessen kunnen gebruiken. Van tijd tot tijd demonstreerde het FunXtion-team de verschillende lessen en challenges aan het publiek, vol enthousiasme en plezier. Het werkte aanstekelijk: tal van bezoekers bleven nieuwsgierig staan om een kijkje te nemen en zich te laten bijpraten.

27 inch wandscherm, online coachingstool
Dan de VIP-lounge op het upperdeck: hier waren de gasten van harte welkom voor een goede kop koffie en nadere kennismaking met FunXtion. FunXtion-oprichters Mendel Witzenhausen en Ernst de Neef toonden hier onder meer het My FunXtion-account, de online coachingstool, de white label-mogelijkheden én het nieuwe 27 inch wandscherm: het kleinere broertje van de grotere FES dat je eenvoudig aan de muur bevestigt. Ideaal voor sportscholen met een kleiner oppervlak, hotels of fysiopraktijken.

VIP-party
Op de late donderdagmiddag transformeerde het upperdeck tot een exclusieve VIP-party. De tafels maakten plaats voor een DJ-booth en gezellig samenzijn. Alle tijd om bij te praten met branche- en vakgenoten, onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes.

Lifetime FunXtion: and the winner is…
FunXtion verraste de genodigden ook met een bijzondere challenge. Vóór betreding van de VIP-lounge mochten zij inchecken op een gouden FunXtion Experience Station. Uit alle deelnemers koos FunXtion een gelukkige winnaar die een lifetime FunXtion Interactive wint voor de club.

Terugkijken op een geslaagde FIBO
FunXtion-oprichters Mendel en Ernst kijken terug op een zeer geslaagde FIBO. Ernst: “Het was bijzonder om te zien dat veel van de grote internationale spelers ons bezochten en onder de indruk waren van onze technologie en innovaties. We hebben veel geld, tijd en energie gestoken om een innovatief eco-systeem te ontwikkelen voor health- en fitnessclubs. Mooi om te zien dat dit door de (internationale) fitnessmarkt niet onopgemerkt blijft.”

Team op volle toeren
Mendel vult aan: “Gedurende de donderdag realiseerden wij ons op enig moment, dat we vanaf ’s ochtends vroeg continu in gesprek waren met grote ketens en dat iedereen zijn handen vol had en druk bezig was. Het besef dat de animo enorm was en tegelijkertijd het team op volle toeren te zien draaien, was een geweldig moment!”

Reacties van bezoekers

En wat vinden de bezoekers van FunXtion? Een greep uit de reacties:

Marion Christianen
Personal trainer bij Club Pellikaan in Goirle

“FunXtion werkt goed, omdat je in groepjes traint. Zo word je sneller getriggerd om naar de les te komen. Mijn ervaring is dat klanten van trainingsschema’s snel verveeld raken, dit werkt slechts bij een selecte groep fanatiekelingen. Voor al die anderen biedt FunXtion een goede oplossing. Het is gezellig, effectief én de lessen zijn kort. Dat is wat klanten tegenwoordig zoeken in fitness.”

Julian Gumbs
Instructeur bij Fit For Free Zwolle en lid demoteam FunXtion

Julian: “Als instructeur bij Fit For Free bied ik regelmatig FunXtion-lessen aan. Ik krijg daar ontzettend positieve reacties op. Leerlingen zeggen na afloop vaak tegen mij: ‘zo, dat was lekker! Er is veel interactie en onze lessen zitten altijd vol. Er kunnen 12 mensen per les meedoen, maar vaak moeten we kijken of we uitzonderingen kunnen maken.”

Maike Burger
Instructrice bij Fitland XL De Geus in Broek op Langedijk en lid demoteam FunXtion

“Toen Fitland de Geus koos voor FunXtion, kwam FunXtion-collega Nick van Eijk ons 2 dagen trainen. Die training was leuk en leerzaam. Hij deelde alle ins en outs van FunXtion en gaf handige technische adviezen. Zo vertelde hij bij elke oefening welke tips je kan geven om de oefening goed uit te voeren. Soms zit je zo lang in het vak, zulke tips werken dan heel verfrissend.

Het mooie van FunXtion is: iedereen kan meedoen! Ik heb mensen van 16 jaar in de groep maar ook van 76. Je kan het zo zwaar of licht maken als je wilt. En doordat je echt een groep vormt tijdens de lessen, zijn mensen sneller geneigd om altijd te komen. Het ziet er ook nog eens gezellig uit en de materialen die je krijgt – zoals de vloerstukken – zijn van goede kwaliteit.”

Robert Zegveld
Eigenaar Loods 37 in Weert

“Sinds 1,5 jaar heb ik een eigen fitnessclub. We bieden abonnementen aan die maandelijks opzegbaar zijn en ik merk hoe gemakkelijk mensen ermee stoppen. Fitness is vrij statisch en veel mensen zijn vaak niet intrinsiek gemotiveerd om te fitnessen.

Zelf ben ik nog niet bekend met FunXtion. Als ik hier zo de stand in loop denk ik wel: geweldig! Veel kleur en interactie. Het is lekker speels. Ik denk dat dit erg leuk kan zijn voor klanten en aangezien je samen traint, denk ik wel dat mensen sneller getriggerd worden om te komen.”

Freek Hoogkamer & Arjan Stijlaart
Personal trainers bij Sport & Fitness Geldermalsen

“Onze sportclub denkt erover om FunXtion te implementeren. Het kan zeker wat toevoegen. De FES ziet er mooi uit, is simpel te bedienen, werkt makkelijk, de video’s zijn duidelijk en de bewegingen eenvoudig en effectief. FunXtion gaat met de tijd mee.”

Nu bieden we onze klanten FunXtion aan via een VIP-abonnement, leden betalen er dus iets meer voor. Dat was in het begin best even spannend, zou het aanslaan? Maar onze lessen zitten altijd vol en deelnemers gaan met een smile naar huis. Met FunXtion bieden we meer exclusiviteit en onderscheiden we ons van andere (budget) clubs.”

Freek Hoogkamer (links) en Arjan Stijlaart (rechts)
Laatste berichten