Zet indoor cycling opnieuw op de kaart!

In Fitness, Indoor Cycling

Indoor cycling kwam bijna 25 jaar geleden opzetten. En als ‘Nederland Fietsland’ gingen veel sporters mee in deze trend. Maar: “In veel fitnessclubs liggen nog veel kansen voor indoor cycling”, constateert Ramon Klaassen (COO van HDD GROUP). Nederlanders fietsen immers graag, fietsen geeft weinig blessures en voor de opbouw van conditie is fietsen erg goed. De beenspieren zijn grote spiergroepen en door deze spieren te gebruiken verbruik je veel calorieën. Hoe kun je indoor cycling in jouw club weer opnieuw op de kaart zetten?

Veel meer dan een ‘fietslesje’!
“Voor veel clubs liggen er volop kansen om indoor cycling verder te ontwikkelen en een breed publiek aan te trekken. Natuurlijk heb je de echte wielrenners die in de winter naar binnen gaan, maar er is een hele grote groep andere sporters die ook aan indoor cycling doet”, vertelt Ramon. Het gevolg: deze klant denkt vaak nog steeds dat indoor cycling ‘een fietslesje’ is. Een uur op een fiets zitten en niet veel meer. Terwijl de mogelijkheden van de fiets zeer uitgebreid zijn. Indoor cycling verdient absoluut bredere aandacht.

Kijk naar je doelgroepen
De oplossing: kijk nog meer naar specifieke doelgroepen. Door alleen al een wattagetraining in te voeren, waarmee de fietser een vooraf bepaald wattage vast moet houden, introduceer je als trainer een vrij nieuwe methode. Of een ‘trip’, een fietsles waarbij je als het ware in een film zit en meefietst met verschillende beelden. Of ‘fun’, voor mensen die gewoon naar de instructeur willen luisteren en fietsen op het ritme van de muziek. En bijvoorbeeld High Intensity Interval Training. “Dat positioneren van doelgroepen kun je ook in je eigen club doen. Dan heb je niet meer zoveel te maken met traditionele ‘fietslessen’. Op die manier kun je indoor cycling in jouw club een boost geven. Dus neem je programma onder de loep en hou het eens tegen je verschillende doelgroepen aan. Daar valt vast winst te halen!”

Laatste berichten