skip to Main Content

JOUW RUIMTE VERDIENT MEER

In de eerder gepubliceerde artikelen gaven we drie ideeën voor een online of extra aanbod én las je alles over het toevoegen van extra programma’s om de inkomsten voor de club te verhogen. Toch kan het nóg simpeler, zonder enig programma op te zetten of nieuw aanbod te lanceren. Hoe? Door slimmer in te spelen op leegstaande zalen met een virtueel aanbod of met verhuur.

Tijdens de piekuren in de ochtend en de avond kun je je bijna niet voorstellen dat je in de daluren een speld kunt horen vallen in de leegstaande zalen van de club. Waar normaal gesproken enthousiaste groepslesinstructeurs de boventoon voeren, het grid van de buizen bij iedere beweging te horen is of fietsfanaten een uur lang zwoegen in een volle zaal, is het op de meeste tijden doodstil in de zalen. Zonde.

ZORG VOOR EEN VIRTUEEL AANBOD

De vaste lessen uit het groepslesrooster worden vaak druk bezocht. Leden zijn gehecht aan hun ritme, hun vaste groepslesinstructeur en dus ook aan hun vaste tijden. Toch wordt het virtuele aanbod steeds populairder. Met de toevoeging van een virtueel aanbod kunnen leden vrijer zijn in het kiezen van hun sportmoment, of wordt de drempel lager om eens een nieuwe groepsles uit te proberen. Dit kan door middel van een viruteel rooster die samengesteld is door de club, of met een mogelijkheid dat leden zelf een les op een gewenst tijdstip kunnen starten.

Leden kunnen op deze manier hun favoriete groepslessen volgen wanneer ze willen en zijn niet meer gebonden aan specifieke dagen en tijden. Dit nodigt uit om ook éxtra te komen sporten, omdat leden letterlijk op ieder moment van de dag – buiten de vaste groepslestijden – zich in het zweet kunnen werken in deze ruimte. Zonder fysieke groepslesinstructeur, maar met een keuze uit alle beschikbare virtuele lessen. En we horen je denken: waar zit die extra inkomstenstroom dan? Het virtuele aanbod is beschikbaar tegen extra betaling en de leden die lid worden – en langer lid blijven – door het verruimde aanbod.

LAAT SPORTTEAMS GEBRUIK MAKEN VAN RUIMTES TIJDENS DALUREN

In de zomerperiode liggen (bijna) alle teamsporten stil vanwege de zomerstop. Om de conditie op peil te houden, sporten veel verenigingen tijdelijk bij fitnessclubs. Deze jaarlijks terugkerende groep kun jij aan je club laten binden. Dit kan met het aanbieden van een tijdelijk abonnement, maar ook door toegang te verlenen tot virtuele lessen of de groepsleszaal tijdens daluren.

Benader dus eens clubs in de regio en vertel hen over dit aanbod. Zelfs als het enkel gaat om één team dat hier gebruik van maakt (van gemiddeld 15 personen bijvoorbeeld), genereert de club al extra inkomsten die er anders niet zouden zijn. Tel uit je winst als het om meer teams gaat.

VERHUUR DE RUIMTES ALS (CREATIEVE OF ACTIEVE) VERGADERLOCATIE

Het ‘moderne vergaderen’ wordt gelukkig bij veel bedrijven al toegepast. Geen saaie meetings meer waar uren wordt gezeten, maar een actieve middag vol activiteiten die de creativiteit weer voedt. Hoe leuk (en nuttig) is het dan ook om de zalen te verhuren als vergaderlocatie? Allereerst is het eens wat anders: een nieuwe vergaderlocatie prikkelt het brein direct. Ten tweede zijn er genoeg attributen beschikbaar om ook lichamelijk aan de slag te gaan of de vergadering af te sluiten met een fijne yogales. En ten derde – niet geheel onbelangrijk – zijn de huurders ook potentiële leden. De stap voor een lidmaatschap is na een laagdrempelige kennismaking door de vergaderingen veel kleiner. Warmer dan dit kunnen de leads bijna niet worden. Ook teambuilding kan natuurlijk hartstikke goed plaatsvinden in de lege zalen.

Ook hiervoor geldt: benader eens bedrijven met dit idee. Een vergadering om vier uur, op het moment dat het grootste gedeelte toch vaak stiekem inkakt, kan echt wel leuker. Voor de fitnessclub geldt dat de zaal rond deze tijd toch leeg staat. Win-win.

VERHUUR DE RUIMTE AAN FYSIO’S

De meeste fysiotherapeuten beschikken niet over hun eigen fitnessapparatuur, omdat de aanschaf simpelweg te duur is of de revaliderende doelgroep te afwisselend is om een ruim fitnessaanbod te hebben. Cliënten komen met verschillende klachten op consult. Toch zijn er ook cliënten die wel dezelfde klachten hebben en prima (gezamenlijk) een extra training kunnen volgen. Een fysiotherapeut kan daardoor 1:1 trainen met een revaliderende cliënt of een gericht sportmoment voor een revaliderende groep inlassen. Een leegstaande zaal of de fitnesszaal tijdens daluren bieden daarom mooie opties. Als club kun je hier uiteraard een bedrag per uur of per maand voor vragen.

DIRECTE EN INDIRECTE OMZET

Het hoeft niet moeilijk te zijn om extra inkomsten te vergaren als fitnessclub. Het kan juist zo simpel zijn! En eerlijk is eerlijk: hoe leuk is het om met lokale ondernemers zoals sportclubs, bedrijven en fysiotherapeuten samen te werken? Bovendien geldt ook voor bovenstaande ideeën weer: iedereen die de club nog niet kent en hierna tóch lid wordt, zorgt ook weer voor omzet. Driedubbel win dus.

Hopelijk hebben deze artikelen voor veel inspiratie gezorgd en kun jij vandaag meteen aan de slag met één, twee of zelfs alle drie de ideeën. Blijf inspelen op de behoeftes van de doelgroep, blijf vernieuwend en zorg te allen tijde voor kwaliteit. Dan komt het vanzelf goed. Succes!

+31 (0)416 33 43 15