skip to Main Content

Fitness training

Fitness is een breed begrip. Het primaire doel van fitness is het verbeteren van uithoudingsvermogen en kracht: oftewel fitter worden. Het zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, letterlijk en figuurlijk. Hoe je fitter wilt of kunt worden, verschilt per persoon.

De 4 specialismen van HDD GROUP

Fitness is onder te verdelen in twee hoofdcategorieën: cardio- en krachttraining. Binnen die categorieën bestaan talloze soorten fitness training, de een bekender en toegankelijker dan de ander. Bij HDD GROUP specialiseerden we ons de afgelopen 25 jaar in vier verschillende trainingsvormen:

  • Group fitness
  • Functional fitness
  • Personal training
  • Indoor cycling

Lees meer over deze trainingsvormen en ontdek waar de kansen liggen voor jouw club.

Fitness training in groepsverband

Leden die groepslessen volgen zijn de meest waardevolle klanten die je kunt hebben. Onderzoek van Les Mills toont namelijk aan dat ze frequenter je club bezoeken, langer lid blijven en vaker nieuwe leden aantrekken. Jouw leden hopen en verwachten dat ze in jouw club geïnspireerd en gemotiveerd raken én blijven. Groepsfitness is een van de belangrijke factoren die invloed hebben op het verhogen van motivatie. Fitness training volgen in groepsverband heeft nog meer voordelen: leden haken minder snel af en werken harder, ongeacht hoe competitief ze zijn. Bovendien kun je met groepsfitness alle kanten op als club! Je kunt je aanbod verrijken met verschillende trainingen zoals bokslessen van Pink Boxing of Cross Boxing, Les Mills BODYPUMP, BODYCOMBAT, BODYBALANCE, danslessen en meer. Daag jezelf uit om een zo gevarieerd mogelijk aanbod te ontwikkelen en zorg voor voldoende afwisseling.

Functionele training

Functional fitness is de verzamelnaam van een aantal populaire workouts en momenteel een ware hype in fitnessland. De kern van een functionele training is het verbeteren van stabiliteit en coördinatie om blessurevrij te sporten. De oefeningen zijn afgestemd op je lichaam, leefstijl en eventuele andere sporten die je beoefent. Zowel beginnende- als topsporters hebben baat bij deze vorm van fitness. Als club spreek je dus een breed publiek aan met functional fitness.

Het creëren van een functional fitnesszone in je club is mogelijk, mits je de juiste kennis en materialen in huis hebt. Misschien is er in jouw club wel meer mogelijk dat je denkt? Onze betrouwbare partner Studion adviseert je graag hoe je functional fitness zo effectief mogelijk implementeert. Daarnaast stelt Funxtion slimme, digitale oplossingen beschikbaar die ervoor zorgen dat jouw leden optimaal gebruik kunnen maken van de functionele trainingszone. Geen ruimte voor een functionele trainingszone, maar wel geïnteresseerd in functional fitness? Les Mills heeft diverse functionele oefeningen aan hun groepslessen toegevoegd zodat je ook op die manier functional fitness kunt aanbieden in jouw club.’

Individuele fitness training

Met de juiste zorg en aandacht kun je als personal trainer veel mensen helpen met een gezonder bewegingspatroon. Je kunt bij een club gaan werken of je eigen personal training studio openen. Spreekt dat laatste je aan, dan kan Studion je gedurende het hele traject van bedrijfsplan tot officiële opening ondersteunen.

Veel mensen denken bij personal training direct aan 1-op-1 trainingen, maar tegenwoordig worden er steeds vaker zogeheten small group personal trainingen gegeven. De naam zegt het al: personal training in een klein groepsverband. Je staat dus niet met 20 man in een zaal de instructeur na te doen, maar profiteert met ± 4 tot 10 man tegelijk van persoonlijke begeleiding tijdens je workout. Personal training wordt op die manier betaalbaar en toegankelijker voor je klant en daarnaast is het voor de trainers minder belastend.

Indoor cycling

Tijdens een indoor cycling training draait alles om de trainingsbeleving. Het is de perfecte fitness training voor iedereen die wil afslanken, conditioneel fitter wil worden of streeft naar betere fietsprestaties. Onder begeleiding van een instructeur en onder het genot van opzwepende muziek halen jouw leden het uiterste uit hun workout. Indoor cycling is een bewezen effectieve manier van trainen en ook nog eens ontzettend leuk! Gewrichten blijven soepel en je traint je buik-, been- en bilspieren. Les Mills ontwikkelde 3 verschillende cycling programma’s die moeiteloos te implementeren zijn in je huidige lesaanbod: RPM, LES MILLS SPRINT en THE TRIP. Voor veel clubs liggen er dan ook volop kansen om indoor cycling verder te ontwikkelen en hier een breed publiek mee aan te trekken.

Benieuwd wat HDD GROUP voor jou kan betekenen?
Wil je je lesaanbod uitbreiden of je clubconcept verrijken met een of meer van de bovenstaande trainingsvormen? Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd open voor een vrijblijvende kennismaking en voorzien je graag van informatie of advies!

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15