skip to Main Content

Je groepslesaanbod uitbreiden met boksles

Boksen stijgt al jaren in populariteit, dat is niets nieuws meer. Uit onderzoek van het Kenniscentrum sport & bewegen blijkt dat de Nederlandse Boksbond maar liefst op nummer 5 staat in de Top 10 meest gegroeide sportbonden. In 6 jaar tijd verdriedubbelde hun ledenaantal zelfs. Het succes heeft de branche onder andere te danken aan de positieve aandacht en publiciteit die de sport tegenwoordig krijgt. Het zijn niet meer enkel professionals die de sport beoefenen. Steeds meer ‘amateursporters’ kiezen ervoor om een boksles te op te nemen in hun wekelijkse trainingsschema. Genoeg redenen om boksen als training aan je groepslesaanbod toe te voegen!

Hoe populair is bokstraining?

Boksles is hét schoolvoorbeeld van een HIIT (High Intensity Interval Training). Hierbij sport je in korte tijd (±30 seconden) zeer intensief, waarna je ongeveer een even lange rustpauze neemt. Zo kan een workout van 30 minuten al uiterst effectief zijn! Deze complete workouts, waarbij zowel aandacht aan kracht als cardio wordt besteed, zijn in trek bij zowel mannen als vrouwen. Bovendien geeft zo’n intensieve bokstraining een mega boost aan je zelfvertrouwen en vermindert het stress.

De meerwaarde van een boksles

Staan er bij jou al diverse (small) groepslessen op het rooster? Dan doe je er goed aan om je aanbod uit te breiden met een bokstraining. Hieronder een paar uitgelichte voordelen, waar jij als ondernemer vrijwel direct van profiteert:

  • Onderscheid je van clubs in de regio
  • Bredere doelgroep aanspreken met een gevarieerder lesaanbod
  • Weinig trainingsmateriaal nodig, waardoor je een boksles makkelijk, snel en voordelig implementeert in jouw club.
  • Bespaar tijd (en uiteindelijk geld) door te kiezen voor een all-in trainingsconcept
  • Trekpleister voor nieuwe leden

Concepten op maat

Heb je niet de tijd of inspiratie om zelf boksen als training in te richten? Geven jouw leden aan te willen boksen, maar hebben ze geen zin in een blauw oog? Dan zijn de concepten van Cross Boxing en Pink Boxing mogelijk heel interessant voor jou. In het kort: tijdens een boksles worden verschillende geavanceerde bokstechnieken afgewisseld met functionele circuittrainingen. Cross Boxing is geschikt voor mannen én vrouwen, Pink Boxing is de succesvolle woman-only variant.

Boksen of een andere training aanbieden via HDD Group?

HDD GROUP is distributeur van Cross Boxing en Pink Boxing in de Benelux. Deze zogeheten all-in trainingsconcepten komen met een kant-en-klare opleiding voor instructeurs, masterclasses, trainingsschema’s en -materialen. Zo geef jij binnen no-time de leukste en meest toegankelijke bokstraining in jouw sportschool, zonder dat je hier zelf je handen voor uit de mouwen hoeft te steken.

Twijfel je nog of boksles bij jouw club past, heb je behoefte aan advies op maat of wil je een prijsindicatie ontvangen? Stuur ons een bericht via info@hddgroup.com of bel +31 (0)416 33 43 15 of laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15