skip to Main Content

Wat je moet weten als club voordat je gaat beginnen met crossfit

Crossfit is ontstaan in de Jaren ’90 en nog altijd razend populair. Deze functionele trainingsvorm verovert de harten van menig fitnessliefhebber: geen wonder dat er regelmatig nieuwe crossfit studio’s verschijnen óf clubs hun bestaande aanbod uitbreiden met een crossfit box. Maar, als club beginnen met crossfit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het ontwerp en de inrichting vergen een doordachte strategie en een realistische planning. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan snel verder!

De voordelen voor je club als je gaat beginnen met crossfit

Crossfit is een toegankelijke allround trainingsvorm waarmee je sporters van elk niveau aanspreekt. Voor de gevorderden kun je een uitdagende draai aan een oefening geven, terwijl je de sporters die net beginnen met crossfit een vereenvoudigde variatie laat uitvoeren. Een crossfit training leent zich ervoor om lekker veel te variëren. Geen enkele training is hetzelfde!

We weten allemaal dat onze leden blij worden van wat afwisseling op z’n tijd; bij crossfit is het werkelijk onmogelijk om verveeld te raken! Bovendien is crossfit geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Iedereen doet dezelfde oefening met een uitdagend gewicht voor iedere sporter.

De eerste (en belangrijkste) stappen richting succes

Het starten van een crossfit studio vergt veel kennis, geduld en planning skills. Het schrijven van een goed businessplan en het bedenken van een onderscheidend concept zijn twee essentiële stappen. Je wilt tenslotte niet zo’n dertien in een dozijn studio worden als je met crossfit gaat beginnen. Denk na over je visie, missie, doelstellingen en welke doelgroep je aan gaat spreken. Maak daarnaast een overzicht van alle kosten die je verwacht te maken en bedenk hoe je inkomsten gaat genereren; in welke vorm bied je jouw lidmaatschap aan?

Zodra je alle bovenstaande zaken in kaart hebt gebracht, en er nog steeds van overtuigd bent dat je wilt beginnen met crossfit, ga je onderzoeken hoe veel bewegingsruimte jouw leden nodig hebben en welke apparatuur je waar neer gaat zetten. Hoe groot is je ruimte en hoe maak je optimaal gebruik van de beschikbare vierkante meters. Denk bij het inrichten van je crossfit box ook na over aankleding: wat wil je uitstralen? De look en feel van je studio hebben namelijk veel invloed op het type sporters dat je aantrekt. Studion Fitness is al jarenlang gespecialiseerd in het inrichten van fitnessruimte. Wij helpen je graag!

Kies voor kwalitatieve apparatuur als je met crossfit gaat beginnen

Benchpress, squatten, kettlebell oefeningen, hardlopen, roeien en oefeningen met eigen lichaamsgewicht: het zijn allemaal elementen die je kunt verwerken in een crossfit training. Voor het gros van de crossfit oefeningen zul je trainingsmateriaal aan moeten schaffen. Met de functionele trainingsmaterialen van Studion creëer je een crossfit box waar jouw leden dé ultieme trainingsbeleving ervaren. Studion levert vrijwel alle soorten trainingsmaterialen en apparatuur, maar maken daarnaast ook een persoonlijk plan op maat voor clubs die willen beginnen met crossfit. Van vloer en aankleding tot trainingsbeleving en -content: allemaal afgestemd op jouw wensen en doelen.

Ga jij binnenkort beginnen met crossfit?

Studion Fitness, onderdeel van Het klinkt misschien overweldigend, en eerlijk is eerlijk; dat kan het in de praktijk ook zijn. Het is daarom fijn om te sparren met een professionele partij als je met crossfit wilt beginnen! De afgelopen 25 jaar heeft ons enthousiaste team al veel clubs mogen helpen. Onze missie is niet voor niks het succesvol maken van fitness professionals! Wil jij binnenkort beginnen met crossfit en heb je vragen of wil je eens vrijblijvend kennismaken? Stuur ons een bericht, mail naar info@hddgroup.nl of bel +31 (0)416 33 43 15.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15