skip to Main Content

Volop kansen op gebied van virtuele groepslessen

Naar schatting zijn er wereldwijd ruim 12.000 clubs die virtuele groepslessen aanbieden, maar dat betekent natuurlijk niet dat live groepslessen passé zijn. Wie denkt dat deze virtuele lessen een bedreiging vormen voor het live lesaanbod, heeft het mis! Het kan er nota bene voor zorgen dat mensen juíst naar je club komen om live lessen te volgen. Hoe en waarom leggen we je graag uit!

Redenen om virtuele groepslessen aan te bieden

Een veelvoorkomende en bovenal praktische reden voor clubs om hun aanbod uit te breiden met virtuele groepslessen is het opvangen van verzuim van instructeurs. Want wat doe je wanneer een instructeur last minute uitvalt en er geen vervanging is? Daarnaast kunnen je leden hun favoriete groepsles altijd en overal volgen, binnen én buiten de club. Men neemt vaak aan dat virtuele lessen veelal thuis worden gevolgd. Maar, je kunt ze ook makkelijk binnen je sportschoolmuren aanbieden; bijvoorbeeld om druk tijdens piekuren te verlichten of om groepslessen tijdens daluren aan te bieden. Daarbij past het aanbieden van online fitness bij de ‘always-on’ mentaliteit van Generation Active (millenials en Gen-Z).

Verhoog de effectiviteit van virtuele groepslessen

Het is de kunst om met juist gebruik van high-end opnameapparatuur de beweging en techniek zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen. Let wel, de uiteindelijke montage heeft veel invloed op het gebruikersgemak en uiteindelijk dus effectiviteit. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de gebruiker voldoende tijd te geven om van houding of trainingsmateriaal te wisselen. Audiovisuele apparatuur in je club of studio is daarnaast van onschatbare waarde. De virtuele groepslessen kunnen nog zo kwalitatief zijn, slechte beeldschermen of audio doen afbreuk aan de beleving van je leden.

Zorgvuldig samengestelde virtual lessen

Naarmate de kwaliteit van de content verbetert, wordt het verschil tussen de beleving van een live of virtuele groepsles kleiner. Kwaliteit is een belangrijke factor die deels het succes van virtuele groepslessen in je club bepaalt. Kies je digitale lesaanbod dus zorgvuldig uit.

Een schoolvoorbeeld als het gaat om virtuele lessen is Les Mills. Zij gaan voor een ongeëvenaarde experience: hun video’s hebben de kwaliteit van een bioscoopfilm. De combinatie van belichting en geluid zorgt ervoor dat het qua beleving nauwelijks te onderscheiden is van een live les. Een andere populaire aanbieder van virtual fitness is Funxtion. Met hun high qualitity on-the-go content sporten jouw leden waar en wanneer ze maar willen. Dankzij slimme technologie integreer je de video’s van Funxtion moeiteloos in jouw eigen app of website.

Wat past bij jouw club?

Meebewegen met de wensen van je consument was nog niet eerder zó cruciaal. Virtual fitness was al populair, maar door de coronapandemie heeft het zich rap ontwikkeld tot de nieuwe standaard. Het virtuele lesaanbod groeit snel en we kunnen ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het bijhouden en inspringen op deze trends en ontwikkelingen zijn een belangrijk onderdeel van onze expertise. Ben je benieuwd welke virtuele groepslessen werken in jouw club? Neem contact met ons om direct in gesprek te gaan met een van onze adviseurs.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15