skip to Main Content

Investeer in de kwaliteit van groepsfitness

Groepsfitness wint al jaren aan populariteit. Dat is niet zo vreemd: gebruik van social media neemt toe en werken vanuit huis is de nieuwe norm. Het gevolg is dat voornamelijk de jonge generatie minder sociaal contact legt. Een gedeelde sportervaring kan voor hen een toegankelijke manier zijn om onder de mensen te komen. Het ‘groepsgevoel’ heeft bovendien een positief effect op het plezier, de tevredenheid én de inspanning van je leden. Genoeg voordelen voor hen dus, maar welk effect hebben groepslessen op jouw club?

Wat kan groepsfitness voor je club betekenen?

Door te investeren in de kwaliteit van groepslessen en voldoende variatie aan te bieden, bouw je een langdurige relatie op met je leden. Leden die deelnemen aan groepslessen komen vaker sporten en zeggen hun lidmaatschap minder snel op. Daar komt nog bij dat een groot aantal deelnemers hun ervaringen doorvertelt aan familie, vrienden en bekenden. Hierdoor trekken ze vaker nieuwe leden aan. Met groepsfitness kun je werkelijk alle kanten op; daag jezelf uit om een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan te bieden gebaseerd op de wensen van je leden.

Soorten groepsfitness

Een van de populairste vormen van groepsfitness zijn lessen gebaseerd op krachttraining. Hiervoor bieden wij het all-in trainingsconcept van Les Mills aan. Deze wereldwijde marktleider ontwikkelde maar liefst 12 groepsfitnessconcepten, waaronder BODYPUMP en BODYCOMBAT. Iedere drie maanden vernieuwen ze de choreografie en muziek van de groepslessen. Zo ben jij gegarandeerd van een gevarieerd lesaanbod en raken jouw leden nooit verveeld.

Ook de vraag naar groepslessen gebaseerd op vechtsport stijgt. Hebben jouw leden interesse in bokslessen, maar zien ze het niet zitten om naar huis te gaan met een blauw oog? Dan zijn de concepten van Pink Boxing en Cross Boxing mogelijk erg aantrekkelijk. Tijdens deze toegankelijke groepslessen worden geavanceerde bokstechnieken afgewisseld met functionele circuittrainingen. Een belangrijk detail: je stoot op een bokszak, niet op elkaar. Pink Boxing, de woman-only variant, is speciaal ontwikkeld voor dames die willen trainen in een vertrouwd gezelschap. Cross Boxing is het soortgelijke concept, maar dan met zowel vrouwelijke als mannelijke deelnemers.

Groepslessen laten slagen

Wil je er zeker van zijn dat je (nieuwe) groepslesaanbod een succes wordt? Dan zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. Zo adviseren wij bijvoorbeeld altijd om speciale sportzones te creëren voor groepsfitness. Dat kan een uitdaging zijn, daarom helpt Studion je na een vrijblijvende kennismaking graag met een op maat gemaakt (floor)plan. Daarnaast is het van belang dat je voldoende variatie aanbiedt qua soorten groepslessen, maar varieer bijvoorbeeld ook eens in groepsgrootte. En last but not least: combineer je live groeslessen met virtuele groepsfitness! Virtuele groepslessen zijn namelijk relatief eenvoudig te integreren in je lesaanbod en kunnen veel positieve effecten hebben op je club en het gedrag van je leden.

Vrijblijvend advies ontvangen?

HDD GROUP is distributeur van de trainingsconcepten van Les Mills, Pink Boxing en Cross Boxing. Wil je binnenkort uitbreiden op gebied van groepsfitness? Samen met jou kijken we waar je leden behoefte aan hebben en wat past bij jouw club. Interesse in een vrijblijvende adviesgesprek? Stuur ons een bericht en wij helpen je graag verder!

+31 (0)416 33 43 15