skip to Main Content

Fitnessruimte inrichten: waar begin je?

Als sportschool wil je jouw (potentiële) leden motiveren, hen helpen met het behalen van hun doelen en het beste uit zichzelf te halen. Dit alles in een inspirerende omgeving mét kwalitatieve fitnessinrichting. Maar waar moet je allemaal op letten als je jouw eigen fitnessruimte gaat inrichten? Onze eerste en tevens belangrijkste tip: zoek een partner die je kan helpen van de conceptfase tót aan de realisatie. Naast fitnessapparatuur moet je namelijk ook rekening houden met de functionele aspecten van je sportschool inrichting. In samenwerking met Studion geven we je graag advies over hoe jij het meest efficiënt jouw fitnessruimte kunt inrichten.

Stap voor stap jouw ideale fitnessruimte inrichten

We leven tenslotte in een ‘experience economy’, dus de indeling én sfeerbeleving van je sportschool is van groot belang. Denk hier daarom goed over na, zodat je het maximale uit de ruimte haalt. Welke sporters trek je aan en wat zijn hun trainingsdoelen? De look en feel van de fitnessruimte en diens inrichting hangt daar vanzelfsprekend mee samen. Een rauwe industriële uitstraling zal ander publiek aantrekken dan een luxueuze wellness-sfeer.

Zodra jouw concept is geconcretiseerd volgen de meer praktische aspecten van het inrichten van jouw fitnessruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vloer, ventilatie, audiovisuele installatie en – niet geheel onbelangrijk – kwalitatieve trainingsapparatuur en -materialen. Hulp nodig bij het definiëren van je concept, het kiezen van de juiste apparaten en alles daar tussenin? Lees dan vooral nog even verder!

Eigen fitnessruimte inrichten: Studion staat voor je klaar

Studion is gespecialiseerd in inrichtingen voor functional training, personal training, groepsfitness en indoor cycling. Al 20 jaar is Studion Europees marktleider op gebied van fitnessproducten voor de professionele fitnessbranche. Naast innovatieve productkennis hebben zij ook oog voor de trainingsbeleving van jouw leden. Dat resulteert in een plan op maat waarin ze écht van A tot Z met je meedenken. Die service stopt niet bij de oplevering, want ook daarna staan ze voor je klaar. Is alles naar wens verlopen en levert het de beoogde resultaten op? Pas dan is de klus écht geslaagd en kun jij succesvol jouw eigen fitnessruimte inrichten en presenteren aan je leden!

Wat zijn de kosten van de inrichting voor je fitnessruimte?

Omdat we enkel maatwerk oplossingen bieden, is het lastig om een vast prijskaartje aan onze dienst te hangen. Het proces om een fitnessruimte in te richten ziet er in iedere gym weer anders uit. Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden en wil je een offerte of prijsindicatie ontvangen? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Benieuwd wat HDD GROUP voor jou kan betekenen?
Heb je vragen of wil je tips ontvangen over hoe jij het beste je fitnessruimte kunt inrichten of ben je benieuwd wat je van ons kunt verwachten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15