De voordelen van virtual fitness voor PT Studio’s

Het is dé vraag van dit moment; Gaat virtuele fitness een belangrijke verandering worden binnen de fitnessbranche en ons als trainers vervangen?

De voordelen van groepslessen zijn inmiddels wel bij elke fitness ondernemer bekend: het is uitdagend, motiverend, deelnemers hebben sociale interactie, er wordt gebruik gemaakt van toffe muziek en inspirerende instructeurs zorgen ervoor dat leden gemotiveerd en geënthousiasmeerd naar een club of studio komen en nóg blijer weer naar huis gaan.

Cijfers wijzen daarnaast uit dat mensen die geregeld aan groepslessen meedoen langer lid blijven, een bewezen retentiemiddel dus. De keerzijde is dat deze groepsfitnessruimtes vaak – buiten het lesrooster om – leeg staan en dat kost geld. Hier liggen kansen voor jou als ondernemer!

Één van de oplossingen die ingezet wordt om groepslessen bij een nog breder publiek te introduceren is virtuele groepsfitness. Het idee is simpel; Geef leden meer van wat ze willen en biedt de mogelijkheid om aan aantrekkelijke groepslessen mee te doen buiten het rooster om. Slim natuurlijk, want veel leden kunnen vaak niet deelnemen aan ingeroosterde lessen. Met een virtuele les kunnen ze zelf bepalen wanneer ze deelnemen.

Daarnaast blijkt ook uit onderzoek dat de deelname aan live lessen met 12 procent toeneemt wanneer clubs virtual fitness toevoegen aan hun aanbod. Dit suggereert dat virtuele lessen de live lessen toegankelijker maken. Virtuele lessen zijn vaak laagdrempeliger voor een beginner. Veel leden starten met de virtuele lessen en stromen door naar de live lessen.

Bij Les Mills Virtual is er ook de mogelijkheid om virtuele lessen in te plannen en daarnaast een on demand tijdsblok in te stellen! Dit kost je soms een kleine investering, maar bedenk dat je die relatief snel weer terugverdient omdat het uitval in leden sterk wordt verminderd.

Nu hoor ik je als PT ondernemer denken; “Leuk bedacht maar ik heb een PT studio en mijn klanten komen voor 1:1 sessies en georganiseerde small-group lessen.” Dat is zeker waar, maar weet ook dat ondernemers die virtuele groepslessen in hun club aanbieden duidelijk profiteren van klanten die vaker komen, vaker vrienden meenemen die ook lid/klant worden en daardoor meer omzet genereren. Het overwegen waard vind je niet?

Maar hoe implementeer je dit in jouw studio? Het fijne van lessen in PT Studio’s is dat het aantal deelnemers lager ligt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een speciale zone in jouw studio creëren voor virtuele lessen, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Heb je veel ruimte ter beschikking? Dan is een aparte, afgesloten ruimte wellicht een goede optie. Hier kun je ook de benodigde materialen en smarttech kwijt. Bij minder ruimte kun je denken aan één muur met aansluitend een aantal m² ingericht met een scherm, wat smarttech en/of een drietal BODY BIKES.

Hoe je het ook wend of keert, de toekomst van groepslessen is virtueel. Het is de volgende beweging, mensen willen sporten waar en wanneer het hen uitkomt, niet wanneer het jou uitkomt. Met virtuele lessen kunnen leden komen sporten wanneer ze maar willen, zo zorg je voor gemotiveerde en tevreden leden die graag terugkomen naar jouw studio! Hier kan je ook je licentiemodel op aanpassen, zodat jouw klanten tegen een gereduceerd tarief jouw studio kunnen bezoeken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van virtuele lessen van Les Mills en wat het voor jouw studio kan betekenen? Bel of stuur een mailtje, ik vertel je er graag alles over in een persoonlijk gesprek!

Op de hoogte blijven van de laatste PT Insights? Meld je hier aan voor de mailinglist.

    Mijn naam is Arjan Peeks, werkzaam als Accountmanager bij de HDD GROUP. De missie van HDD GROUP is om fitness professionals, en dus ook personal trainers, nog succesvoller te maken. Dit doen we onder andere door kennis over te brengen en totaal oplossingen te bieden. Hier wil ik me graag voor inzetten!

    Ik kan je onder andere helpen bij het implementeren of uitbreiden van SGPT in jouw personal training studio.

    Laatste berichten