Waarom boksen in 2019 niet mag ontbreken in jouw PT Studio

De populariteit¹ van boksen neemt toe in Nederland. Steeds meer sporters kiezen ervoor om een boksworkout toe te voegen aan hun wekelijkse sportroutine. Toch is de bokssport voor velen nog wel een drempel, vanwege het fysieke aspect. Het is vrij logisch dat niet iedereen erop zit te wachten om een blauw oog op te lopen tijdens een training, enkel en alleen om fit te worden. Rudy van Laere en Bart Voet – founders van Boxing Company – vonden dat hier verandering in moest komen.

Met een verleden als Rode Baretten bij Defensie, trainden Rudy en Bart vele soldaten ter voorbereiding op hun missies. Omdat vechtsporten voor een hoop mensen intimiderend zijn, vooral voor vrouwen, kwamen zij op het idee om boksen te gebruiken als middel, niet als doel. Hieruit ontstond het concept Pink Boxing en Cross Boxing. Hierbij is het doel fitheid en het middel boksen. Het resultaat is een leuke en intensieve HIIT workout waarbij boksen wordt afgewisseld met functionele training in plaats van een sparronde.

Boksen is hot

Dat boksen trending is, wisten we natuurlijk al enige tijd en dat zal alleen nog maar gaan toenemen. Zeker in de PT studio’s waar (small) groepslessen gegeven worden, staat vaak een vorm van boksen op het lesrooster. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat boksen een calorie verslindende total body workout is waarbij je leden lekker los kunnen gaan.

Opvallend is dat met name vrouwen boksen interessant vinden. Niet alleen vanwege de intensiteit maar ook omdat er een flink deel zelfverdediging om de hoek komt kijken. Het is een stoere en krachtige sport wat de vrouwelijke doelgroep positief aanspreekt. Sinds ook de topmodellen boksen als trainingsritueel hebben omarmd, zijn veel vrouwen geïnspireerd om dit ook te doen met als doel een fit en afgetraind lichaam!

Toch is er een grote groep vrouwen die de drempel te hoog vindt om deel te nemen aan een sparsessie of een boksles. Dit in verband met de angst voor letsel, de intimiderende ‘oech en ah’s’, en de harde aanpak van de trainers.

Nieuw concept

Een slimme fitness ondernemer zou er dan ook goed aan doen om bokslessen op te nemen in het programma. Mocht je nog geen boksles voeren in je studio of heb je niet genoeg inspiratie om zelf een les te creëren dan heb ik goed nieuws voor je!

Vanaf 1 januari is HDD GROUP officieel distributeur geworden van de concepten Pink Boxing en Cross Boxing.

Pink Boxing
Pink Boxing is een stoere én hippe workout speciaal ontwikkeld voor vrouwen! Een unieke mix van boksen en functionele training zorgt ervoor dat je binnen no-time in shape raakt en blijft! Het heeft daarnaast de perfecte balans tussen keihard trainen en heel veel fun. Pink Boxing is uitdagend, stoer, hip maar bovenal toegankelijk voor een breed publiek.


Cross Boxing
Steeds meer stellen kiezen ervoor om samen te gaan trainen en dus kon Cross Boxing niet uitblijven. Cross Boxing is de next-level trainingsmethode en is pittig, (in)spannend en uitdagend en daarmee uitermate geschikt voor mannen en vrouwen. Ook bij Cross Boxing vindt er geen fysiek contact plaats, het is dus echt de perfecte workout voor iedereen.

Cross Boxing

Beide concepten bieden het beste uit twee disciplines. Geavanceerde technieken uit de bokssport – zonder dat hierbij sprake is van fysiek contact – gecombineerd met een functionele circuittraining. Ik ben erg enthousiast over deze concepten en ik ben ervan overtuigd dat deze twee programma’s jouw studio klaarstomen voor de toekomst van groepsfitness.

 

Kansen voor PT Studio’s

Deze concepten zijn uiteraard ook uitermate geschikt voor small group trainingen, je kan jouw studio hiermee goed onderscheiden van andere studio’s en sportscholen. Door deze unieke concepten te implementeren kun je zowel je lesrooster uitbreiden als meer tijd besparen en tegelijkertijd meer inkomsten genereren, een grotere doelgroep aanspreken en veel nieuwe leden aantrekken. Pink en Cross Boxing hebben een landelijke naamsbekendheid, waardoor je sneller wordt gevonden via de clublocator op beide websites.

Een ander prettig voordeel is dat je als ondernemer kan profiteren van een gebiedsbescherming. Daarmee verzeker je jezelf van exclusiviteit in jouw regio en ben je in de gelegenheid om jouw boxing community als sterk merk neer te zetten zonder directe concurrentie.

