skip to Main Content

Fitness equipment voor je sportschool

Iedere sportschool heeft haar eigen leden met hun eigen doelstellingen. Fitness equipment – daarmee bedoelen we alle materialen en apparatuur die gebruikt worden om een sportschool in te richten – speelt een belangrijke rol in het verwezenlijken van de identiteit van je sportschool. Fitness equipment is voor je sportschool wat het skelet is voor je lichaam; het is de basis. Dus denk goed na, voordat je het aanschaft. Op deze pagina lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van de juiste materialen en apparaten.

Fitness equipment kopen – waar moet je op letten?

Wanneer je fitness equipment gaat kopen, let je op twee verschillende aspecten.

Enerzijds kijk je naar de toegevoegde waarden voor jouw sportschool. Wat voegt het materiaal toe voor jouw leden en waarom heb je het nodig in jouw club? Als materialen en apparatuur nooit gebruikt worden door jouw leden, dan is dat natuurlijk zonde van het geld én van de ruimte die het inneemt. Vraag jezelf dus af wat voor sporters jij in je club wil ontvangen, welke doelstellingen zij hebben en welke equipment ze daar voor nodig hebben.

Anderzijds kijk je naar de eigenschappen van het equipment zelf. Denk hierbij aan de kwaliteit, garantie, prijs, afmetingen en andere eigenschappen van het materiaal. Hoe is de kwaliteit en is de kwaliteit die beloofd wordt ook bewezen – bijvoorbeeld door tevreden klanten? Welke garantie zit er op de producten en wat gebeurt er precies als het equipment na drie jaar de geest geeft. Wat zijn de afmetingen van de apparaten en past dit goed binnen jouw gym? Welke andere eigenschappen heeft het fitness equipment? Denk hierbij aan de minimale en maximale belasting en de bekleding van apparaten, maar ook aan de opbergmogelijkheden voor materialen.

De aspecten van goed fitness equipment op een rij

Deze fiets heeft veel voordelen, zowel op het gebied van uiterlijk als innerlijk. Het ene gaat wat ons betreft niet zonder het ander. Hier vind je alle voordelen op een rijtje:

  • Het draagt bij aan de fitnessdoelstellingen van je (potentiële) leden.
  • Het helpt bij de uitstraling die jij voor ogen hebt voor je sportschool.
  • Het benut de ruimte op een optimale manier – de afmetingen van de apparaten passen goed binnen de ruimtes van jouw sportschool.
  • De kwaliteit is hoog en er zit een garantie op de levensduur.
  • De minimale en maximale belasting past bij de doelen van je leden.
  • Draagt bij aan het geven van de gewenste groepslessen.
  • De prijs van het equipment past binnen je budget.
  • De overige eigenschappen – hoe het eruitziet, de bekleding, opbergmogelijkheden – voldoen aan jouw eisen.

Waar kun je terecht voor al jouw equipment

Sta je op het punt om fitness equipment te kopen? Dan is het verstandig om goed na te denken over waar je dat gaat doen. In de wereld van fitness geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Het is op het eerste gezicht ook niet te zien aan een apparaat of het 5, 10 of 25 jaar meegaat. Studion Fitness is een gerenommeerd bedrijf dat al lange tijd actief is in de fitnessbranche. Het biedt de hoogste kwaliteit en geeft bovendien altijd garantie op haar producten. Naast het verkopen van apparatuur en materiaal, nemen ze ook een adviserende rol en helpen ze jou bij de complete inrichting van je sportschool.

Van yoga en functional training tot krachttraining en van cardio apparaten en spinningfietsen tot complete vloeren, Studion Fitness biedt je alles voor de complete inrichting van je fitnessclub.

Hoe kan HDD GROUP jou hierbij helpen?

HDD GROUP is specialist op het gebied van alles wat bij het runnen van een sportschool komt kijken. Het adviseren en voeren van de juiste merken als het aankomt op de inrichting van je club is hier slechts een onderdeel van. Het is ons doel om fitness professionals in de Benelux succesvoller te maken en dat doen we door te helpen op het gebied van personal training, groepslessen, fitness concepten, management en ledenbehoud. En dat doen we nu al meer dan 30 jaar.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Heb jij vragen over fitnessmaterialen en apparatuur of ben je benieuwd naar wat we voor jouw sportschool kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15