skip to Main Content

Wat je moet weten over de fitness branche

Eigenlijk moet je niet zo heel veel weten over de fitness branche, behalve dat het een van de leukste branches is om in actief te zijn. Dat komt onder andere door de waardering die je krijgt van de mensen die jij helpt fit te zijn en blijven. De jarenlange ervaring en het vele nauwe contact met sportschooleigenaren wat daarbij hoort, heeft ons doen inzien hoe fantastisch het is om in deze branche actief te zijn. Op deze pagina leggen we graag aan je uit wat de laatste ontwikkelingen uit de branche zijn én wat HDD GROUP voor je kan betekenen als jij erin actief bent.

De laatste ontwikkelingen in de fitness branche

Een aantal trends en ontwikkelingen zijn de afgelopen jaren ingezet en zullen niet zomaar verdwijnen. Van deze ontwikkelingen is het goed als jij er als sportschoolhouder bekend mee bent en er wellicht op inspeelt.

Hybridefitness wint aan terrein

Een onderzoek van Les Mills Global naar trends binnen de fitness branche, heeft aangetoond dat maar liefst 80% van de sportschoolbezoekers het graag ziet dat hun sportschool met digitale oplossingen komt, die ingepast kunnen worden in hun trainingsplan. Ook de afwisseling met buitenlessen wordt gewaardeerd. Dat betekent: zowel online als offline en zowel binnen als buiten mogelijkheden bieden om te kunnen sporten! Het is dus tijd voor een verschuiving van de manier waarop we naar digitaal fitnessen kijken: het moet niet gezien worden als bedreiging van de sportschool, maar als hulpstuk om leden te binden.

Fysieke en mentale gezondheid staan niet los van elkaar

Wat wij al wisten, maar wat door de coronapandemie eigenlijk alleen maar duidelijker is geworden: sporten en fitheid zijn niet alleen van onmetelijk belang voor je afweersysteem en je fysieke gezondheid, maar dragen ook voor een heel groot deel bij aan de mentale gezondheid. De sportsector staat niet voor niks bij de regering bovenaan het lijstje om toe te voegen aan de essentiële sectoren. Een mooie bewustwording binnen de maatschappij.

Wat blijkt nog steeds: de persoonlijke aanpak werkt

Wat eigenlijk al sinds de eerste oprichting van sportscholen zo is, maar wat onverminderd doordendert en daarom belangrijk is om nog even te vernoemen: de persoonlijke aanpak werkt. Iedereen is uniek en verdient een persoonlijke benadering. En het zijn de mensen in de sportschool die voor deze unieke aanpak kunnen zorgen. Onderschat de waarde van goede werknemers dus niet.

Meten is weten

En dan doelen we vooral op het meten van onder andere je hartslag. Door je hartslag tijdens work-outs te meten en je trainingen erop aan te passen, kun je veel efficiënter en effectiever naar je doelen toewerken. Meten is steeds populairder en dat is een trend, waarvan we denken dat dit niet minder zal worden.

Wat is de rol van HDD GROUP in de fitness branche?

Met meer dan 30 jaar ervaring in de fitness branche en met ruim 600 aangesloten fitness clubs in Nederland en België is HDD GROUPexpert op het gebied van fitness. Wij zijn jouw kennispartner en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je sportschool een succes wordt. We leveren totaalconcepten van A tot Z. Zo kun je bij ons terecht voor een licentie, helpen we je met alle marketing aspecten, het opleiden van instructeurs, inspiratie voor nieuwe (groeps)lessen, delen we de laatste ontwikkelingen in de branche en adviseren we je omtrent de juiste materialen en apparaten. Met onze hulp wordt en blijft jouw sportschool succesvol.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Heb jij vragen over de fitness branche of ben je benieuwd naar wat wij voor jouw sportschool kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Contact opnemen

+31 (0)416 33 43 15