skip to Main Content

Een CrossFit box openen

CrossFit is razend populair en de CrossFit boxes schieten als paddenstoelen uit de grond. De populariteit lijkt ook niet minder te worden, dus helemaal niet gek als jij er ook over na hebt gedacht om een CrossFit box te openen. Het enige wat wij je willen meegeven: maak een goed plan voordat je een CrossFit box gaat starten, want er komt natuurlijk best wel wat bij kijken. En hoe beter je erover nagedacht hebt, hoe minder je voor verrassingen komt te staan.

Een CrossFit box openen in 8 stappen

Met deze 8 stappen kun jij op een gedegen en goed doordachte manier je eigen CrossFit box starten. Dat begint bij de bepaling van jouw kernwaarden en eindigt met een knalfeest om je CrossFit walhalla te openen HDD heeft veel ervaring van het openen van CrossFit boxen en andere soorten spotscholen, we begeleiden je van A tot Z. Mocht je behoefte hebben aan een ervaren partner die met je meedenkt in jouw wensen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Stap 1: Bepaal de missie, visie en kernwaarden van jouw CrossFit box

De valkuil bij het starten van een CrossFit box is de gedachte dat ‘CrossFit zichzelf wel zal verkopen’. Natuurlijk heb je met CrossFit een concept te pakken wat bepaalde waarden met zich meebrengt, maar jouw sportschool is veel meer dan alleen dat concept. Wat ga je eromheen nog doen? Wat is jouw missie? Wat is jou visie? Wat zijn de kernwaarden van jouw sportschool en hoe ga je die uitdragen? Vragen waar je een antwoord op moet zien te vinden om jouw identiteit te bepalen.

Stap 2: Doe een doelgroep-, concurrentie-, en omgevingsanalyse

Het kan zijn dat er in jouw omgeving heel veel gegadigden zijn die kunnen komen sporten bij jouw CrossFit box. Tien vrienden die wekelijks bij jou een paar keer komen trainen is echter niet genoeg om jouw CrossFit box draaiende te houden. Het is daarom verstandig om een duidelijk beeld te creëren over de doelgroep grootte in jouw omgeving en het aantal concurrenten (andere sportscholen en -faciliteiten) dat actief is.

Stap 3: Ga op zoek naar de juiste locatie om je CrossFit box te starten

Zodra je duidelijk weet wie je doelgroep is, kun je op zoek gaan naar de juiste locatie. Let hierbij op de bereikbaarheid per fiets, parkeergelegenheid voor auto’s, de indeling en de bestemming van het pand en natuurlijk de huurkosten van de locatie.

Stap 4: Maak een marketing- en promotieplan

Hoe en via welke kanalen ga je aan de mensen binnen de doelgroep duidelijk maken dat ze bij jou terecht kunnen voor hun wekelijkse dosis krachttraining? En hoe ga je ervoor zorgen dat mensen terug blijven keren nadat ze de eerste keer geweest zijn? En hoe ga je ervoor zorgen dat ze, nadat de rittenkaart op is of het abonnement afloopt, weer een nieuwe kaart kopen of hun abonnement verlengen? Maak een marketing- en promotieplannetje waarin je dit uiteenzet.

Stap 5: Het financiële plaatje – een CrossFit box openen breng kosten met zich mee

Wat gaan de kosten zijn? Denk hierbij aan een eventuele verbouwing, de inrichting en de aankoop van apparatuur en materialen als investeringen die je moet doen, nog voordat een eerste klant ook maar één voet in je sportschool heeft gezet. Vervolgens is het goed om na te denken over de terugkerende kosten die je moet gaan maken. Vergeet de personeel- en huurkosten niet.

Stap 6: Investeer in de juiste inrichting

De inrichting voor een CrossFit box is natuurlijk al voor een groot deel duidelijk. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste, kwalitatief hoogwaardige materialen in huis haalt. Studion Fitness, specialist in CrossFit inrichtingen en materialen, kan je hier bij helpen!

Stap 7: Verzamel de juiste, enthousiaste mensen om je heen

Een CrossFit box is net zo succesvol als de mensen die hem leiden. Dit geldt eigenlijk voor iedere sportschool, maar bij CrossFit eigenlijk nog in de overtreffende trap. Hier gaat het namelijk om de manier waarop mensen gepusht worden door de instructeurs. Ga dus op zoek naar mensen met een passie voor CrossFit!

Stap 8: Open met een knalfeest!

Goed. Als je dan alle voorbereidingen hebt getroffen en de openingsdatum in zicht is, open dan met een feest! Nodig al je vrienden en familie uit en laat hen hun vrienden uitnodigen, nodig de lokale pers uit en zorg ervoor dat je een fijne welkomstdeal klaar hebt liggen voor mensen die geïntroduceerd kunnen worden in CrossFit!

Hoe kan HDD GROUP jou erbij helpen?

Wil jij een CrossFit box openen? HDD GROUP is dé kennispartner die je van begin tot eind kan helpen. We hebben al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van opstarten, inrichten en managen van sportscholen en kunnen we jou van persoonlijk advies voorzien in de keuzes die jij maakt voor jouw CrossFit box.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Heb jij vragen over inrichtingen of ben je benieuwd naar wat we voor jouw sportschool kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15