skip to Main Content
Blog

Wat zijn de belangrijkste fitness trends?

Net als bij alle trends volgen ook fitness trends zich in rap tempo op. Voor fitnessclubs is het belangrijk om de trends en ontwikkelingen in de fitnessbranche goed in de gaten te houden. Zo kunnen ze zien hoe ze ervoor staan en kunnen ze bepalen welke veranderingen er aangebracht moeten worden in hun toekomstplannen en -visie. Dit met als doel om nieuwe doelgroepen aan te trekken, de huidige leden tevreden te houden en uiteraard om de concurrentie een stapje voor te blijven.

Fitness trends zijn niet alleen interessant voor clubeigenaren, maar ook voor PT-ondernemers, clubmanagers en instructeurs. Iedereen die werkzaam is in de fitnessbranche wil natuurlijk op de hoogte zijn van de trends in de fitnessbranche.

De belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fitnessbranche

  • De opkomst van online trainingen. Deze trend was al eerder in gang gezet, maar is door de coronacrisis aanzienlijk versneld.
  • Het toenemende gebruik van wearables tijdens de training, zoals fitness trackers, smartwatches en hartslagmeters. Consumenten willen steeds meer hun prestaties analyseren en eventueel delen met anderen, zodat ze hun prestaties kunnen verbeteren en vergelijken met anderen.
  • Door de coronacrisis is ook outdoor training een van de belangrijkste fitness trends van de laatste tijd geworden. Toen clubs noodgedwongen moesten sluiten, zijn veel fitnessclubs gestart met outdoor trainingen. De verwachting is dat deze trend zich blijft voortzetten, ook omdat veel mensen het prettig vinden om, vooral in de zomer, buiten te sporten.
  • Ook virtual fitness is steeds meer in opkomst. Onder virtual fitness verstaan we trainen via een groot scherm, dus zonder live instructeur. Consumenten kunnen met virtual fitness in de club trainen wanneer het hen uitkomt en zijn niet meer afhankelijk van het lesrooster met live lessen. Dit geeft consumenten meer vrijheid. Wij hebben hiervoor het Les Mills Virtual concept.
    Klik hier voor meer informatie.
  • High-intensity Interval Training (HIIT) is een trend die al enkele jaren bijzonder populair is, met name onder millennials. Bij HIIT-training worden intensieve piekmomenten afgewisseld met periodes van rust. In veel workouts worden HIIT-elementen opgenomen, zoals LES MILLS GRIT en LES MILLS SPRINT.
    Ontdek meer over onze Les Mills programma’s.

HDD GROUP houdt trends in de fitnessbranche goed in de gaten

HDD GROUP houdt de belangrijkste fitness trends goed in de gaten, zodat wij onze relaties hierover zo snel mogelijk kunnen informeren. Via onder andere blogs op de website, nieuwsbrieven en webinars houden we onze relaties op de hoogte van de laatste trends en delen we insights op dit gebied. Het is heel belangrijk om op tijd in te spelen op nieuwe fitness trends, zodat je als clubondernemer niet de boot mist, beter kunt inspelen op de behoeften van (potentiële) leden en je je concurrentiepositie kunt versterken.

Check daarom regelmatig of er nieuwe blogs op deze website vermeld staan. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons.

+31 (0)416 33 43 15