Waarom moet je als fitnessclub digitaliseren?

In Trends

Digitaliseren, wat houdt dat in voor de fitnessbranche? Meer dan 40% van alle wereldwijde branches zijn gedigitaliseerd. Ook de digitalisering van de fitnessbranche is niet nieuw. Na een aantal ups en downs is het nu aan het stabiliseren. Sinds enige tijd werken enkele bedrijven aan de ontwikkeling van nieuwe digitale technologie voor de fitnessindustrie. Met als algemeen doel het verbeteren van de dagelijkse processen, het ondersteunen van het personeel en het creëren van een betere klantervaring.

We hebben gemerkt dat het proces van digitalisering van het fitnesslandschap steeds weer met een flinke dosis scepsis wordt bekeken. De overgang van analoog naar digitaal is traag verlopen in vergelijking met andere sectoren en in sommige gevallen zelfs ronduit afgewezen. Er bestaan vandaag de dag 97.000 fitness- en health apps, en de top 10 apps genereren 4 miljoen gratis en 300.000 betaalde downloads per dag.

De tijden zijn aan het veranderen en daarmee ook de manier waarop veel fitnessondernemers naar digitalisering van hun club kijken. In de afgelopen twee jaar hebben we een ongelooflijke toename gezien in de ontwikkeling, interesse en implementatie van nieuwe digitale technologieën binnen fitnessclub.

Ondersteuning
Veel mensen uit de fitness sector waren er in eerste instantie huiverig voor dat de digitale technologie een vervanging was voor (groeps)fitness instructeurs en zelfs personal trainers. De angst was reëel en het zorgde voor veel terughoudendheid.

De realiteit is echter dat digitale technologie clubs in staat stelt om hun medewerkers te ondersteunen en op een hoger niveau te laten presteren, zodat er een nog betere customer experience gecreëerd kan worden. De juiste technologie is een aanvullend instrument om de motivatie van leden te verhogen en het retentiecijfer te verbeteren.

Het automatiseren van basistaken, zoals het maken van content, het samenstellen van trainingsprogramma’s, het uitvoeren van countdowns en het bijhouden van de voortgang stelt je medewerkers in staat om zich te concentreren op wat echt belangrijk is – oprechte aandacht geven aan je leden, op een hoger niveau coachen en het entertainen van je leden om ze blij en tevreden te houden.

Data Mining
Een van de grootste uitdagingen van een fitnessclub eigenaar is om in te spelen op de behoeften van de doelgroep en up to date te blijven. Dit is van vitaal belang voor het voortbestaan en de groei van de fitnessclub.

Circa 10 jaar geleden bestond er nog geen data collection point en daardoor was het onmogelijk om real-time feedback te krijgen over de behoeften van je leden. Leden verwachten nu digitalisering! Het verzamelen van belangrijke gegevens, zoals klantgedrag en lokale demografische factoren is tegenwoordig erg eenvoudig. FunXtion gelooft dat het verzamelen van gegevens een prioriteit moet zijn als het gaat om het vormen van een solide en gezonde bedrijfsstrategie.

Customer Experience
Ongeveer 25% van alle volwassenen gebruikt een fitness tracker of smartphone app om hun gezondheid, gewicht of lichaamsbeweging bij te houden, er zijn gewoon geen excuses voor het niet hebben van de juiste lokale key gegevens.

Er is letterlijk niets belangrijker dan het creëren van geweldige customer experience en het leveren van uitstekende service aan je leden. Je medewerkers zijn al te lang onnodig bezig geweest met secundaire taken, waardoor ze minder tijd en energie konden besteden aan hun  primaire focus – het clublid. We moeten nog verder gaan dan oprechte interactie, high-end coaching en het geeven van effectieve lessen.

Stel je voor dat je in je club of studio een digitaal ecosysteem hebt geïntegreerd waarmee je zowel binnen als buiten de club met je leden kunt communiceren. Je leden schrijven zich in voor lessen, controleren hun voortgang, communiceren met je medewerkers of zoeken zelfs naar basisinformatie in de app of op de website. Door online je leden of klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week goede on-demand content aan te bieden, geef je ze de mogelijkheid om op elk moment en overal te trainen.

Je wint veel meer dan alleen maar tevreden klanten, je creëert levenslange tevreden en loyale leden wat zorgt voor een gezonde business!

Kortom, de digitalisering van de fitnessbranche is een feit en evolueert snel. Industrieën over de hele wereld zijn al jaren bezig met het digitaliseren van hun externe en interne processen. Door digitaliseren wordt het maken van planningen, de interactie met klanten en het creëren van een betere customer experience efficiënter en effectiever.

Het is slechts een kwestie van tijd voordat we het omslagpunt bereiken en deze 4e industriële revolutie voor 100% geïntegreerd en gerealiseerd zien worden.

De vraag is nu, wacht je af of ga je de nodige stappen zetten om relevant te blijven?

De afgelopen drie jaar heeft FunXtion International vooropgelopen in de ontwikkeling van innovatieve digitale technologie en het leveren van digitale oplossingen voor de fitnessbranche. We hebben een diepgaande kennis van digitale technologie en een duidelijke visie op wat digitalisering voor je club of studio kan betekenen. We kunnen je club hierbij ondersteunen en begeleiden.

Laatste berichten