skip to Main Content

Kansen voor jouw gym op gebied van online fitness

In de sportschool is de motivatie groter en het resultaat beter, desondanks is online fitness populairder dan ooit. De oorzaak? Een wereldwijde coronapandemie; een strenge lockdown dwong ons ertoe om tijdelijk de deuren te sluiten en onze leden om alternatieve – vaak digitale – manieren van bewegen te zoeken. Het volgen van een online workout was daarvoor al populair, maar de trend heeft zich noodgedwongen in sneltreinvaart ontwikkeld. We kunnen hieruit concluderen dat de noodzaak van een digitaal aanbod hoog is. Hoe ga jij daar als club mee om?

Waarom zou je als club online sporten promoten?

Als eigenaar van een sportschool ervaar je diverse voordelen bij het mogelijk maken van online sporten. Zo helpt het je bijvoorbeeld om spreiding van je clubbezoeken te verbeteren. Zie het ook als uitbreiding van je lesaanbod en profiteer er bijvoorbeeld van wanneer een instructeur last-minute uitvalt. Misschien verwacht je het niet direct, maar online fitness kan je zelfs helpen bij het werven van nieuwe leden. Als je het op de juiste manier integreert heeft online fitness de kracht om je leden ook buiten de club betrokken te houden. Het gevolg is dat ze terugkomen voor onder andere live groepslessen.

Het gemak van een externe online workout platform

Met een gepersonaliseerde app creëer je als club veel contactmomenten. Je bouwt een hechte community op, met wie je op elk moment van de dag kunt communiceren. Maar het autonoom opzetten van zo’n platform kost tijd en geld. Heb je niet de middelen, maar heb je wel oren naar het aanbieden van online fitness? Dan zijn er genoeg professionele programma’s die moeiteloos te integreren zijn in jouw clubconcept. Zo biedt Les Mills twee revolutionaire trainingsprogramma’s aan voor zowel clubs als thuissporters: Les Mills Virtual en Les Mills+ (voorheen Les Mills On Demand). Dankzij een breed en divers aanbod workouts kunnen je leden online sporten waar en wanneer ze willen. Funxtion bleef ook niet achter en ontwikkelde een 360 member connection. Hun interactieve oplossing zorgt ervoor dat jouw leden zowel binnen als buiten de gym effectieve én leuke functionele trainingen kunnen volgen. Breng de behoeftes van je leden in kaart en onderzoek welk online trainingsprogramma hier het beste bij aansluit. Maak je weloverwogen keuzes, dan zal je er snel de vruchten van plukken.

Benieuwd hoe HDD Group je helpt met het aanbieden van online fitness?

Hoewel het fenomeen ‘online fitness’ begon als noodoplossing, kunnen we niet meer ontkennen dat de toekomst van fitness deels digitaal zal zijn. Om je concurrentie voor te zijn, kun je hier als club het beste tijdig op inspelen. Heb je vragen over het digitaliseren van je lesaanbod of ontvang je liever direct advies op maat voor jouw club? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15