skip to Main Content

De sfeer van een boutique gym, in jouw sportschool!

De fitnessbranche ontwikkelt zich in een rap tempo en kent veel nieuwe trends. De afgelopen jaren is de trend ‘Boutique fitness’ wellicht een van de meest besproken en belangrijkste ontwikkelingen. Je hebt er vast al over gelezen of van gehoord, wellicht heb je zelfs de droom om ooit zelf een boutique gym te openen. Is die stap (nog) te groot? Dan is het creëren van een boutique experience misschien wel veel interessanter?

Nog even in het kort: dit is een boutique gym

Een boutique studio is vaak gespecialiseerd in specifieke workouts, voorzien van high-end apparatuur en leden stellen hogere eisen aan kwaliteit, service en sfeer. De doelgroep bestaat allang niet meer enkel uit millenials, ook gen-z is inmiddels over de streep. Hoe speel jij als traditionele club in op deze ontwikkelingen?

Hoe creëer je een boutique fitness ervaring?

Het aanbod van een boutique gym bestaat vaak uit een select aantal groepslessen, bijvoorbeeld HIIT, yoga, bokslessen of indoor cycling. Het is dus van belang dat je weloverwogen keuzes maakt wat betreft je groepslesaanbod en extra aandacht besteedt aan de bonding met je leden. Het uiteindelijke doel is om een hechte community te creëren waarbij de leden van je sportschool transformeren tot ware ambassadeurs.

Praktische handvaten

Eén van dé succesfactoren van een boutique gym zijn de vaste, gemotiveerde en deskundige trainers. En laat dat net één van de aspecten zijn waar onder andere de concepten van Les Mills, Pink Boxing en Cross Boxing in voorzien. De door ons opgeleide, gecertificeerde en gepassioneerde instructeurs worden constant bijgeschoold en genieten van iedere les. Bovendien hoef jij je niet meer bezig te houden met de invulling en vernieuwing van je lesaanbod. Zo kun je je volledig concentreren op het verder uitbouwen en uitdragen van een boutique fitness ervaring voor én na de training.

Zijn boutique gyms het waard?

Natuurlijk zijn er extra kosten verbonden aan het oprichten van een boutique gym of het omgooien van een traditioneel clubconcept. Denk aan personeel, high-end fitnessmateriaal en licenties voor groepslesconcepten. Toch is boutique fitness voor veel sportscholen al een winstgevend businessmodel. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15