Tijdens deze workout zal je gebruikmaken van bokshandschoenen, de BXNGBLL, Tubes en TRX systemen. Doordat er weinig materiaal nodig is, is het concept gemakkelijk en snel te implementeren in jouw studio. Ook een industriële ambiance leent zich perfect voor het concept. We kunnen je ook helpen bij het transformeren van de look & feel van jouw studio en laten je graag de mogelijkheden zien.


• Licentiemodel
Beide lessen worden middels een licentiemodel aangeboden. Als ondernemer profiteer je hierdoor van een all-in product, de kennis van HDD GROUP én het succes van de boxing community. Wij verzorgen onder meer de opleidingen, effectief bewezen trainingsschema’s en kwartaalworkshops. Tijdens de kwartaalworkshops worden er masterclasses georganiseerd om de instructeurs te inspireren en bij te scholen op techniek. Ook promotiemateriaal en de gehele merchandising wordt door ons, in samenwerking met Boxing Company, gefaciliteerd.

 • Opleiding
Tijdens de opleiding tot Pink Boxing en Cross Boxing instructeur wordt er aandacht besteed aan het technisch, didactisch en het methodisch toepassen van het boksen met als resultaat een fysiologisch gerichte les. Na deze opleiding en het behalen van het certificaat zijn de deelnemers bekwaam om zowel Pink Boxing als Cross Boxing lessen te verzorgen.

• Online Platform
Met behulp van een persoonlijke inlogcode worden de trainingsschema’s online aangeboden in zowel tekst als video. Eén keer per kwartaal is er een Masterclass waarin instructeurs tips & tools krijgen om leden keer op keer te voorzien van een dynamische, professionele en verrassende les!

• Merchandise & Verdienmodel
Boxing Company is official partner van adidas®. In samenwerking met adidas heeft Boxing Company officiële Pink Boxing en Cross Boxing bokshandschoenen en een eigen kledinglijn ontwikkeld. Licentiehouders profiteren uiteraard van interessante kortingen en acties, waaronder een verdienmodel! Door de merchandise items te verkopen kun je namelijk gemakkelijk de kosten voor je licentie terugverdienen.

 

Return on investment

Pink en Cross Boxing kunnen veel voordelen bieden voor jouw PT studio;

• Meer variatie
Met small group training kun je als trainer meer variatie bieden aan je klanten, maar ook voor jezelf. Je klanten hebben meer opties en jij hebt meer variatie in je werk.

• Betaalbaarder
Met small group training wordt personal training betaalbaar voor meer mensen. De kans is zo groter dat je bepaalde klanten binnenhaalt die anders niet naar jouw studio zouden komen.

• Meer inkomsten
Small group training biedt financiële voordelen. Zo maakt het financieel een groot verschil of je nu 15 uur 1-op-1 training geeft of 15 uur SGPT per week. Het gemiddelde tarief voor een 1-op-1 sessie bedroeg in 2018 €65,- per uur. Het gemiddelde tarief voor een SGPT sessie bedraagt €20,- per uur. Stel je hebt 10 personen in een SGPT sessie dan bedraagt de omzet €20,- x 10 = €200,- per uur.

• Tijdbesparing
Small group training ontlast jou als trainer. Veel personal trainers ervaren het als (zeer) intensief om vooral 1-op-1 sessies te geven. SGPT is voor personal trainers vaak minder belastend, waardoor er een betere werkverdeling ontstaat en de belastbaarheid verlaagd kan worden. Zo houd je meer tijd over voor gerichte 1-op-1 sessies of administratieve werkzaamheden.

• Vullen van daluren
Door Pink en Cross Boxing aan te bieden, kun je meerdere tijdsloten invullen. Vooral tijdens de daluren valt er veel te winnen. Zo vinden veel moeders het fijn om tussendoor snel een uurtje te gaan Pink boksen tussen het naar school brengen en halen van hun kinderen.

• Aantrekken van nieuwe leden
Zoals eerder vermeld, hebben Pink en Cross Boxing een landelijke naamsbekendheid, waardoor je sneller wordt gevonden via de clublocator op de websites pinkboxing.nl en crossboxing.nl. Het is een laagdrempelige workout die door alle leeftijden en niveaus kan worden beoefend.

Ben je inmiddels net zo enthousiast geworden als ik over de deze concepten? Laten we dan een afspraak inplannen zodat ik je meer kan vertellen over het concept en hoe je deze programma’s commercieel aantrekkelijk kunt maken voor jouw studio.

 

¹Bron: AD – Fors meer (kick)boksers in Nederland: ‘Ik wil nieuwe Rico worden’

    Mijn naam is Arjan Peeks, werkzaam als Accountmanager bij de HDD GROUP. De missie van HDD GROUP is om fitness professionals, en dus ook personal trainers, nog succesvoller te maken. Dit doen we onder andere door kennis over te brengen en totaal oplossingen te bieden. Hier wil ik me graag voor inzetten!

    Ik kan je onder andere helpen bij het implementeren of uitbreiden van SGPT in jouw personal training studio.

    Laatste berichten