skip to Main Content

Met een vliegende start je eigen sportschool beginnen

Je bent gek op bewegen, verslaafd aan de geluksstofjes die vrijkomen in de gym en ook nog eens ondernemend. Dan lijkt een eigen sportschool beginnen jou op je gespierde lijf geschreven. Kennis van sport heb je ongetwijfeld en jouw enthousiasme en gedrevenheid zijn daarnaast belangrijke voorwaarden voor succes, maar alleen daarmee red je het niet. Een strak plan van aanpak – wat begint bij de vraag ‘Waarom?’ – is essentieel. Wij helpen je graag op weg met een paar praktische tips waarmee jij vol vertrouwen kunt beginnen met een sportschool.

Stap 1: Waarom wil je een sportschool beginnen?

Begin bij het begin en start met het opzetten van een realistisch (business)plan. Stel jezelf allereerst de vraag: waarom wil ik een eigen sportschool beginnen? Denk na over je visie, missie, doelstellingen en prijsstrategie. Doe vervolgens onderzoek naar je concurrentie en analyseer de vraag van je beoogde doelgroep ten opzichte van het bestaande aanbod. Hoe ga jij je onderscheiden van andere clubs en zorg je ervoor dat je binnen no-time een jaloersmakend ledenbestand opbouwt?

Zorg er daarnaast voor dat je ook een financieel plan hebt. Breng vaste lasten, eenmalige- en mogelijk onvoorziene kosten helder in kaart, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Beginnen met een sportschool is geen piece of cake, maar een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk!

Stap 2: De juiste inrichting is key!

Nu jouw business-, marketing-, en financiële plannen intussen waterdicht zijn, kun je na gaan denken over de inrichting. Zo kom je steeds een stap dichter bij jouw droom: een eigen sportschool beginnen. Maar als je begint bij het uitkiezen van de apparaten, sla je een belangrijke stap over. Kijk eerst naar de trainingsdoelen van je doelgroep: welke workouts doen zij en wat hebben ze daar voor nodig? Beslis ook of, en welke groepslessen je gaat geven; dan is een geschikte zaal hiervoor namelijk essentieel. Door op voorhand goed na te denken over de layout van je ruimte(s), haal je het maximale eruit. Daarna kun je op zoek naar kwalitatieve fitnessapparatuur. Heb je hier hulp bij nodig? Studion Fitness heeft jarenlang ervaring met het inrichten van fitness clubs en het selecteren van de best passende fitnessapparatuur.

Stap 3: Beginnen met een sportschool: schakel de juiste partner(s) in

Je weet nu hoe cruciaal indeling van je gym is. Toch is het rangschikken van alle trainingsmaterialen moeilijker dan het lijkt. Je wilt een sportschool beginnen en bent per slot van rekening een sportieve ondernemer, geen binnenhuisarchitect. Studion is gespecialiseerd in het inrichten van fitnessclubs, heeft jarenlange ervaring en staat van de ontwerpfase tot realisatie voor je klaar met eerlijk advies en een hands-on plan. Van vloeren en aankleding tot fitnessmaterialen en trainingscontent. In tegenstelling tot andere partijen kijken zij ook naar trainingsbeleving; iets waarmee jij je kunt onderscheiden in de markt, mits je het goed aanpakt.

HDD GROUP helpt je op weg een eigen sportschool te beginnen

Er komt veel bij kijken wanneer je een eigen sportschool gaat beginnen. Het kan fijn zijn om eens met een professionele partij te sparren over je doelstellingen en ideeën. Interesse in een vrijblijvende kennismaking met een van de ervaringsdeskundigen van HDD Group, of wil je liever direct in contact komen met de experts van Studion? Stuur ons een bericht of neem contact op via info@hddgroup.com.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15