skip to Main Content

Goede fitness inrichting

Veel sporters maken een keuze voor inschrijving op basis van de inrichting van een sportschool. Een goede inrichting van je fitnessruimte is daarom essentieel voor ledenwerving en -behoud. Maar waarom is een goede inrichting nou belangrijk? En waar moet je op letten bij het inrichting van een fitnessruimte? Antwoorden op die en meer vragen vind je op deze pagina.

Waarom is een goede fitness inrichting belangrijk?

Een goede fitness inrichting zorgt ervoor dat de bezoekers van jouw sportschool zich thuis voelen. Ongemerkt zal een goede inrichting van een fitnessruimte er dus positief aan bijdragen dat jouw leden terugkomen. En omgekeerd geldt hetzelfde: is de inrichting niet aangenaam of komt een bezoeker niet aan zijn trekken met de verschillende trainingen en materialen die er zijn, dan is de kans aanwezig dat hij niet meer terugkeert.

Inrichting fitnessruimte – waar moet je op letten?

Bij het inrichten van een fitnessruimte is het belangrijk om van tevoren antwoord te geven op een aantal vragen. Twee van de belangrijkste vragen zijn: ‘Wat zijn de belangrijkste trainingsdoelstellingen van mijn (potentiële) leden?’ en ‘Wat wil ik met mijn sportschool uitstralen?’ Laat je door ons inspireren en adviseren voor de inrichting van jouw fitnessruimte’.

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je de ruimte die je hebt optimaal benut, zodat er geen kostbare vierkante meters verloren gaan. Ook is het goed om na te denken over een leuke, aantrekkelijke en/of uitdagende wandaankleding om de aandacht te trekken én is het zaak dat je in de inrichting ook een geluids- en lichtplan meeneemt. Goede verlichting en goed geluid is erg belangrijk voor een fijne ervaring in de sportschool. En last but not least: zorg voor hoge kwaliteit apparaten voor een optimale (sport)ervaring. Ook voor advies over de beste apparaten in jouw fitnessclub ben je bij HDD GROUP aan het juiste adres’.

De aspecten van een inrichting fitness op een rij

Een goede fitness inrichting zorgt voor de volgende aspecten:

  • Het helpt bij het behalen van de trainingsdoelstellingen van je (potentiële) leden.
  • Het straalt uit wat jij met je sportschool wil uitstalen.
  • Het benut de ruimte optimaal – zonder ‘dode hoeken’.
  • Het heeft een goed audiovisueel plan – schermen en speakers komen op de juiste plaatsen te hangen voor de beste ervaring.
  • Het bestaat uit kwalitatief hoogwaardige apparaten en materialen.

Welke soorten fitness inrichtingen bestaan er?

Je hebt diverse mogelijkheden om een fitness ruimte in te richten. Zo zijn er clubs waar boksballen en bankdrukbanken de boventoon voeren en erg succesvol zijn. Echter, de ervaring leert dat een optimale (sport)ervaring wordt behaald wanneer er gekeken wordt naar alle aspecten. Daarbij is het belangrijk om de doelstelling van de sporter mee te nemen in de keuze van de inrichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inrichtingen op het gebied van:

Welke fitness inrichting past bij jouw sportschool?

Welke inrichting bij jouw sportschool past, hangt dus af van jouw stijl, jouw doelen en de doelen van jouw potentiële leden. Wil jij mannen en vrouwen aantrekken die vooral met zware gewichten hun spiermassa willen opbouwen? Of wil je juist een ietwat oudere doelgroep aanspreken die in beweging willen blijven door toegankelijke groepslessen? Kies voor een passende inrichting voor de beste sportervaring! Heb jij hulp nodig? Studion is gespecialiseerd in fitness inrichting. Wij helpen je graag.

Hoe kan HDD GROUP jou helpen?

HDD GROUP is specialist in de ontwikkeling van fitnessapparatuur en in het bepalen van de juiste inrichting. Het is niet voor niks ons doel om fitness professionals in de Benelux succesvoller te maken. Met onze meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van fitness inrichting, apparatuur, maar ook op het gebied van personal training, management en ledenbehoud, kunnen we jou van persoonlijk advies voorzien in de keuze voor jouw inrichting.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Heb jij vragen over inrichtingen of ben je benieuwd naar wat we voor jouw fitnessclub kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15