DE WARE REDEN ACHTER DE KEUZE VOOR EEN FITNESSCLUB

In Groepsfitness

Als je mensen vraagt waarom ze een fitnessclub bezoeken, krijg je meestal antwoorden als “om fit te worden” of “om af te vallen” te horen. Ze willen resultaten. Maar die kun je met vrijwel iedere vorm van fysieke activiteit behalen, van een rondje wandelen tot sporten in je huiskamer. Dus waarom gaan ze naar een fitnessclub?

Het antwoord is motivatie. Mensen hopen en verwachten dat ze in een fitnessclub geïnspireerd raken en in staat zijn meer te bereiken dan dat ze in hun eentje zouden kunnen. Dit betekent dat motivatie de sleutel tot succes is!

Waarom motivatie belangrijk is
Hoe kun je voor motivatie in je fitnessclub zorgen? Door sporten sociaal te maken. Als mensen samen sporten, dan raken ze meer betrokken.  Waarom? Omdat we sociale dieren zijn.

Na ruim 40 jaar experimenteren met verschillende motivatie tools in ons eigen familiebedrijf zijn we erachter gekomen dat groepsfitness voor de meeste motivatie zorgt. Om deze reden zijn we Les Mills International gestart. Groepsfitness is de meest effectieve manier om zo veel mogelijk mensen regelmatig te laten sporten.

Motivatie is belangrijk omdat het de deelname verhoogt. Ik ben van mening dat ‘bezoekfrequentie’ de belangrijkste maatstaf is voor iedere fitnessclub. Als je alleen naar sales kijkt, beoordeel je succes op de korte termijn, behalve als je ook een goede retentie hebt. Ons onderzoek heeft onomstotelijk bewezen dat bezoekfrequentie de belangrijkste maatstaf is voor het verhogen van de retentie. Het is even simpel als logisch: leden die vaak komen zullen veel minder snel opzeggen. Leden die vaker de fitnessclub bezoeken, zorgen ook voor meer sales, namelijk in de vorm van referrals via mond-tot-mondreclame.

Uit onderzoek is gebleken dat gemiddeld 30% van het totaal aantal bezoeken uit groepsfitness bestaat. In sommige gevallen loopt dit op tot wel 50%!

Zorg dat groepsfitness nog aantrekkelijker wordt!

Enkele ideeën hiervoor zijn:

  • Werf world class instructeurs. Een goede instructeur kan honderden nieuwe leden aantrekken en behouden.
  • Zorg voor trainingen en een ontwikkelingsplan voor je instructeurs.
  • Stel samen met je instructeurs doelen op met betrekking tot deelname. Maak een scorebord met de meest succesvolle lessen, de snelst groeiende lessen, enz. Beloon je instructeurs bij succes.
  • Promoot de groepsfitness lessen binnen en buiten je club en zorg voor afwisseling door regelmatig nieuwe lessen aan te bieden (freestyle of met een vast format).
Laatste berichten