skip to Main Content

Fitness materialen voor je sportschool

Iedere fitness club heeft haar eigen identiteit en bij die identiteit horen specifieke fitness materialen. De doelgroep waar jij je op richt, gebruikt ander materiaal dan de doelgroep waar bijvoorbeeld een sportschool om de hoek zich op richt. Het is goed om na te denken welke materialen jouw doelgroep nodig heeft om haar doelen te bereiken. Daarnaast is het goed om na te denken over de eisen waaraan de materialen moeten voldoen. Wij geven je een aantal tips voor het kopen van de beste fitness materialen.

Fitness materialen kopen – wat is belangrijk?

Als je fitness materialen gaat kopen let je in de basis op twee verschillende aspecten.

Aan de ene kant bekijk je wat de toegevoegde waarden zijn voor jouw fitness club. Hoe dragen de materialen bij aan de uitstraling van je club? Hoe zorgen de fitness materialen ervoor dat jouw (potentiële) leden hun fitness doelstellingen kunnen behalen? Welke groepslessen of small group trainingen wil je gaan verzorgen en welk materiaal is daarvoor nodig? Het is zonde als je materialen aanschaft die nooit gebruikt worden door jouw leden, dus denk hier voor de aanschaf goed over na.

Aan de andere kant bekijk je de eigenschappen van het materiaal zelf. Hierbij kun je denken aan de kwaliteit, de garantie, de prijs en bijvoorbeeld de opbergmogelijkheden van de materialen. Hoe is de kwaliteit en is die kwaliteit bewezen – bijvoorbeeld door tevreden klanten die je voor gingen of wordt er een minimale levensduur gegarandeerd? Wat zijn de opbergmogelijkheden en passen deze goed binnen de ruimtes van jouw sportschool? En natuurlijk kijk je ook naar de prijs voor de materialen en of deze prijs binnen jouw budget valt.

De belangrijkste eigenschappen van goede fitness materialen op een rij

  • Het helpt bij het behalen van de fitnessdoelstellingen van de leden van je sportschool.
  • Het draagt bij aan de identiteit die jij wilt uitstralen met jouw sportschool.
  • Het past optimaal binnen de ruimte en dan vooral de opbergmogelijkheden van de materialen.
  • De kwaliteit van de materialen is hoog en de kwaliteit wordt gegarandeerd.
  • De range van bijvoorbeeld de gewichten is groot – zorgt ervoor dat men op veel verschillende niveaus kan trainen.
  • De materialen zorgen ervoor dat jij de personal training, small group training en groepslessen kunt verzorgen die jij voor ogen hebt in je fitness club.
  • De prijs valt binnen je budget. Let wel op: goedkoop is vaak duurkoop.
  • De overige eigenschappen passen bij je eisen – denk aan de handgrepen, stevigheid, hoe het eruit ziet, etc.

Waar kun je terecht voor al je fitness materialen?

Als jij alle eisen voor jezelf op een rijtje hebt – het liefst op volgorde van de belangrijkste eis naar de minst belangrijke eis – dan kun je op zoek naar een goede partij om de materialen aan te schaffen. Check van tevoren de reviews om een miskoop te voorkomen. Daarnaast is de ervaring die een partij heeft ook belangrijk. Hoe meer ervaring, hoe beter ze waarschijnlijk weten waar ze mee bezig zijn. Studion Fitness is een partij met erg veel ervaring en positieve recensies. We werken er niet voor niks al jaren mee samen. Ze zorgen niet alleen voor de juiste materialen (van hoge kwaliteit) voor jouw sportschool, maar ze helpen jou ook écht bij de zoektocht naar de complete inrichting. Alles om ervoor te zorgen dat jouw fitnessclub succesvol wordt.

Waar je ook naar op zoek bent, materialen om yogalessen te geven, materialen om functionele trainingen te verzorgen of complete inrichtingen voor jouw groepslesruimtes, Studion Fitness biedt jou de beste materialen met gepaste garanties en daarbij passend, aanvullend advies.

Hoe kan HDD GROUP jou hierbij helpen?

Wij houden ons bij HDD GROUP bezig met het succesvol maken van sportscholen door de hele Benelux. Dat doen we nu al meer dan 30 jaar en we durven inmiddels wel te zeggen dat we hier succesvol in zijn. Of het nu aankomt op het kiezen voor de juiste inrichting, of het nu te maken heeft met het management of ledenbehoud van een fitness club, of dat we moeten helpen bij je keuze voor de juiste fitness concepten of groepslessen, wij helpen jou als clubeigenaar op ieder gebied. Alles om jou succesvol(ler) te maken.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Heb jij vragen over de inrichting van jouw sportschool of ben je benieuwd wat we verder voor jouw sportschool kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15